Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Etz 250 hiba

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• zahi
    replied
    Ki is törik a helyéről , azaz meg van sérülve a gyűrűhorony is , vagy csak egyszerűen kiesik ?
    Gyári vagy utángyártott dugóról van szó? Maszek dugónál ha jól tévedek egy acél stift van beleütve a gyűrűhoronyban lévő furatba (elvileg szoros illesztés) , majd két irányból meg van zömítve , mintegy biztosítás képpen . Itt lehetnek illesztési bajok esetleg más gyártásból eredő hibák is . Melyik gyűrűhoronyban jelentkezik a dolog , Pl: alsó vagy felső , és mind a háromszor ugyan annál ?
    Esetleg gyári dugónál(!) csinálja ugyanezt ? Nem melegedett túl ? Nem jársz túlságosan száraz üzemanyaggal , vagy túlságosan szegénnyel ?
    Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2015 márc. 05, 16:17.

Leave a comment:

• apacsavo
    replied
    Vajon csak nálam vagy másnál is előfordul ez a hiba!Nevezetesen már a második 76-os dugó amelyik elveszti valamelyik gyűrű tájoló csapját!3-ik dugót rakom bele,kezd idegesíteni!

Leave a comment:

• zahi
    replied
    Szia Zanti !

Szerintem , ahogy már többen is írták, a hamis- (fals-) levegő szívás alaptüneteivel találkoztál ! Ami a többletlevegő miatt elszegényedő benzin levegő keveréket eredményez (mindazok ellenére, hogy a karbiban a tűszelep hibája miatt (!!!!!) túlfolyást tapasztalsz ami valamelyest visszadúsítja a B-L keveréket) A "falsolás" a kétütemű motor egyik rákfenéje . mégpedig azért mert bármely olyan helyen előfordulhat ahol egymástól eltömített felületek vannak (pl: szimeringek , blokkfelek , hengertalp , hengerfej , karbitalp, esetleg gyertyamenet, és akkor feltételeztük a karbi tökéletes használható állapotú) Ezeket a hibás helyeket , ahogy szabi 78 kolléga is írta féktisztító vagy hidegindító spray ráfújásával lokalizálhatod(felpörög vagy lefullad tőle...) azután már csak a javítás van hátra (kerüld a zöld vagy fekete KTT szimeringeket , használj valami tömítő anyagot PL: Loctite 574 ...)
    Sok sikert !

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Álló helyzetben felpörög a motor 7-8000 fordulatig is, nem „dadog”, aztán terhelés alatt, minden esetben, mikor eléri a fordulat az 5-6000-es tartományt, „bedadog a motor”.
    Volt nekem is ilyen kis ETZ-nél. Csak ott már 4000 körüli fordulatnál elkezdte. Alapjárata jó volt, de a végén már csak gázadással indult. Valamikor aztán út közben felment a fordulat 4500-5000-ig, de aztán bedadogott. A kuplung oldali szimmering volt elkopva. Szerintem az elősűrítéskor nyomta ki az anyagot azért nem ment terhelésre. Üresben próbáltam pörgetni úgy ment rendesen.
    Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2014 okt. 06, 20:09.

Leave a comment:

• szabi78
    replied
    A szimeringet könnyen ki tudod zárni a dologból ha egy kis féktárcsa tisztító spray-vel a forgó motor tengelyéhez fújsz.
    Fel kell pörögnie ha falsot szív,ugyenez a helyzet a porlasztónál is.Illetve felpörgést tud az is okozni ha túl alacsony az üzemanyagszinted is és túl levegő dús keveréket tud szívni.(benzincsap nem enged át elég benzint).Esetleg nézz be a kipufogó csonkjánál át a hengerbe hogy nem-e túl kormos a gyűrűk alatt mert akkor bizony lehetnek a gyűrűk is. Sok sikert.
    Üdv
    Utoljára szerkesztve a következő által: szabi78; 2014 okt. 06, 19:03.

Leave a comment:

• Tamás78
    replied
    Ha felpörög, lehetséges, hogy főtengely szimeringes. De ez csak egy ötlet.
    A karburátorban a zárószelepet cseréld ki még egyszer, mert jártunk már úgy, hogy a vadi új szelep rossz volt, mert frankó kisipari hulladék. Ugyan úgy áteresztett.

Egyébként meg jobb ha eladod ! Ennyi hibával már szinte HASZNÁLHATATLAN !!
    Ismerek valakit ,aki venne.
    Utoljára szerkesztve a következő által: Tamás78; 2014 okt. 06, 14:36.

Leave a comment:

• zanti
    started a topic Etz 250 hiba

Etz 250 hiba

Sziasztok!

Szeretném a véleményeteket kérni egy hibával kapcsolatban. Van egy 250-es ETZ-m, a hiba a következő:

Álló helyzetben felpörög a motor 7-8000 fordulatig is, nem "dadog", aztán terhelés alatt, minden esetben, mikor eléri a fordulat az 5-6000-es tartományt, "bedadog a motor".

Gyújtásbeállításra gondoltam, állítottam is rajta, azóta megy így, előtte 3500-4000-es tartományban csinálta. Nem tudom mitől lehet ez a hiba.

Még egy apró hiba, ami bosszantó, és nem tudok vele dűlőre jutni. A karburátorom túlfolyóján csepeg a benzin, a benzincsap természetesen zárva van, az úszót próbáltam állítgatni, de nem lett jobb. a fúvókák és a záró szelep cserélve lett korábban.

Ha valaki tud ezekre valami gyógyírt, kérem írjon.

Előre is köszi üdv:
    Zanti
Ugrás az oldal tetejére
Working...
X