Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  A Horex Regina3 vezérmű/bütykös kereke aluminium és kopásmentes
  Ez nekem is újdonság.. amit láttam lánc,vagy fogaskerék hajtású.. az acél volt. Kösz az infót! Már megint okosabb lettem,csak sajnos a raktározással van gond... most valamit muszáj lesz felejtenem hogy ez az info megmaradjon.. ))

  Komment


  • zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Akkoriban még adtak az igényes alkatrészekre .
   Érdemes megnézni egy századfordulós varrógépet.. minden része gyönyörű műalkotás.

   Komment


   • Click image for larger version

Name:	image_35365.jpg
Views:	65
Size:	200.0 KB
ID:	219949 Miért kell lealább 20 karaktert irnom egy képhez?

    Komment


    • Oszika is tetszik,a rács is szép... Te is jól mutatsz a lovon.. Haladj a géppel,hogy jövőre együtt legyünk a felvonuláson.. vagy valami..

     Komment


     • horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Miért kell lealább 20 karaktert irnom egy képhez?
      A külső bütyök a kipuff vezérlés?

      Komment


      • Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       Oszika
       Hol van már szegény kutty és hol vagyok én már a lótol
       Örülnék ha a ház körül kerülnék egyet

       Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       külső bütyök a kipuff vezérlés?
       A belső. Az alu kerék felöli
       De nagyon régen csináltattam BC3-bol két párat csak forditva fogazták meg a ferdeséget. Azóta sem vittem/küldtem edzetni

       Click image for larger version

Name:	vez_fogas2.JPG
Views:	69
Size:	34.2 KB
ID:	219953


       Komment


       • Szabadnapos vagyok,ezért ma a szórakozás volt az első. Párszáz kg birsalmát megfőztem pár nappal ezelőtt,s tegnap megpróbáltam turmixolni... még így sem igazán egyszerű feladat. Levettem az oszlopos fúró tetejét,s azzal kezdtem pépesíteni... nem könnyű feladat. S jött egy ötlet.. mi van ha a fűkaszára felszerelem a bozótvágó tárcsát,s azzal hipp-hopp lezúzom a hordók tartalmát !? Nehezen.. de lebeszéltek róla. reggel még + két óra ráment,de letudva.. Más: Indítottam fórumot motorépítés címen.. jó rég volt. Sajnos ritkán tűnik fel, de úgy tűnik az idő egyre jobban rohan.. Elővettem a vasakat és elkezdtem méregetni,illesztgetni,rajzolgatni... majd nekiestem rendesen.. Most kis szünet van.. mert a 20-as puska melegíti a vasat rendesen. Persze menet közben is változtak a dolgok.. nem is egyszerű munka vázat szabni.. pedig azt hittem.. Már látom a végét,két vázból és alkatrészeiből kezd összeállni egy gyárinak kinéző váz + az első villa. Egyenlőre még csak az alap van meg jó méretekkel,s esztergáltatnom kell muffanyagot a végleges csavarozáshoz..de ez is meglesz hamarosan. Hegesztenivaló még van bőven,s amíg ily csúf.. inkább nem teszek képet.

        Komment


        • Aha.. kezdett gyanús lenni.. csak fél 8? Na akkor még összeütök egy ülésvázat, kihegesztek egy Indi sárvédőt.. egész jól haladok magamhoz képest... Még fűrészelgettem,rajzolgattam egy keveset... majd 8-kor (20) abbahagyom.. gyujtómágnes elhelyezését próbálgattam.. francos óraelem megviccelt.. Van jó oldala is.. haladtam.

         Komment


         • Hegesztés előtt a törött üveget a pajzsban behúztam szigszalaggal.. Kicsit remegős már a kezem,de azért összeragadt a vas.. a vázat csak akkor mutatom ha már nem lesz rajta hegesztésnyom.. Kint a műhelyben szebbnek tűnt.. (mint itt nagyítva) De mentségemre legyen,nem volt rajtam szemüveg. Majd legközelebb...
          Utoljára szerkesztve a következő által: Atti69; 2019 nov. 08, 21:27.

          Komment


          • Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
           Kint a műhelyben szebbnek tűnt.. (mint itt nagyítva)
           Ha én így tudnék hegeszteni... Ezt sem tanították meg szakmunkás képzőben gyakorlatban. " Minek azt? Majd a gépek megcsinálják.."
           Őrülök, ha hasonlót össze taknyolok...

           Komment


           • pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Őrülök, ha hasonlót össze taknyolok...
            Vannak helyek ahol a hegesztésnek dísznek kell lennie.. néha azért olyan is sikerül..

            Komment


            • Motorvázat építeni egyszerű és könnyű feladat. Viszont ahhoz jó legyen.. hááát.. kell precízkedni rendesen. Már elég komoly keretrendszert drótoztam össze hogy méregetni tudjak. Persze a kerekeknek is be kell férni+ egyenesfutás is jó legyen+ lánc is a megfelelő helyen fusson.. vizimérték,függő, mérőszalag... minden játszik. S még csak 30-szor szedtem szét apró módosításért. Már jó.. De jobb lesz.

             Komment


             • Rendeltem automata fejpajzsot.. no persze az ár erősen befolyásoló tényező volt.. 11ooo párszáz forint. Viszont: Számomra ez maga a csoda. Mindkét kezem szabad,s közben forgathatom az az anyagot a jobb eredmény érdekében. Automatic sötétedik,állítható a sötétség s a ki-be kapcsolási idő. Sokszor jobban látom az olvadást mint ezelőtt. Már kipróbáltam,s nagyon meg vagyok elégedve. Szépen lassan fejlesztgetek.. A gép még az amit Apám gyártott kb 50 éve.. de máig hibátlan komoly tudásu darab. Jópár darabot legyártott tekercselt abban az időben.. akár alu hegesztéshez is (ez sajnos azt nem tudja) de volt hozzá adapter amivel lehetett de az valahová eltűnt.

              Komment


              • Én is közel a 60' hoz világosodtam meg . Mennyi marhaságra költöttem , ahelyett , hogy vettem volna automata fejpajzsot - aznap amikor megjelent ...

               Komment


               • Kellemesen eltöltöttem kis időt.. méregettem,hézagolgattam. A dugattyún nincs szerelési irány.. Elkezdtem méregetni, s eltolt a csapszeg. Nem gond! Összerakom logika és gyakorlat szerint... + megnéztem más dugókat is. Tehát a csapszeg előre van eltolva.. Most viszont agyalok hogy ..... valóban ez a tuti!? Mert mintha.. nekem úgy rémlik (de már van némi szenilitás és egyéb devianciák).. talán volt fordított esetem is. Nézegettem a fórumot is visszamenőleg,de nem találtam egyértelmű (számomra) utalást.

                Komment

                Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X