Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Gyújtógyertya

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

  #91
  ezekbe a nem mai technikát képviselő gépekben nem elegendő a félszintetikus olaj
  Azért használom ezt, mert ásványi alapú, olcsó (1600 Ft/l) és útbaesik a bolt, ahol árulják. + lusta vagyok 2 féle 2T olajat tartani itthon. Ez mehet mindenbe. (szerintem)
  Ez az olaj az mz-ben is elég. Csöröge száraz a kipufogó.
  Utoljára szerkesztve a következő által: gesszti; 2015 jún. 14, 15:13.

  Komment


   #92
   Ha nem állt volna meg, miért vettem volna ki a gyertyát?
   Sosem lehet tudni ezeknél a kétüteműsöknél... Nekem mondjuk több, mint 4000 km a csúcs, annyi ideig nem vettem ki a gyertyát a T5H-ból. De olyan kollégával is találkoztam, aki minden hazaérés után nézegette a gyertyáját.

   Ha alapjáraton ketyeg 2 órát, akkor se szabad neki így kinézni.
   Feltéve, hogy minden oké, pl. a gyertya hőértéke.
   There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

   Komment


    #93
    Feltéve, hogy minden oké
    Na, pont ezért kérdeztem.
    Amire végül is jutottunk, hogy alacsony volt a gyertya hőértéke, mint kellett volna. (itt a hőérték alatt a hőelvonó képességet értem, ahogy pl. az isolator is jelölt régen)
    A másik gyanús dolog, amire akadtam, hogy 22 fok helyett 18-19 környéki volt csak az előgyújtásom. Hm. Vagy elnéztem, mikor ráraktam a megszakítót, vagy elfogyott. (a hézag ugyanakkora, mint mikor összeraktam...)

    Komment


     #94
     Nekem a Cz-m miután váltottam a teljes szint. -ről egész másként viselkedett a motor
     Kedves barátom, sepy!

     Azt azért ne feledd, hogy a CZ nem egy fordulatszám mágus....az MZ azonban pörgősebb egy kevéskével. Abba jobb a szintetikus olaj, míg a mienkbe -már- nem...(szerintem)
     A kis Simsonom (S51) Repsol-lal megy (előtte próbáltam ásványival és félszint.-tel is) nem füstöl fele annyira sem, a kipuffom nem áll az olajban és megy is vele rendesen.
     Ja, azért írom ezt,mert mindkettő az NDK szülöttje, mármint a Simson és az MZ is.

     Komment


      #95
      Abba jobb a szintetikus olaj,
      Legtöbb olajnál nem is tudjuk, hogy ásványi, vagy sintetikus. Ügyesen titkolják, vagy félrevezető nevekkel álcázzák a gyártók. A legtöbb, amit szintetikusnak árulnak, ásványi alapú, de szintetikus anyaggal (veszélyeshulladékkal) erősen adalékolt szemét. A valódi szintetikus olaj 3-4-5000 Ft/l-nél kezdődik legtöbbször. Biztos vannak ellenpéldák, de ez az általános. Mz-ben próbáltam néhányszor szintetikus olajat, de nem volt semmi extra előnye az olcsóbb ásványi alapú, vagy sima ásványi olajakhoz képest az árának különbségét tekintve. Egy jó ásványi, vagy egy ásványi alapú, szintetikusan adagolt olaj tökéletes ezekbe a vasakba. (ez a dolmár is sima ásványi, és kis mértékben adalékolt olaj)

      Komment

      Ugrás az oldal tetejére
      Working...
      X