Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Műszaki vizsgás élmények

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Na akkor én most kimegyek a kazánházba és viszem magammal az összes "szabálykönyvet" és elégetem mindet!
    Majd ha ezzel végeztem, felhívok minden megyei Felügyeletet külön-külön, hogy fejtsék ki az általuk értelmezett szabályokat és legépelem megyére lebontva, majd kiadatom bőrkötésben. Milliomos leszek hamarosan!
    Azt ölet nem rossz,csak kivitelezhetetlen,mert még egy-egy megyén belül sem azonosak az irányelvek.
    Gabó_Racing kedvelte ezt.

Komment

madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Azt ölet nem rossz,csak kivitelezhetetlen,mert még egy-egy megyén belül sem azonosak az irányelvek.
      Akkor mégis csak szegénylegényként fogok meghalni, mert nincs más ötletem!
      A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

Akkor mégis csak szegénylegényként fogok meghalni, mert nincs más ötletem!
        Vagy mint a népdalgyűjtők össze is foglalhatnád a tapasztalatokat. Annyi az eltérés, hogy rá kell írni a bőrborítású fedélre, hogy "A helyi szokások - amelyek a hiányos vagy szabadon értelmezhető központi szabályozást hivatottak alkalmazhatóvá tenni - gyűjteményes kötete".

Velem is az volt, hogy "várjál, Géza bátyád mindjárt Győrbe ér, utána felhívjuk hogy hogyan lehet". Felhívtuk, a jó öreg azt mondta, hogy "Zolikám, ott van a határozat, ami nincs arra beírsz amit akarsz".

Az eredetiségvizsgán megállapították hogy semmi sem stimmel a járműokmányokban szereplőkkel, mert adásvételim és KEKKH adatszolgáltatós papírom volt. De odaírták, hogy mindez adminisztrációs hiba, külső jogtalan beavatkozás nyoma nem figyelhető meg.
        Elsőre az okmányirodás hölgy majdnem agyvérzést kapott, de aztán kiteregettem sorban minden papírt és lecsillapodtak a kedélyek, még rendszámot is választhattam a raktáron lévő 10 darab közül.

Ez még eszembe jutott: azért kíváncsi lennék hogyan jött ki nekik a műszaki + eredetvizsga 14 ezer magyar pénzre, amikor utóbbinak hatósági díjszabása van, 500ccm alatt 15500, felette 17000 HUF...
        Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 márc. 13, 15:06.
        Gabó_Racing, soveny és madorka kedvelte ezt.
        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Ja igen ! Kollarg az utolsó mondatában megfogalmazta az aggályaimat. Ami hatósági áras, hogy lehet kevesebb. De azért örülök hogy kivételesen nem a mi kárunkra tévedtek.
          kollarg és -t5- kedvelte ezt.

Komment

Le irom az árakat amik a számlán szerepelnek :Motorkerékpár 500ccmhengerürtartalomig előzetes eredetiségvizsgálat hatósági díja : 9300huf. Motorkerékpár, továbbá ennek pótkocsija időszakos műszaki vizsga :3490 huf ,okmányirodába fizetem 2100huf vagyonszerzési illetéket +5000huf +2x6000huf +500 ezekről nem tudom pontosan mik de ennyit fizetem

Komment

bury eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              +5000huf +2x6000huf +500 ezekről nem tudom pontosan mik
              Talán rendszám, forgalmi+törzskönyv, érvényesítő matrica.
              There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Le irom az árakat amik a számlán szerepelnek :Motorkerékpár 500ccmhengerürtartalomig előzetes eredetiségvizsgálat hatósági díja : 9300huf. Motorkerékpár, továbbá ennek pótkocsija időszakos műszaki vizsga :3490 huf ,okmányirodába fizetem 2100huf vagyonszerzési illetéket +5000huf +2x6000huf +500 ezekről nem tudom pontosan mik de ennyit fizetem
                Az nem derül ki a hozzászólásodból, hogy milyen vizsgát hol végeztettél (NKH vagy egyéb műhely?). Az 15500 Ft-os eredetiségvizsgálat 9300 Ft-ja egyfelől stimmel, mert ez a hatósági díj (NKH a számlakibocsátó), a fennmaradó 6200 Ft-ról az eredetiségvizsgálatot végző műhely állítja ki a számlát. Elvileg azért ezt is ki kellett, hogy fizesd.

NKH-műszaki vizsga díja 4360 Ft. 3490 Ft-os árról egy fórumon találtam említést, de semmi mást. Nem tudom, hogy jött ki neked. Attól még persze jó.
                A többit kollarg leírta!

Komment

Üdv Kedves Veterános kollégák

Ma be mentünk és minden rendben van kb fél órát kelet várnom,még ,mert volt vele papírmunka ,eredetiség vizsga meg van , műszaki is meg van
                  A mai nap kokárda helyett, az Mz utómunkálataival tellett, remélem a jövő héten ezt is sikerül forgalomba helyezni!

'82-es MZ TS 125 LUX
                  bury, kollarg és soveny kedvelte ezt.

Komment

Kedves T5!

Írásodból kiderül,hogy ma az MZ-vel voltál elfoglalva,de számomra az is,hogy legalább eszedbe jutott a "kokárda",-sokan nem mondhatják ezt el magukról.Ma én kereti munkákat csináltam,de azért sokszor eszembe jutott Petőfitől a Farkasok dala című vers.

Üdvözlettel:Che

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Kedves T5!

Írásodból kiderül,hogy ma az MZ-vel voltál elfoglalva,de számomra az is,hogy legalább eszedbe jutott a "kokárda",-sokan nem mondhatják ezt el magukról.Ma én kereti munkákat csináltam,de azért sokszor eszembe jutott Petőfitől a Farkasok dala című vers.

Üdvözlettel:Che
                      Szia Che!
                      Többször is eszembe jutott, de manapság egy kicsit inkább félelemmel gondolok az "ünnepekre" mert mi magyarok arra 'használjuk' őket, hogy egy kicsit háborogjunk, szitkozódjunk.(amelyre minden okunk megvan, de szerintem nem itt) Este is féltem elolvasni a friss online hireket, mert teljesen elfelejtődik az Ünnep lényege és "sokan" azt sem tudják miért mennek oda, vagyis dehogynem tudják.........!

Üdv.
                      Che kedvelte ezt.

Komment

Szia Che!
                        Többször is eszembe jutott, de manapság egy kicsit inkább félelemmel gondolok az "ünnepekre" mert mi magyarok arra 'használjuk' őket, hogy egy kicsit háborogjunk, szitkozódjunk.(amelyre minden okunk megvan, de szerintem nem itt) Este is féltem elolvasni a friss online hireket, mert teljesen elfelejtődik az Ünnep lényege és "sokan" azt sem tudják miért mennek oda, vagyis dehogynem tudják.........!

Üdv.
                        Teljesen egyetértek veled !
                        A mai vezető politikusok (név szerint nem akarom megnevezni őket ) akik ilyen intézkedéseket hoznak nem lenne joguk megemlékezni a nagy nyílvánosság előtt az akkori NAGY MAGYAROKRÓL ,akik tényleg a MAGYARSÁG érdekét tartották szem előtt nem pedig a saját zsebüket!!Ők biztos , hogy nem áldoznák vérüket Magyarországért.Lehet , hogy furcsán hangzik , de ez a véleményem !

Szép a Dongód !

(rossz témához írtam , de már nem törlöm ki ,bocsi)
                        Utoljára szerkesztve a következő által: Tamás78; 2012 márc. 16, 08:37.
                        -t5- és Che kedvelte ezt.

Komment

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Az nem derül ki a hozzászólásodból, hogy milyen vizsgát hol végeztettél (NKH vagy egyéb műhely?). Az 15500 Ft-os eredetiségvizsgálat 9300 Ft-ja egyfelől stimmel, mert ez a hatósági díj (NKH a számlakibocsátó), a fennmaradó 6200 Ft-ról az eredetiségvizsgálatot végző műhely állítja ki a számlát. Elvileg azért ezt is ki kellett, hogy fizesd.

NKH-műszaki vizsga díja 4360 Ft. 3490 Ft-os árról egy fórumon találtam említést, de semmi mást. Nem tudom, hogy jött ki neked. Attól még persze jó.
                          A többit kollarg leírta!

Egy motorkerékpár márkakereskedésben /szervizben csináltattam a műszakit meg az eredetiséget, én is többre számoltam mert én is ki kerestem az árakat ez miatt még többre is számoltam de hát szerencsére csak annyit fizetem amennyit le írtam . Viszont hozzá teszem kemény vizsgája volt a kis ts nek fék pad meg egy csomó műszeres vizsgálat tisztára mint kpm és hát jelessel át ment akkor csak megérdemli a „kedvezményt”
                          soveny kedvelte ezt.

Komment

soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

A többit kollarg leírta!
                            A hatósági díj 4360 Ft,melynek 20 %-a a vizsgáztató vállalkozást illeti,erről (ugyanúgy,mint az eredetvizsgálat 6200 Ft-járól) ő kellet hogy számlát adjon,így jön ki a vizsga bizonylatra csak 3490 Ft.
                            soveny kedvelte ezt.

Komment

Az IZS-em a forgalomból végleg kivonva,rendszám és forgalmi nélkül vizsgázott a Nemzeti Közlekedési Hatóságnál gond és probléma nélkül!(Pest megyében.)
                              Tamás78, bury és soveny kedvelte ezt.

Komment

Nagyon örülök neki remélem még sok ilyen örömteli pillanatokban lesz részünk a vizsgáztatással kapcsolatban
                                apacsavo kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X