Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Delejezés ,fáradt gyujtómágnesek felmágnesezése

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

  Na, ilyet még én sem hallottam. Valóban érdemes lenne kipróbálni, ha lesz rá időm legközelebb.
  Szerinted a gyári helyére, azaz az alaplara érdemes lenne visszrakni? Vagy csak egy másik helyre?
  pasetta kedvelte ezt.

  Komment


   Krisztosz20 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Nekem még a tavalyi őszi, E betű mentes benzin van benne.​​​​​​
   Ha tavaly 95-öset tankoltál bele abban is van etanol, kb a jelenlegi fele. Emellett minimum hat hónapos már az üzemanyagod. Egy cserét megérne, vagy egy infúziós indítást műanyag palackból. Most úgyis olcsó a 95-ös.
   Hogy ellenőrizd sokat kap-e a Simson, húzd le a légszűrő gumicsövét és ha ez javít a helyzeten ez a gond. Ha nem tömd be a torkát ronggyal, de ne teljesen. Kiderül ha keveset kap.
   Nekem a kondenzátor hibám úgy jelentkezett egyik gépen, hogy nem akart alapjárat fölé pörögni, ez persze nem zárja ki ezt a hibát, mert nincs két ugyanolyan motor.
   Szerintem egy próbához mindegy hol van a kondenzátor, csak legyen ott rendes test érintkezés.
   sepy, pasetta és mátéapu kedvelte ezt.

   Komment


    Szerintem a gyári helyre ( lévén a mérnökök oda tervezték) érdemes vissza tenni. Viszont sokan kivezetékelik a vázra, dobozba. Erre is van jogos indok. Az pedig, hogy a gyújtás a blokkban nehezen hozzáférhető út menti szerelésnél. A kondit cserélni egyszerűbb, ha a blokkon kívül van. Aztán az is indok, hogy a henger és a blokk is átmelegszik üzem közben. Nagy meleg keletkezik tartós extrém igénybevételnél, az pedig árt a kondinak és a tekercsek szigetelésének is. Ezért is volt kifúrva több helyen a régi verseny Pannóniák deknie a gyújtás felől! Igaz, hogy a kosz belement! Nem emlékszem kinek a motorja volt, de egy olyan újságban olvastam vagy 10 éve, melynek tulajdonosa sokat zaklatta a fórumunkat. Nem szeretném a magazin nevét leírni, mert ahogy hallottam itt nem emlegetjük!
    emu, Krisztosz20 és 4 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


     No, ma újra nekiálltam a dolgonak.
     Karbi szét, kifúj, vissza. Azonban szemügyre vettem a szívótalpát. Egy minimális hajlás volt benne a 2 fülnél, ahol felcsavarozzuk a hengerre. Tükörsima felületen felcsiszoltam annyira, hogy sík legyen. Aztán a szívócsonk tömítései közé raktam korábban egy vékonyabb bakelit lapot, hogy ne melegedjen fel a karbi. Ezt is levettem egyelőre, mert volt benne egy kis hullám.
     Gyújtást is lekaptam, hogy hátha találok rajta valami kifogást, de azzal nem volt gond.
     Visszaraktam mindent. A megszakító kissé szikrázott, de mindeközben a kondenzátorra csatlakozó vezeték meg volt lazulva. Miután ezt korrigáltam a megxa nem szikrázott.
     ​​​​​​Mentem vele kb ugyanúgy 200 métert, de sem rángatást, sem fulladást nem tapasztaltam és melegen is beindult, tartva az alapjáratot.
     De nem akarom magam túl korán elszólni.

     ​​​​​​
     sepy, Titus és 4 további látogató kedvelte ezt.

     Komment


      Valami nincs rendben a motorral..
      Ahogy most hidegen beindítottam, hagytam egy kicsit járni, szólnom sem kell, hogy alapjárat nem volt... Mikor bemelegedett húztam neki egy kövérebbet, orrán-száján nyomta a füstöt. Nehezen akart kiforogni. Valószínű, hogy sokal egy kicsit.
      Mentem vele megint pár száz métert. Menet közben nem volt semmi, vette a lapot, jól gyorsult, azonban behúzott kuplunggal, kanyarodáskor az alapjárat csökkent, majdnem leállt a motor. Hazaérve pedig már leállt.
      Beindulni is csak úgy indult, hogy min. 3. rúgásra és csutka gázra. Mikor elkezdett felpörögni, a gázt visszaengedtem, akkor egyből leállt.
      Fel lehet vetni azt, hogy falsot szív valahol? Gyújtás egyértelműen jó, karburátor is úgy van beállítva, ahogy az a nagy könyvben meg van írva.
      Eselteg ezt a friss benzines témát kipróbálom valamelyik nap.
      De már kezd a hócipőm betelni azzal, hogy minden évben adódik valami baja.
      mátéapu kedvelte ezt.

      Komment


       Krisztosz20 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       Valami nincs rendben a motorral.
       Szó volt korábban a kondirol. Kondi szakadás esetén is elindul a Simson és normális alapjárat is van, saját tapasztalat. A gázt úgy egyharmad alattrol kezdi nem venni terhelés alatt

       Krisztosz20 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       orrán-száján nyomta a füstöt
       Akkor nem sziv levegő falsot, esetleg a bal oldali szimering miatt sebváltó olajat, de akkor nagyon fehér a füst és nem kék/fekete
       Próbáld levenni a dobot
       Jóbarátommal mentünk Balatonra, ő Schwalbéval
       Egy idő után elkezdett leállni, gyertya ki-vissza és valahogy ment tovább. Ez nagyon sokszor megismétlődött Balatoni
       Egy szerelőnél megálltunk, meghallgatta a motort és mondta hogy eltömődött a dob
       Ugyanmár, vagy két hete pucoltam ki, mondta a haver
       Mégiscsak levette a dobot és meglódult a Simson
       De S50-nel jártam igy én is.
       Még egy 5let
       Balatonrol hazafelé kaptam eg ydefektet. Amig uj belsőre vártam, beraktam egy új gyertyát csak úgy unalombol
       Jött a belső, mentem tovább
       Pár tiz km után elvesztette az erőt, a sebességet, lelassult, de nem állt le
       Aztán ujból tudtam gyorsulni. Persze darabokra szedtem a porlasztót, hogy kosz a hiba
       Valami miatt Bp elött visszaraktam a régi gyertyát
       Utána semmi baja nem volt a motornak
       És ez két motorommal is előfodult
       Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2020 márc. 15, 14:35.
       sepy és Krisztosz20 kedvelte ezt.

       Komment


        A kondenzátor jónak tűnik most már.
        a kipufogó ki lett tisztítva, pontosabban át lett nézve, mielőtt elraktam tél előtti időszakban és nem volt eltömődve. Kizártnak tartom, hogy ettől az idén megtett 2-3 km-től eltömődött volna.
        Másik gyertyával is ugyan ezt produkálja sajnos.

        Komment


         A kipufogót kitakarítani nem lehet. Egyetlen biztos megoldás szerintem a kiégetés. Viszont az sem mindegy hogyan.Anno én is próbálkoztam benzint bele és begyújt! Az eredmény megelőzött a biciklis. Apró csomókba gyűlt a koksz és eltömődött. Egyszerű a felfedezése ha jár a motor és a kipuffhoz teszed a kezed ütögetni kell a kiáramló gáznak. Ha csak pipálgat kiégetés a megoldás. Vagy egy porszívó vagy kompresszor szükséges mellyel levegőt kell nyomatni bele de módjával! Csúnyán meg lehet égetni a krómot ha viszont óvatos vagy semmi baja nem lesz.
         Titus, és kedvelte ezt.

         Komment


          Sziasztok,
          Fiammal közösen újítunk fel egy 1976-os ST50, Honda Dax-ot, ez lesz az ő nyolcadikos éves munkája. Többször elakadtunk már, most épp a szikra hiánya fogott ki rajtunk! Szereztünk már új gyújtótekercset, pipát, gyertyát, de csak néha-néha sikerül egy kis, halvány szikrát szerezni, ezt is csak akkor, ha a gyertya helyett egy csavart teszünk a pipába.
          Közben, amikor a gyújtótekercset nem a helyén rögzítettük, hanem csak odafogtuk a blokkhoz, akkor a tekercs külső (test) része és a blokk között szép kövér szikrák is voltak...ennyi a jelenség, eddig édesapám tanácsa az egyetlen halvány út: a sok állástól elmehetett a mágnes ereje a lendkerékben, meg kellene delejezni!
          Érdeklődöm Tőletek, hogy ti mit gondoltok a fenti jelenségről, illetve, hogy tudtok-e segíteni szakembert találni a javításra! Köszönöm!

          Komment


           Egy új Densó gyertyávalpróbálnám és a szigeteléseket nagyon át kell nézni. Ha a delejjel lenne az alapvető gond az én apró véleményemmel nem lenne kövér szikra máskor sem. Ha mégis mágnesezni kell akkor a Facebok a segítő! Jó munkát és sok örömöt a járgányhoz!

           Komment


            szbubik eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            amikor a gyújtótekercset nem a helyén rögzítettük, hanem csak odafogtuk a blokkhoz, akkor a tekercs külső (test) része és a blokk között szép kövér szikrák is voltak...
            Akkor most meg is adtad magadnak a választ. Test hibának hívják. el tudom képzelni hogy túlzásba vitted a tömítőpasztát a henger és a hengerfej között.

            Komment

            Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X