Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia fékdob szabályozhatóság

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szia dafko54!

Köszönöm!!!

üdv: Lemezjáték

Komment

Kedves Máté Barátom! Én azt hiszem közös barátunk Józsi azon kevés sokat látott műszaki beállítottságú szaki melyből igen kevés van. Csak egy pár: műanyag és acél ipari szerszám készítésben- tervezésben való jártasság, forgácsolás sokrétű ismerete hiszen ez talán a leg szerte ágazóbb része a megmunkálásnak. / forgácsolás, köszörülés - sík és palást , fogazás marás-vésés /. Nekem volt részem látni ez irányú szak irodalmi gyűjteményét melyet a moly helyett átrágott párszor az életében igaz mint tapasztaltátok Kesziben is sosem a melldöngetők sorában áll. Na és még egy Díjnyertes pörköl főző!!.

- - - Updated - - -

Még egy lényeges talán nem én vagyok az ügyeletes se.. nyalója csupán a barátom egy pár évtizede.
      heeegany, joker és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok!

Köszönöm a méltatást,nem mondom,hogy nem esik jól,de én csak egy tehetséges kezdőnek tartom magam.Láttam már a régi öregek kezéből kikerült munkákat,melyek láttán tátva maradt a szám.Amikor napjainkban hallgatom Heeegany barátunk,vagy Jagdtigger eszmecseréjét a számítógép,vagy az elektromosság kérdésében,-jól elszoktam tátani a szám,hogy milyen okosak ezek a fiúk.Sokszor elgondolkodom,hogy nekik nem a szalag mellett volna a helyük,mert többet tudnának tenni az országért,mint konstruktív alkotók,fejlesztők.

Üdvözlettel:Che
        heeegany kedvelte ezt.

Komment

dafko54 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Szervusz Lemezjáték. Tényleg nem olvastam az elejét . Cím : Törökbálint Mechanikai Művek Ipartelep / Budaörs, Dózsa György út végén / , a portán megmondják hova menjél. Igyekszem egy telefonszámot szerezni . Üdvözlettel.
          Korábbi Index Fórum bejegyzések ehhez kapcsolódóan: Index F Index F

Komment

Tényleg Uraim!
            Megfogalmazódott bennem egy kérdés, ahogy az egyik itthoni kerékagyat nézegettem és találtam egy repedést rajta.

Tehát: mit fogunk csinálni, ha elfogynak a felszabályozható dobok? Valaki elkezdi önteni a kerékagyakat?
            There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Igen.
              Gyártanak ma itthon fékdobot, igaz nem Pannóniát de a technológia ki van dolgozva. Megnéztem a teljes folyamatot, profi munka.
              Jobb mint a gyári.
              De ez ma nem gond más kérdésekben sem.
              Utoljára szerkesztve a következő által: bsa10; 2016 márc. 16, 11:53.
              heeegany kedvelte ezt.

Komment

....igen , igen -most pedig megdicsért engem !
                Olyan mint amikor Hamar Zsiga bácsi adogatta nekem a szerszámokat , miközben csináltam egy AERMACHI versenymotort . A tulajt meg ott nyugtatta , hogy jól csinálja a gyerek ...

- - - Updated - - -

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Tehát: mit fogunk csinálni, ha elfogynak a felszabályozható dobok? Valaki elkezdi önteni a kerékagyakat?
                semmi gond , el tudom intézni . össze kell szedni egy szabadszemmel is látható összeget az induláshoz aztám nosza ..

igaz hogy egy Pannonia célszerszám szett gyártáshoz se lehetett egybeterelni a ..tulajdonosokat

Komment

Hát a költségét ha valaki rászánja magát a gyártásra akkor a gyártónak magának kell megfinanszírozni.
                  Csakhogy valószínű a termék ára nem az a dimenzió lenne amit elvár a vásárló réteg (fekália-vizelet).

Tehát lassú megtérülésre kell számítani.

Viszont jó féket lassan csak így lehet gyártani, szemre típus azonosan a Pannóniához.
                  OdinHEM és kedvelte ezt.

Komment

Igen , a klasszikus üzleti formula ez . Viszont az ilyen dolgokban aki ezt elvárja egy készítőtől az .......

Én inkább azt mondom , hogy a pézen kívül még hálásnak is kell lennie a kedves leendő vevőknek ha valaki ezt felvállalja és profi szinten el is készíti . ( hála = tojás , csirke , pálinka stb )

Egszerüen csak meg kell szervezni egy vásárlói csoportot összeszedni a zsét , letétbe teni aztán kész .Majd ha elkészül hoci -nesze .
                    Ne az iparosra toljuk a dolgot , hanem azokra akik képtelenek összeállni huszan , huszonöten --kb 20 000 ezer forintal .

Komment

joker

igaz hogy egy Pannonia célszerszám szett gyártáshoz se lehetett egybeterelni a ..tulajdonosokat
                      Egszerüen csak meg kell szervezni egy vásárlói csoportot összeszedni a zsét , letétbe teni aztán kész .Majd ha elkészül hoci -nesze .
                      Ne az iparosra toljuk a dolgot , hanem azokra akik képtelenek összeállni huszan , huszonöten --kb 20 000 ezer forintal .
                      Teljesen igazad van!

A legmacerásabb, és a legdrágább az, ha mindenki külön-külön keres egy mestert, aki megcsinálja neki.
                      Ha össze tudnánk állni (gondolom legalább egy tucat ember), akkor már van értelme nekiállni a mester(ek)nek is.

Ha van fórum, ahol érdemes ezzel a témával foglalkozni, akkor az ez a Fórum...

Én lemaradtam a korábbi próbálkozásról, de nagyon pártolnám a dolgot, nem lehetne egy új kört futni ebben azon módon, ahogy írtad?

Komment

Ebben a percben beszéltem az emberrel --a válasz kicsit bővebb annál hoy most itt leírjam .Nem egyszerü a szitu , majd tiszakeszin beszélgetünk róla .

Komment

Akkor Pannoniások csatára fel!

1.,alubordás henger....20000
                          2.,kupunglamella spéci anyagból20000
                          3.,dugattyu,gyürü,csapszeg (nem ragadós)20000
                          4.,gyujtás,ami világit..20000
                          5,.fékdob/2x20000
                          6.,spéci tűgörgős főtengely20000
                          .......,sajnos nem készíthetünk hibátlan motort mert:festék,crom,csapágyak,gumicuccok,ülés,telók,kezelők,díszek?????
                          sajnos nem az a kategória (árban)ami ér annyit amit beletennénk???!!!

Viszont ez lenne a veterántársulás egyik célja,hogy összegyűjtsünk egy igazi ténylegesen költségarányosan alkatrészfelhasználó csapatot márkánként!
                          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Gondolom az árakat hasra irtad be.
                            Mert ugy nagyjából egyik sem jön ki annyiból.
                            A 3 gyűrűt pedig csak el kellene már felejteni.
                            A többi stimmel.....

Komment

mátéapu
                              Viszont ez lenne a veterántársulás egyik célja,hogy összegyűjtsünk egy igazi ténylegesen költségarányosan alkatrészfelhasználó csapatot márkánként!
                              Ez grandiózus terv, de én első körben annak is örülnék, ha Joker által javasolt vásárlói csoport összeállna néhány főből a legszükségesebb célszerszámok legyártatására, és ezzel a költségek ésszerű mérséklésére!

Őszintén szólva, kicsit csalódott vagyok (lehet, külön topic-ot kellene nyitni a témának?), mivel meggyőződésem, amit Joker javasolt az nagyon jó dolog, mégis visszhang nélkül maradt...

Ha volna a fórumon legalább vagy tíz(?!) ember, aki úgy gondolja, hogy kell neki Pannónia célszerszám készlet, akkor összeállva egy hozzáértő megszervezhetné a legyártatását, ami már értékelhető falat lehet az iparosoknak is.

Egy hozzáértő embernek (nem is tudom miért, de Joker jutott eszembe...) össze kellene fogni a dolgot, megbecsülni, hogy mibe kerül, összeszedni az érintettektől a pénzt (letét), és a megfelelő kapcsolataival legyártatni a készleteket.

Az ő honoráriuma az én elgondolásom szerint az lenne, hogy az egyik készlet a munkája elismerése lenne.

Persze meg kellene azt is beszélni, hogy milyen szerszámok legyenek a készletben...

Mondjatok már erre valamit! Érezze magát minden érintett tag megszólítva!!!
                              Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2016 márc. 16, 20:27.

Komment

Szervusztok. Most öntetek 2 db fékdobot - "vas" öntvény - minta alapján , megmunkálás nélkül : 50.000.- ft . A gyár nem válaszolt a megkeresésemre , így csak ez az út a járható - arany áron . Üdvözlettel.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X