Szóval arról van szó, hogy tételezzük fel, hogy szeretnek menetet esztergálni.
Erről kellene egy teljes leírást adnom. Előtolás beállítás, mozog-e a szán, ha igen, merre, mikor, mivel állítjuk...
Találtam közben egy könyvet, ami segített némileg az előrehaladásban, de szerintem egy olyan ember, aki mondjuk ezt csinálja, biztosan jobb leírást tudna nekem erről adni.
De síkesztergálhatunk is..????
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
EAN esztergák szerelése, karbantartása
Collapse
X
-
Azannyát...!mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseEnnél összetettebb a dolog!
A"művelet"lehet egy munkadarab,befogása,centírozás,fúrás,esztergálás,csiszolás,leppelés,suport-köszörülés,vagy egyszerű sorjázás,kúpolás,alakmásolás,menetvágás...és mindezek lehetnek :kívül,belül,oldalt és kombinálva a végtelenségig.....
Számít az anyag minősége,mérete,szerszám anyaga,élezése,hűtése,a gép teljesítménye,munkadarab megmunkálási finomsága,pontossági igénye...
Ez tesz ám jót a magamfajták önbizalmának. Ha ilyent olvasok mindig tudom hol a helyem!
Leave a comment:
-
Ennél összetettebb a dolog!sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenem mindegy oldalazni, leszúrni vagy esetleg menetet kell vá gni! Gondolom Máté ez lenne a kérdésed is.
A"művelet"lehet egy munkadarab,befogása,centírozás,fúrás,esztergálás,csiszolás,leppelés,suport-köszörülés,vagy egyszerű sorjázás,kúpolás,alakmásolás,menetvágás...és mindezek lehetnek :kívül,belül,oldalt és kombinálva a végtelenségig.....
Számít az anyag minősége,mérete,szerszám anyaga,élezése,hűtése,a gép teljesítménye,munkadarab megmunkálási finomsága,pontossági igénye...
- 5 likes
Leave a comment:
-
nem mindegy oldalazni, leszúrni vagy esetleg menetet kell vá gni! Gondolom Máté ez lenne a kérdésed is.
Leave a comment:
-
Igyekszünk aktívak lenni!andika eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNagyon bízom benne, hogy aktív még a fórum,
Úgy tűnik kiöregedtünk mi is,többen vagyunk esztergályosok,viszont,mi nem gépkönyvből hanem reflexekből forgácsolunk.Ha konkrét kérdéseid vannak,valószínűleg tudunk segíteni.
Az,hogy egy műveletet írj le :számomra,nem érthető kérdés...???
- 1 like
Leave a comment:
-
Sziasztok!
Nagyon bízom benne, hogy aktív még a fórum, mert óriási segítségre lenne szükségem.
Az egyetemen az utolsó félévemet rúgom és szükségem lenne az ean 170/1000 működésének leírására. A gépkönyvet már beszereztem, azonban olyan kedves témát kaptam, hogy mutassam be, vagyis írjam le egy-az egyben egy művelet teljes leírását. Valamelyikőtök tudna nekem ebben segíteni? Fizetek is, életet mentenétek, ezen múlik az államvizsga...
Előre is köszönöm!
Leave a comment:
-
A képre kattintva eljuttok a tárhelyre, ahonnan pdf-ben letölthető. A saját gépem csapágya van felmérve.
- 1 like
Leave a comment:
-
-
Szia Tizedes!
Ha van valamilyen gépszerelő tudásod, ami biztos van, hiszen van esztergád, akkor fogj neki bátran. Minden adja magát. A főorsó szereléséhez mindenképpen körmös kulccsal fogj hozzá, anélkül nem fog menni. A dorni-kalapács kombó nem ajánlott. Nem nagy mágia legyártani a kulcsokat sem, erősebb lapos acél megteszi. Jó ha van egy nagyobb méretű csapágy lehúzód, de azokat is le lehet gyártani.
- 1 like
Leave a comment:
-
Üdvözlet mindenkinek!
Nekem is van egy ilyen gépem de lassan csapágyat kellene benne cserélni
Csinált valaki már ilyet?
Hogyan fogjak hozzá?
Vagy inkább bízzam szakemberre?
Nincs hozzá gépkönyvem, ha Kopoasz 1 felajánlása él még én szeretnék egy gépkönyvet "EAN 340x1000"-hez.
Előre is köszönöm!2 képek
- 1 like
Leave a comment:
-
Üdvözletem.
Van hozzá EAN 340x750 és EAN 340x1000 gépkönyvem ha kell.
Ha kell, kérem jelezze, hétvégén be tudom szkennelni és elküldöm e-mail -ben.
- 6 likes
Leave a comment:
-
Megvan a sajátom születési helye, Győr. A 8. Képen egyértelműen beazonosítható a fordulatszám kapcsolókarokról, meg az elektromos kapcsolókról. Meg a hűtő-kenő folyadék konzolról. És látszik a géptáblán a 400. Sz. Ipari felirat, az meg Győrben a Lukács Sándor.
- 1 like
Leave a comment:
Leave a comment: