Közlemény

Collapse
No announcement yet.

D Csepel 125 erőtlen--> nem jön fel teljesen a dugattyú?

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

  D Csepel 125 erőtlen--> nem jön fel teljesen a dugattyú?

  Üdvözlet!
  Van egy D csepel 125-ösöm és a blokkfelújítás után gyengébb lett, mint volt! A felújítás során a blokkban az összes csapágyat, szimeringet kicseréltem, a főtengely teljes felújításon esett át és kapott egy új, fúratott hengert illesztett dugattyúval. Édesapám segítségével, azt vettük észre, hogy a dugattyú nem jön fel teljesen a henger falának tetejéig (2-2.5mm-rel lejjebb van a holtpont) és a felömlő ablakok alá megy ugyan ennyivel. Arra szeretnék választ kapni hogy meddig jár fel alapesetben a dugattyú! Az én elgondolásom szerint, nem megfelelő a dugattyú csapszegtől mért magassága és emiatt nem jön föl teljesen a dugattyú. Mivel nem jön fel teljesen a dugó ezért olyan gyenge. Mértem kompressziót is (fúrt henger, új gyűrűk) amit 4-is tudtam csak feltornázni (ez nagyon kevés! szerintem 8-9-nek kéne lennie. Egy kicsikét el vagyok keseredve, ugyanis sok munkám van benne és szeretném már érezni benne az igazi "erejét"! A válaszokat előre is köszönöm!

  #2
  Üdv!
  Szerintem jófelé kapizsgáltok.
  A dugónak ugyanis fel kell mennie a henger széléig. És ha ez megtörténik akkor természetesen megnő a végnyomás, valamint megjön a hőn áhított erő.
  Utoljára szerkesztve a következő által: sinter; 2013 nov. 10, 08:49.

  Komment


   #3
   Hasonlítsátok össze a két dugattyú hosszát,ablakait,csapszegméretét,és kérdezzetek rá a mesterre,nem cserélte el esetleg egy MZ-vagy más dugóval,véletlenül?(-:
   "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

   Komment


    #4
    Köszönöm szépen a tippeket!
    Remélem estére többet tudok mondani!

    Komment


     #5
     Fejlemények!
     A motort szétszedtem és szomorúan tapasztaltam, hogy minden méret megegyezik (henger magasság, dugattyú magasság). Esetleg még egy olyan adatra lenne szükségem hogy kb-re milyen kompresszióval kellene dolgoznia a motornak? Most már pontos mérést is végeztem: a dugattyú a henger felső peremétől 3mm-rel lejjebb marad! Fogalmam sincs hogy hogyan tovább! Talán szednem kell le a hengertalpból?

     Komment


      #6
      robi10 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      felújítás során a blokkban az összes csapágyat, szimeringet kicseréltem, a főtengely teljes felújításon
      ..esetleg nem lett új a hajtókar ?
      wsievers kedvelte ezt.

      Komment


       #7
       A rövidebb hajtókar magyarázná a dolgot...innen 2 megoldás lehetséges: 1, kicseréled a hajtókart, vagy 2, leszedetsz a henger aljából 3 mm-t egy esztergályossal. A második esetben lessz egy pörgős kis Csepeled.
       Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2013 nov. 10, 18:54.
       sepy és mátéapu kedvelte ezt.
       "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
       "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

       Komment


        #8
        nem, nem lett új hajtókar! ki lett köszörülve és erősebb csapágy lett beletéve meg persze az alsó csapszeg is egyedi méretű!
        jah és eddig is ugyan ez a hajtókar volt benne, de valószínűleg a hengertalpból fogok leszedetni!

        Komment


         #9
         Akkor légyszi mérd meg a dugattyú tetejétől a csapszegfuratot egyezik e,más már nem lehet,a többi hossz egyezik akkor más nem lehet,viszont a megoldás ugyan az,vagy dugó csere,vagy hengertalp esztergálás.
         "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

         Komment


          #10
          Teljesen megegyezik a régivel! Marad a hengertalpból való leszedés!

          Komment


           #11
           A felújítás óta mennyit mentél vele?
           Amikor összeraktuk az enyémet, én is gyengének éreztem, kb. 500 km után jön meg az ereje!

           Komment


            #12
            szinte semennyit! 4-5 km-t maximum! de fúrt hengerrel és új dugóval, gyűrűvel nem szabad 4-es kompressziónak lennie szerintem! már elvittem a hengert szednek le a talpból!
            CZsolti kedvelte ezt.

            Komment


             #13
             Hali! Még mielőtt összeraknád a hengert a dugóval, be kéne tenni a gyűrűket a hengerbe, hogy mit mutatnak felfekvés, és hézag terén. Fény felé fordítva jól látszik ha van probléma. Esetleg ugyanez a próba, dugóra szerelt gyűrükkel is. Dugó a hengerbe és fény felé fordít, majd sasol. Egy próbát midenképp megér.

             Komment


              #14
              első összerakásnál is vizsgáltam a hézagot! azzal minden rendben volt! de azért ellenőrzésre fog kerülni!
              CZsolti kedvelte ezt.

              Komment


               #15
               Egy teljesen nyers motornál még nem igazán érdemes kompresszióról beszélni , legalább is nem nagy értékről hisz mennyinek kellene lenni akkor bejáratás után?! És még egy dologról nem kérdeztünk milyen tömítés lett téve a henger talp alá? / milyen vastag?/ mert ha minden méret stimmel a régivel akkor csak a tömítés vastagsága lehet a bibi szerintem. Erre figyelj mert ha levesznek a talpból és vékonyabb lesz a tömítés valami törni fog!.Azért kíváncsi vagyok a végső megoldásra.

               Komment

               Ugrás az oldal tetejére
               Working...
               X