belevágtam...
donor a boncasztalon... pihen. nem akar kijönni a főtengely a bal karterfélből. melegítsem a csapágyházat? és úgy próbáljam?
képek
segítsen vki!!!
pls help my
További érdekes témák:
132 Az alábbi beszélgetés „Izs főtengely-csere” témáról szól, ami a Izs motorok szerelése fórumban szerepel Szerelési kérdések kategóriában; belevágtam... donor a boncasztalon... pihen. nem akar kijönni a főtengely a bal karterfélből. melegítsem a ... 350, ülés, alkatrész, alumínium, apró
belevágtam...
donor a boncasztalon... pihen. nem akar kijönni a főtengely a bal karterfélből. melegítsem a csapágyházat? és úgy próbáljam?
képek
segítsen vki!!!
pls help my
További érdekes témák:
Hali! Semmi esetre se üssed a főtengelyt semmivel! Kell csinálni hozzá egy elég erős vasdarabot amiben középen egy nagyobb méretű, lehetőleg sűrű menet van.Ezt a vasdarabot kell a blokkon levő furatokhoz csavarozni, és a középső csavart tekerve a főtengely kicsúszik majd. A középső csavar végére tehetsz egy csapágygolyót, úgy könnyebb tekerni...
Nem vagy te fenn véletlen a légpuskás topikon?
Üdv.:
Nekem ugyanez a problémám volt az én IZS-emmel is. Fával támaszd alá, az jó ahogy csináltad és kemény fát tegyél a főtengely végére és azt üsd, Másik megoldás, hogy használj egy darab bronzot vagy sárgarezet közdarabként. (azt üsd)
Nem javaslom a golyót a főtengely végére, mert nem peremezni akarjuk a tengelyvéget, a primer kislánckerék nem megy vissza a helyére, ha elbarmoljuk a tengelyvéget.
A rIZS legnagyobb hibája, hogy az az egy golyóscsapágy fogja meg a főtengelyt, hogy ne szaladgáljon oldalirányban, tehát érdemes arra a felületre vigyázni ahol felfekszik.
Az eredeti szimeringet meg szerintem felejtsd el, mert elég sz*r kialakítás tekintetében is, én 2 db 10mm széleset raktam be a helyére (az eredeti kétajkú szimering lefogta a főtengelyt és elég komoly teljesítménycsökkenést okozott.Úgy látom planéta 3 blokkod van. (a dekompresszor sem túl jó,általában kifúj, az oldalsó fúratba is gyertyát raktam,mert elég macera forró hengernél a felső gyertya csere.)
A főtengely oldaláról is tudnál képet felrakni?? (csak érdekel, hogy telisonkás-e a tiéd is)
A két blokkfél közé meg rakj papírtömítést festékkel, bár gyárilag nincs de nagyon hiányolta az én mocim is.
Egy fával nyugodtan megpróbálhatod kiütni, ki kell annak jönni! Ha mégsem melegítsd meg egy kicsit nem kell nagyon csak monjuk ráteszed egy kályha tetejére!Sok sikert!
dehogynemköszi a tippet
köszi mindenkinek az ötleteket. van egy majd 10cm átmérőjű, és 15cm hosszi fejjel rendelkező gumikalapácsom... az kihozta.
majdánka: mindjárt teszek fel képet még. a sonkán van két nagy lik, de be van ütve műanyag zárókupakkal mindkettő, mindkettő főtengelynél. a donor jobb állapotú volt mint amit műtök, úgyhogy majd mindent a donorból teszek bele, az eredetiből csak a számos fele marad, asszem
sajna septiben készült fotók, és csak mobillal
Utoljára módosítva: norinco által : 2012 márc. 22 20:38
Kedves Norinko!
Azt javasolnám,hogy a blokkfeleket ne cseréld fel.Nem véletlenül szokták a blokkfeleket össze számozni.A blokkoknál nagyon fontos,hogy a csapágyfészkek egytengelyűek legyenek.Nem tudom hogy a korabeli technológia milyen volt,a megmunkálást illetően,de elképzelhető,hogy a csapágyhelyeket a két fél összefogott állapotában készítették,mely a csapágyhelyek egytengelyűségét garantálta.
Üdvözlettel:Che
10mm a vastagsága a szimeringnek. és a többi mérete?
mérjem le
értem. de a váltó-deklit cserélhetem?
Kedves Norinco!
Igen,úgy gondolom,hogy a dekniket ,lehet cserélni.Az előző hozzászólásommal,a blokkfelek cseréjét illetően nem okoskodni akartam,csupán arra gondoltam,ha mégis újra szét kell szedni,mert valami nem jön össze,-lehet újra mosni,tömíteni,meg a bosszúságról nem is érdemes beszélni,-rendkívül ártalmas az egészségre,-no meg az IZS-re is.
Üdvözlettel:Che
a váltószekrény deklijére gondoltam, amiben a kihajtás van. azt cserélhetem?
egyébként nagyon logikus amit írtál, köszi
Kedves-Mindenki!
Laza mozdulattal tulléptetek bazsimoci tanácsán--elnézést de nem tudom megálni hogy ne mondjam ki hogy az összes tanács (ezen kívül) hihetetlen szakszerütlen ,barbár marhaság.
Talán ahhoz tudnám hasonlítani -mintha arcod elé tennék egy vastag puha szivacsot,aztán lábujhegyen állva óvatossan egy kalapáccsal orbavágnálak---
Szerintem a blokk szétszedés--összerakáshoz elengedhetetlen egy ilyen egyszerü kis szerkezet--mert akkor talán nem a csavarhúzó beverésével kell kezdeni a szétszedést. Illetve az összerakásban is elengedheetlen ahhz hogy a drága pénzen megjavított főtengelyt egy laza ütéssel ne tedd tönkre. Talán van aki egy rajzot tud ide tenni --hogy miről is beszélek. (sojnos nekem meg ez nem megy)
Jelenleg 1 látogató olvassa a témát. (0 tag és 1 vendég)