Sziasztok Fórumos Társaim!

Hát eljött az idő és beépítettem a jáwámba a vape z04 jelű gyújtást és mint azt ígértem is ezt most megosztom veletek.

Az átalakítás borzasztóan egyszerű és a végeredmény egy akkora szikra,amilyet a jawa égéstere még életében sem látott . Tényleg nagyon erős a szikra és pontos is mert állítási lehetőség nincsen rajta. Az új alaplapon csak két darab 4-s lyuk van amit a régi magneton állórészre kell rögzíten és már készen is vagyuk a blokknál.

Felül a tankot kell leszerelni és a két régi trafó eltávolítása után az új ikerstatikus trafót fel kell szerelni és bekötni.

Az indítása pedig pöcc és már jár is a gép. Nem kell már rugdosni meg szívatni mint régen.....

Idő közben felszereltem az első gyári tárcsaféket is,de még nem tudtam kipróbálni,mert a kereket ki kell hézagolnom,hogy ne mozogjon tengelyirányban.

De már mindenét felszereltem kicseréltem a jobboldali villaszárat és persze ha már ott voltam fel is újítottam mindkettőt,sőt még a hátsókat is,kicseréltem a kormányt meg a kopott kormánycsapágyakat is.
Lecseréltem a gumifékcsövet és beszereltem a fékbetéteket,lelégtelenítettem az első fékrendszert új olajjal,illetve a régi bowdenes féklámpakapcsolót kiiktatva bekötöttem az elektomos féklámpakapcsolóját is.

Szóval már minden készen van egy próbához a hézagoláson kívül,de az eddigiek tapasztalatai alapján csak ajánlani tudom az átalakítást mindenkinek!

Üdv és széles utat!