Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Minden ami lada.

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Miért szeretitek a ladát?

    Én a Ladámat azért szeretem mert könnyen kezelhető,és magam se vagyok egy száguldozó típus. De ha kell megy az is.
    Elvisz bárhová,és még soha se hagyott cserben.
    Nem egy bonyolult műszer könnyű hozzá alkatrészt szerezni,és ha valamit kicserélsz akkor megy tovább.
    egyenlőre enyi a többit majd később.
    Titus kedvelte ezt.

    #2
    Hali,

    Én alapvetően motoros vagyok, de tavaly MUSZÁJ volt hazahoznom egy 2101-es Ladát. Talán nosztalgiából, meg azért is, mert szerintem egy autó klasszikusan úgy néz ki, mint egy Lada.
    A cél az OT, most folyik az átmeneti kivonás, utána szétkapjuk, és mehet a meló... Viszonylag egyben van, de azért lesz rajta mit csinálni, de nem sürgős. Ha kész lesz, teszek fel képet, most így néz ki - bocs, de nem tudok képet beszúrni. Üdv SB
    Titus kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Két Ladám van, egy BAZ 2103-as, 1979-es gyártmány (négylámpás "vasorrú bába") és egy tavaly felújított 2107-es ("paraszt merci"), 1995-ös gyártmány.
      A 2103-ast 14 évig nyűttem második tulajdonosként, jelenleg is még forgalomba beírva, igen jó műszaki állapotban várja egy csűrben, mi lesz a sorsa év végén, amikor lejár a műszakija. A kasznija némi kívánnivalót hagy maga után, csinosítani kellene, motorja 1600-as, főjavítás után kevesebb mint 40.000 km van benne. Kár lenne ócskavasként leadni.
      A 2107-est novemberben lesz egy éve, hogy "befogtam". A felújítás során a motorjához nem kellett hozzányúlni, csak gyújtást, karburátort, szelepeket kellett beállítani. Egy öreg mesterem van, aki sógorom is, 1975 óta foglalkozik Ladákkal.
      Hogy miért szeretem ezt a típust? Szerintem Ladát tartani és gondozni egy életforma. Nagyon összenőttem velük, pedig volt Trabantom, Daciám és Polski Fiatom is.
      Titus kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Van egy 2101-es 1200-es Ladám, azért szeretem őket mert elnyűhetetlenek és megbízhatóak ha egyszer jól összerakják, meg persze szeretek rallyzni
        Titus kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Én kasznisként és tulajként is szerettem őket.1974-től javítottam őket akkor még volt homok színű belőle miben még Torinói motor volt mert a Szu-ban gyakorolták a gyártást. Volt miből "csodát" kellett csinálni mert úgy össze törték még a műszaki vizsgabiztosnak is azt kellett bizonygatni, hogy ez nem sértetlen autó.Nagyon lényeges pl. a gyűrű minősége és a szelepszár simering.A karosszéria ügyben ha gondotok van szívesen segítek ha kérdése van valakinek. Most szívesebben motorozok van egy Sport Cz-m és egy 350-es Cz-m.Mindegy csak benzin szaga legyen
          Titus kedvelte ezt.

          Komment

          Minden ami lada.

          Csoport leírása

          Azt szeretném megtudni milyen számmal vagyunk itt a Veteránon ladások.
          Sokan nem tudják milyen Lada tulajdonosnak lenni,csak azt hiszik nem telik másra szerintem ez nem érzés hanem élet. Ha más is így gondolja vagy csak szereti a Ladákat azokat szívesen várom a clubba .
          Csoport típusa: Nyitott
          Témakörök: 3
          Comments: 16

          A csoport tagjai: (11)

          Latest Group Topics

          Collapse

          Nincs a kritériumoknak megfelelő eredmény.

          Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X