Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Öntöttvas henger festése és előkészítés

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
"neolux"
Clear All
new posts

DCS eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az engem is érdekelne, hogy mi szokott az eljárás lenni az öntöttvas hengereknél?
    Matt fekete festésre annakidején Walkid színezőpasztát használtam. Akkor ('80-as évek) az volt a divat, hogy a blokk középső része matt fekete legyen, a két dekni pedig fel legyen polírozva. A Jawa blokknál a hengert úgy emlékszem sima fekete Neolux festékkel fújtam be. A bordák éle, meg kb. 2 cm befelé szépen csillogott is. Előtte blokkmosóval lemostam és ment a festék. A Walkid még ma is megvan, nem jött le. A hengert pedig megnézem majd, ha végre lemosom a gépet.

Hangsúlyozom, hogy ez csak az én módszerem, mert sose szerettem máshoz hurcolni a dolgaimat. Mások mindig pénzt kérnek érte, én magamnak meg ingyen megcsinálom.
    sepy és korompaiistvan kedvelte ezt.

Komment

A Neolux kétségtelenül tartós. Az én hengereim '83-ban ezzel lettek lefújva, és helyenként még mindig tartós. (Ahol olajsáros volt a henger. ) Én akkor Spray-vel fújtam, mert más nem volt.

Tekintettel arra, hogy a bordák felülete sok helyen "bolhás", amit a szórt festék eleve nem tud beteríteni, én első rétegnek mindenképpen ecsetelést tartok célszerűnek. Második rétegnek Jöhet a szórás. A pisztoly nyilván precízebb, és a sűrített levegő miatt a bordák közé jobban bemegy a festék.

Komment

A sok réteg festékről nem szabad elfelejteni,hogy hőszigetelés mely a hengeren vagy henger fejen nemkívánatos. Egy tartós megoldás a tapasztalatom és ,hogy a Veterán színét kövesse: Homokszór, horgany spréy, Neolux. Ha csúnya / szőrös / az öntvény előkészítésnek lapos reszelőre egy csiszoló vászon/ a reszelőn nehezebben csúszik meg a vászon/. Én így csinálom a következőt megőrizve az eredetiséget és haladva a korral.

Komment

Hali!
          Látom nagyon felkapott téma mostanság ez
          Épp ezért kérdeznék is tőletek melyik lehet a legjobb út.Már végig olvasva minden kommentet kiválasztottam közülük amiket ti irtatok melyik lehetne a legjobb választás.
          1:Homokszórás
          2:Valamilyen hőálló festék (Motip Hammerite ) ráégetéssel.
          3:Hengerfej pedig horgany sprayel.

Másik:
          1:Homokszórás
          2:Horganyspray+neolux (ezt nemtudom ráégetitek e)
          3:Hengerfej horgany sprayel
          Ez a kettő között kéne választani.Akinek van valamelyikről képe és hasonlóképpen csinálta azt megtudná e osztani?
          Előre is köszönöm!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X