Közlemény

Collapse
No announcement yet.

e2n gépkönyv

Collapse
X
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • e2n gépkönyv

  E2n esztergához gépkönyvet keresek!

 • #2
  Kedves Dobiapu!

  A nevezett gépkönyvet megtalálod,a fórum-letöltések-szakirodalom-egyéb rovatában,ahonnan azt ingyenesen letöltheted.

  Azért érdekes emberek vagytok,szeretnétek valamit,amit természetesen meg is kaptok,hiszen azért vagyunk,hogy segítsük egymást,mert ettől reméljük,hogy jobb lesz a világ,de arra azért nem futja a minden bizonnyal drága időtökből,hogy egy pár szóval írjatok magatokról,-hiszen egy közösségtől kértek.

  Úgy vélem ezzel kérésed teljesítve,de azért jól esne,ha írnál magadról és nem ez a nyúlfarknyi kérés lenne az első és utolsó írásod a fórumon!

  Üdvözlettel:Che

  Komment


  • #3
   E2N eszterga gépkönyve - Letöltések - Veterán fórum

   Gesztenyekikaparásért jár(na) egy virtuális sör!

   "Úgy vélem ezzel kérésed teljesítve,de azért jól esne,ha írnál magadról és nem ez a nyúlfarknyi kérés lenne az első és utolsó írásod a fórumon!"

   Sajnos többen is vannak ilyenek. És ez igen sajnálatos. Mármint az, hogy szóra sem méltat minket.
   Che kedvelte ezt.

   Komment


   • #4
    köszi, én nagyon kezdő vagyoki az ilyen fórumos dolgokban
    joker kedvelte ezt.

    Komment


    • #5
     Lipi1946 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
     köszi, én nagyon kezdő vagyoki az ilyen fórumos dolgokban
     Persze ezzel mindenki így van -amikor kezdi .
     Viszont ha csak azt elmondod miben nem vagy kezdő - már egy jó kezdet --hisz ha megtudnánk lehet , hogy mi kérdezünk tőled .     .
     CZsolti kedvelte ezt.

     Komment


     • #6
      Üdvözlök mindenkit.
      A segítségeteket kérném.
      sikerült szert tenni egy e2n eszterga
      gépre de valamirevaló gépkönyvet
      nem találtam a netenn.
      Ha valaki tudna segíteni
      megköszönöm.

      Komment


      • #7
       Szervusz!

       Bepötyögöd a keresődbe,hogy: E2N eszterga manuals free download és már töltheted is le.Nekem a mellékleten látható jött be elsőre és ott van,-letölthető,szabadon,ingyen,-sőt még az is lehet,hogy fizetnek érte.


       Üdvözlettel:Che
       maradona67 és mátéapu kedvelte ezt.

       Komment


       • #8
        Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Szervusz!

        Bepötyögöd a keresődbe,hogy: E2N eszterga manuals free download és már töltheted is le.Nekem a mellékleten látható jött be elsőre és ott van,-letölthető,szabadon,ingyen,-sőt még az is lehet,hogy fizetnek érte.


        Üdvözlettel:Che
        Köszönöm ezek már megvannak, a Norton, és a lakat szekrény rajza vagy szétszerelési útmutató kellene.

        Komment


        • #9
         Szervusz!

         Próbáltam utána nézni,de ezidáig semmit sem találtam róla.Ami biztos az E2N-ek két féle lakatszekrénnyel készültek,azt nem tudom neked melyikkel van dolgod,ha módodban van tegyél fel egy pár képet!Nem egy ördöngősség a szét és összeszerelés.Minden helyzetet jegyezz meg és,ha lehet a főbb lépésekről csinálj fényképet!A kúpos szeges tengelyrögzítésekre szintén vigyázni kell,csak nagyon megnézve szabad kiütni őket a kisebb átmérő irányából és kiütés előtt összejelölni a helyzeteket,mert összeszerelésnél 180 fokos elfordulás lehet,amikor is a kúp alkotók nem esnek egybe.

         Pillanatnyilag ennyi,majd átgondolom még vagy,ha elakadsz írd meg!Nagykalapács és vágó eldugva,gumi és fakalapács kézügybe.

         Üdvözlettel:Che

         Annyival még kiegészíteném,hogy a kúpos szegeket legjobb összecsomagolni,azokkal az alkatrészekkel,ahonnan ki lettek szedve,esetleg jelölni valamilyen körömlakkal,filccel,.....
         Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2018 okt. 26, 11:16. Oka: Kiegészítés
         emu, maradona67 és mátéapu kedvelte ezt.

         Komment


         • #10
          Köszönöm a tájékoztatást.
          Mi a cégnél fotózunk és össze számozunk, gravírozunk mindent itt is javaslatod szerint fogok eljárni, van egy kis Proxon gravírozóm azt hiszem itt az idő előszedni.
          3 Mb- nál nagyobb fotót nem enged fölrakni az oldalra, állítani kell a telefonom fölbontásánn és utána tudok még több fotót felrakni.

          Komment


          • #11
           Itt vannak a gépemről a fotók amiket igértem.
           Che kedvelte ezt.

           Komment


           • #12
            Kedves Maradona!

            Nem szentírás,hogy be kell tartani amit írtam,mert nincs nálam a bölcsek köve,csak a tapasztalás szól belőlem.A nálam lévő gépek tanműhelyből kerültek hozzám,meg is látszik rajtuk,találkoztam szembe vert kúpos szeggel,össze cserélt szegnyereggel,szétvert géplámpával,ami az oktató figyelmetlenségét tükrözi és főleg azt,hogy adott időben nem csavartak le egy qrva nagy pofont annak a rohadt kölöknek,hogy megtanulja tisztelni a gépet és mások munkáját.Természetesen tudom,hogy a tanulók fizikai bántalmazása majdnem bűncselekmény,de akkor is azt mondom,hogy egy jó időben adott hatalmas tasli,az bizony nevelő hatású és nincs belőle semmi pszichológiai hátrány a gyermek későbbi életére.Nem arról van szó,hogy tönkre verni és a végtelenségig alázni mások előtt!

            Visszatérve a szerelésre,szépen megtisztítani és mindent megfigyelve szétszerelni,azért jó mindent fotózni,mert a munka elhúzódásával,ami adódhat egy szükséges alkatrész beszerzése,vagy legyártása miatti időkiesésből,felejthet az ember főleg,ha mással is foglalkozik.

            A szétszerelést előzze meg az áramtalanítás,miután a vezér és vonóorsó norton felőli oldalából ki kell venni azok kúpos szegeit,utána a gép jobb oldalánál le kell venni a kapcsolóorsó fedelét és akkor a kapcsolóorsó a fogasívvel nagy valószínűleg kihúzható.Az utóbbiban nem vagyok teljesen biztos,de nincs módom megnézni,csak valószínűsítem,de ha ott tartasz majd kiderül.Egyébként a kapcsolóorsó jobb oldali végén szintén van egy kúpos szeg,ami a fogasívet rögzíti a kapcsoló orsó végén lehet,hogy azt is ki kell venni.Miután a fentiekkel készen vagy,le kell szerelni a gép jobb oldaláról a vezér,vonó és kapcsoló orsó csapágyházát,azt hiszem két imbusz csavar rögzíti és két kúpos szeg.Sajnos nem menetes végű kúpos szegek,ezért kihúzó kalapácsot nem lehet használni,de egy pár fakalapácsos kocogtatásra általában fellazul.Amikor a fentiekkel kész vagy az alapszán felső részén meg kell keresni a lakatszekrényt rögzítő csavarokat és illesztő szegeket.A rögzítő csavarok eltávolításával a lakatszekrény a vezér és vonóorsóval együtt leemelhető.Jó,ha a lakatszekrényt a forgácstálcánál,valami alkalmas méretű fahasábbal és két faékkel feltámasztod,hogy a szerelés alatt ne csüngjön az egész a vezér és vonóorsón.Amikor minden fent leírt csavart kiszedtél,akkor az ékeket lazítva lehet látni,hogy tarja e még valami.Amikor a lakatszekrény le van szerelve a vonóorsót nagyon óvatosan húzd ki,mert az egy csigában csúszik és egy retesz kieshet,vagy kicsúszhat,ugyancsak reteszelt a kapcsolóorsó is de az kívül van,ha jól emlékszem.Olyan régen volt már,hogy csináltam,hogy az emlékeim megkoptak,ezért nem teljesen vagyok benne biztos,hogy mindent jól írtam e le,-ha tévedtem ne neheztelj rám,nem rossz szándékból történt!

            A mellékleteken a két eltérő lakatszekrény látható,az elsőn az újabb,a másodikon a régebbi.

            Üdvözlettel:Che

            Közben megjöttek a képeid,melyek szerint a Te géped,már az újabb lakatszekrényes,-jó kis gépek ezek,már majdnem olyan jók mint az E3N.
            Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2018 okt. 26, 21:04. Oka: Kiegészítés

            Komment


            • #13
             Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
             Te géped,már az újabb lakatszekrényes
             Az enyém olyan mint a szürke de ez 500 - as csúcs távú, az enyém pedig 750 - es amint az adat táblánn is látszik.
             Szóval azt mondod, majdnem olyan jó mint az E3N eszterga.

             Komment


             • #14
              Ár és használati érték arányában talán még jobb is.Az,hogy egy E2N,500,-vagy 750-es csúcstávú az alapvető konstrukciós alapokon semmit sem változtat,minden megegyezik,kivétel az ágy,vezér,vonó és kapcsoló orsók kivételével és természetesen csúcsok között 250mm.-rel hosszabb munkadarabokat lehet forgatni benne.Ami jelentősen növelné a használati értéket,ha kivehető ágybetétes,az-az E2N-H lenne (H= hidas),de abból kevés készült,tudtommal legfőképp katonai műhelykocsik berendezéseiként.Fogadd el,ha gatyába rázod és arra használod,amire konstruálták,nem gyilkolod,kened,ápolod és néha meg is puszilod (csak,ha senki nem látja),nagyon hálás kis géped lesz.

              Üdvözlettel:Che

              (Úgy vélem,ha már a homárok és az LMBQ...TPRSKHV:::::,nyíltan tüntetőleg felvonulhatnak és rághatják egymás nyelvét,nincs abban semmi különös,ha egy vasas ember,úgy suttyomban,megsímogatja a gépeit és szeretettel néz rájuk,-na jó,úgy vazelin és gumi nélkül és mondjuk nem nézi ki magának a szegnyereg hüvely likát.)

              Üdvözlettel:Che

              Komment

              Working...
              X