Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Mozdonyfelújítás

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • Mozdonyfelújítás

  IHO - Vasút - Bumbardót menthet márciusban Hatvanban

 • #2
  Kíváncsi vagyok, hogy az aprón oly aktív Hatvan környéki mesterek, hányan fognak megjelenni ?

  Komment


  • #3
   Egy 520-as mozdony?!?

   Német hadi mozdony, a kedvencem...persze a magyar 424-es után!

   Komment


   • #4
    persze a magyar 424-es után!
    Nem is késett amig nem vonták ki,becsületből mindig beért időre.Azzal jártam mikor elkezdtem dolgozni,hallottam egyszer a fűtőt legaláb 10 percel gyorsabban mentek,inkább az utolsó megállónál vártak nehogy késsenek,közben letörölte a vörös csillagot,kormos-olajos rongyal átkente a kazánt mert kifakult a festés!!!Látott valaki kopott csillagot:működő mozdonyon?

    .......a munka becsülete,a munkás becsülete.....
    Lemezjáték, St.Z.350 és 2 további látogató kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


    • #5
     Szervusztok!

     A mai napon,valamelyik TV csatorna beszámolt,ennek a mozdonynak a "felújításáról"..A beszámolót egy rövid film is mutatta,ahol egy pár ember (le a kalappal előttük",drótkefével,meg mit tudom én mikkel kapargatta,csiszolgatta azt az irdatlan nagy vasat,a szabad ég alatt.Az adásban elhangzott az is,hogy az emberek vigyenek festéket.

     Szóval,-van nekünk egy valószínűleg teljesen véletlenül megmaradt ipartörténeti emlékünk,amit még akár működőképessé is lehetne tenni.Igaz nem magyar gyártmányú,de sokáig szolgálta a MÁV keretein belül az országot és már csak ezért is tiszteletet és sokkal több megbecsülést érdemelne.

     Adódik a kérdés,nem lehetne egy fedett helyet biztosítani a felújításhoz,nem lehetne a még élő hozzáértő szakembereket bevonni a munkálatokba,ha másként nem,hát instruktőrként?Annyi mindenre van pénz ebben az országban,hát pont erre nincs.

     Az a véleményem az egészről,hogy sok áldozattal járó,majdnem felesleges "kirakatmunka",ilyen összekunyerált festékekkel,ilyen nedves évszakban a szabad ég alatt,vajon milyen eredményt lehet elérni.Olyan ez,hogy kívülről mutasson,hogy belülről rohad,-hát az már természetes,mert olyan itt minden.

     Üdvözlettel:Che
     Lemezjáték, movisz és 4 további látogató kedvelte ezt.

     Komment

     Ugrás az oldal tetejére
     Working...
     X