Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Kémleljétek az eget!
Collapse
X
-
Észak-Kelet 8-h :hópárna..havas-eső,ebédre..
eső....napsütéssel
- 3 likes
Leave a comment:
-
Szervusztok! Bár nem volt szerencsém ismerni Őt, de emlékének adózva bátorkodtam újra lendületet adni a témának. "Csak az hal meg, akit elfelejtenek.
- Maurice Maeterlinck"
- 5 likes
Leave a comment:
-
Igen ő ,ha csend volt:kreált mindig valami érdekeset..................
- 4 likes
Leave a comment:
-
Tisztelt Társaim! Mikor ezt az oldalt nyitjuk meg mindíg Közös Barátunk jut eszembe ki sajnos itt hagyott bennünket és én úgy érzem ennek hatását még most sem heverte ki a VF!.
- 6 likes
Leave a comment:
-
Nekem könnyebb észrevenni,csak ajagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseúgy tűnt mintha csak 3 henger járt volna eleint
fele ment.Átkozódtam egy kicsit ...,ha már beindítottam felmelegítettem rendesen utána leállítottam,másnap bennem volt a kisördög
öccre ment mindkét henger,ekkor már vigyorogtam.
Ledermed a gép,leül az olaj,a trutyi meg mit tudom én,nem csoda ha nem pöccen ezzel a "kotyfolt"benzinnel...
- 3 likes
Leave a comment:
-
Hát igen a 2 ütem átka sajnosJankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMár-már bánom, hogy leszittyóztam a tankot.
, Banditom nincs leeresztve de azt meg nem volt kedvem kirángatni a helyéről... (Pont pár napja mentem hátra hogy feldugjam töltőre meg kicsit járatni, hát elég nyűgös volt [amatőr füleimnek úgy tűnt mintha csak 3 henger járt volna eleinte].)
- 4 likes
Leave a comment:
-
Egy méhész barátom azt mondta, hogy a méhek most tisztító repülést tartanak, vagyis ürítkeznek. Ez jó nekik, de ahogy írjátok a kártevőknek is kedvez ez az időszak. A mai szeles napon viszont biztos hogy nem repültek sehol erre a méhek, inkább csak hétvégén.pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNos a kép a ház falán megpihenő méhecskéről készült 2022,01,02 14:13 órakor.
- 2 likes
Leave a comment:
-
Már-már bánom, hogy leszittyóztam a tankot.sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéselassan olyan idő lesz nálunk is itt a dél alföldön mint Moviszéknál!

A baj az, hogy a kártevők megússzák, ahogy Mátéapu mondja, a barackvirág meg majd a tavasszal nem fogja ahogy tavaly és tavalyelőtt sem. Vagy két hétig nem voltam, így utólag kívánok minden kollégának békésséget, boldogságot és jó egészséget az új esztendőre.
- 7 likes
Leave a comment:
-
Én óvom az udvarban a vadgerléket vannak már kik itt keltek és nevelkedtek azok be várnak 1,5 m re közben csipegetnek. valamit mindíg elszórnak a gyerkőcök télen meg kapnak külön kosztot is. Igaz van takarítani való is utánnuk de valamit valamiért! lassan olyan idő lesz nálunk is itt a dél alföldön mint Moviszéknál!
- 4 likes
Leave a comment:
-
Igen ez a kártevők túlélését is segíti,lesz mit permetelni
.Sajnos már az is élményszámba megy,ha lát az ember egy verebet...
- 5 likes
Leave a comment:
-
-
Szervusztok!
Igen már itt az ősz és egyáltalán nem esik jól megélni.Sajnos úgy elszaladt ez az év is,hogy szinte észre se vettem,ki sem látszik az ember a sok tennivalóból,de legalább haladna egy kicsit előre.minden napra jut valami hülyeség,még nem is olyan régen fejeztem be a "férfi lekvárt",mert azzal is nagyon sok a munka és már lehetett szedegetni a mogyorót,azt meg most a dió követi,rengeteg idő elmegy vele és még lehet törögetni,ami eltart nálam,vagy két és fél hétig.
Az ég helyett most a falat nézegetem,mert azok a rohadt poloskák iparkodnának be a lakásba,nem elég,hogy tönkretették a paradicsomot és jóízűen nem tud az ember már lassan egy gyümölcsöt sem megenni,mert mindig a szeme előtt vannak a rajta mászkáló és szívogató undormányok.Az egyik barátom,aki egy városhoz közel eső tanyán él,a déli fekvésű falán annyi összegyűlt,hogy a komám gázpörzsölővel esett neki,mondja,hogy kint már nem is mernek főzni,mert bele eszi a fene őket az ételbe,-szóval katasztrófa.Nem tudom miért nem dolgoz ki az állam valamilyen hatékony védekezést,mert a gabonatáblákban is rengeteg kárt tesznek.
Nálunk nem virágzott a cseresznye,de a füge szépen beérett,még ilyen édeset soha nem sikerült neki teremni.
Nem vagyok azért túlzottan levert és reménykedem,hogy eljön majd a szép tavasz és a jövő és sokkal jobb lesz,csak odáig még be kell egy pár mázsa fát pakolni a kazánba,de szerencsére azt még a késő tavaszon beszereztük és a déli oldalon felpakolva várakozik a sorára.Már hűvösebbek az éjszakák és a nappalok,de még nem akarunk egy darabig begyújtani,mert ezek az 55cm-es vert falak azért tartják a meleget.A varjak már előkerültek és mintha a vadludak is elindultak volna már,mert valamelyik éjszaka olyan hangokat hallottam fentről.
Üdvözlettel:Che
- 3 likes
Leave a comment:
-
Szervusztok!
Jön az ősz... A tegnapi vihar itt Dunakeszin is éreztette a hatását. Kissé szeles volt az idő, de károkat nem igazán okozott. Azért ma körbe jártam a kertben, mégis mi a helyzet.
Hát kérem! Jelentem virágzik a két cseresznyefám egy egy ágacskája. Az-az van egy-egy virág a fákon. Plusz az alma is bimbósodik.
Szép sorban: első képen a "vén" cseresznye virága, másodikon az alma, majd véletlen duplán a "fiatal" cseresznye.
4 képek
- 3 likes
Leave a comment:
Leave a comment: