Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Meghalt tulajdonos

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

  • Che
    replied
    Sajnos nem tudok annyit segíteni,mint amennyire szükséged lenne,-de nagyon szívesen.Nekem valamilyen fóbiám van ezektől a papírozás dolgoktól,mert a különböző hivatalok és hatóságok,nagyon rugalmatlanok és sok esetben a vonatkozó rendeleteket sem egységesen kezelik,-amilyen gatya éppen rajtuk van,ha visszaolvasgatod a fórumon a tárgyban született írásokat,hát ezekből is ez derül ki.Aki megvásárol egy papír nélküli járművet,vagy akárhogy megszerez az csak birtokolja,a tulajdonos az akinek a neve tulajdonosként szerepel a forgalmiban,-ezért van minden bonyodalom.Nekem is volt már olyan esetem,amikor kilógott a Danúvia hátulja a tyúkólból és rákérdezve a gazdától kijött egy tisztázatlan birtoklói kör,de azt mondta,ha nagyon akarom elvihetem,-hát nem kellett,-maradt ott,hogy mi lett vele azóta sem tudom,de egyáltalán nem bánom,mert nálam is csak állna valahol.

    Amennyiben nem másztál nagyon bele a történetbe lehet,hogy jobban jársz,ha hagyod a dolgot.Mondjuk nem tudom milyen gyártmányú és típusú motorról van szó,mert azért egy 500-as JAWA esetén már elgondolkoztató,hogy mit is kellene tenni vele,de mondjuk egy Danúvia már nem érné meg,mert amannyi pénzt és ideget kell a történetbe fektetni,annyiért már egy tisztázott tulajdonosi múlttal rendelkező motort is be lehet szerezni,-egy kis türelemmel.

    Ezekkel a papírozási ügyekkel magam sem vagyok teljesen tisztába,majd biztos lesznek nálam sokkal okosabb és jobb tanácsokat adó hozzászólók is,tehát érdemes várni.

    A papírmunkát én korán reggel a dupla nullán szeretem letudni,letekervén a papírt a spulniról,esetleg még a műszaki rajz,de a bürokráciát egy szükségtelen,agyonbonyolított,akadékoskodó,mindenre rátelepedő és mindent agyonnyomó rákfenének tartom,természetesen rendnek lennie kell,de lehetne ezt sokkal egyszerűbben és emberségesebben is csinálni és a bürokratáknak tisztában kellene lennie azzal,hogy mi tartjuk el őket és úgy is kellene viselkedniük.

    Üdvözlettel:Che

    Leave a comment:


  • Lelkesz
    replied
    Köszönöm a gyors válaszodat! Sokat segítettél!

    Szép estét!
    Üdvözlettel: Lelkesz

    Leave a comment:


  • Che
    replied
    Először bizonyosodj meg arról,hogy valóban meghalt e a forgalmiban tulajdonosként szereplő egyén.Amennyiben már nem él,meg kell tudni,hogy kik az örökösök és akkor az örökösöknek póthagyatéki eljárást kell kezdeményezni,hogy valamelyikük nevére kerülhessen és attól már megveheted,illetve legalizálhatod a tulajdonjogodat.

    A fórumon meglehetősen sok írás van már a hasonló tulajdonjogi problémákról ajánlom,hogy olvasd át a vonatkozó írásokat,mert lehet belőlük tanulni.Sajnos az ilyen ügyekhez sok türelem és pénz is kell,-nekem nem lenne elég idegem,hogy végigjárjam ezeket a meglehetősen kétes eredményeket produkáló útvesztőket,mert pl.,mi van akkor,ha valamelyik örökösjelölt azt állítja,hogy a járművet ellopták,vagy az elhalálozott neki szánta.

    Az is egy lehetséges út,ha megpróbálod visszakövetni a jármű vándorútját a birtoklókon keresztül,amíg el nem jutsz a forgalmiba beírt tulajdonoshoz,illetve az esetleges örökösig.

    Sok sikert és jó idegeket kívánok!

    Üdvözlettel:Che

    Leave a comment:


  • Lelkesz
    started a topic Meghalt tulajdonos

    Meghalt tulajdonos

    Birtokomba került egy motor, amit nem írattak át. Zöld forgalmi van. Az eredeti tulajdonos viszont nagy valószínűséggel meghalt. Mit tegyek?
Ugrás az oldal tetejére
Working...
X