Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Gyújtáskapcsoló javítás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Gyújtáskapcsoló javítás

Click image for larger version

Name:	DSCN0239.jpg
Views:	1
Size:	199.6 KB
ID:	155020Click image for larger version

Name:	DSCN0240.jpg
Views:	1
Size:	193.2 KB
ID:	155021Nem veszek többet!
    Egész nyáron kinlódtam a világitással a hátsólámpát nem kapcsolta az illetékes.Az összegyüjtögetett kapcsolókat szétszedtem 5-db ból 3-om bontatlan egy repedt volt nem akartam elhinni,hogy ugyanaz a baja mindnek.
    Jó,hogy a motorból nem vettem ki.Azt is feszgetni kell a müködéshez.Most van idő,majd én megoldom alapon!És kopp!
    Valami tippet várok.Lehetőleg örökös megoldást szeretnék.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

mateapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Valami tippet várok.
    Tényleg csak tipp. Amint látom az a széttört műanyag izének abban az y-alakú fémben kéne helyet foglalnia és el kell viselni a szétfeszítést és a nyírásszerű palástnyomást. Mivel hozzászólásaidból kitűnik, hogy profi forgácsolós vagy, ezért merném javasolni a PA 6.6-ból vagy a ZX100-as műanyagból való utángyártást. Mindkettő jó persely és fogaskerékanyag. Annak elvileg bírnia kéne az ilyen igénybevételt. A tutit majd a pannóniások közül valaki megmondja.

Mi ettől a cégtől vásároljuk a zx100-at: Anyagtulajdonságok | Műanyagok | Holes
    Csak jót tudok mondani erről az anyagról.
    sepy, és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      profi forgácsolós vagy, ezért merném javasolni a PA 6.6-ból vagy a ZX100-as műanyagból való utángyártást
      A régi iskola miatt tünik úgy.Sajnos kiestem 30-évet.
      A régi módon mindent tudok,hogyan és mivel és miből kell késziteni,de sajnos már átlag kettő hiányzik a készletből.
      Ráadásul a gyári nagyitóm is sokszor behomályosodik.
      Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2012 dec. 29, 18:43.
      Lemezjáték és CZsolti kedvelte ezt.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

majd a pannóniások közül valaki megmondja
        Mit lehetne mondani? Típushiba.

Annak a műanyagnak igazából nem sok/nagy terhelést kell viselnie, csak a kis fém "zárbetét" (mármint amibe a kulcsot dugjuk, igazából zárnak nevezni erős túlzás) elfordítását átadja a réz Y-nak. Én a műanyagot az eredeti alapján kifaragtam egy talán jégkaparóként funkcionált műanyagdarabból, eddig 2 szezont végigszolgált problémamentesen...

Azon kívül alapos érintkezőtakarítás és a rugó ellenőrzése ugye, más alkatrésze nincs is...

Amit még hozzá akartam fűzni: CZsolti biztosan otthon van a műanyagokban és jót ajánl - én simán azt mondtam volna, hogy megmunkálósként biztos akad a műhelyben valamilyen poli-akármi rúdanyag, az tökéletes lesz.
        Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 dec. 29, 19:11.
        , CZsolti és mátéapu kedvelte ezt.
        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Amit még hozzá akartam fűzni: CZsolti biztosan otthon van a műanyagokban és jót ajánl - én simán azt mondtam volna, hogy megmunkálósként biztos akad a műhelyben valamilyen poli-akármi rúdanyag, az tökéletes lesz.
          Ezer bocs. Elfelejtettem. Ez nálunk az anyagbeszerző szokta mondani, hogy: Igaz, hogy minőségi vasat írtál elő, de nem lehetne mégis bilianyagból csinálni? Vagy a termelési főnök: Tényleg kell az az alkatrész? Annyi más dolgunk van.

Egyébként tökéletesen igazad van. Én is tudom, hogy miből jó megcsinálni és miből célszerű. A legcélszerűbb az, amit nem kell megvenni, mert van otthon a sufniban. "Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb, de a mienk."
          kollarg kedvelte ezt.

Komment

de nem lehetne mégis bilianyagból csinálni?
            Igen - ez jellemző és ismerős is. Alkalmazottként én is harcoltam ilyennel, pl. nem akartam kartonpapírból szívócső tömítést csinálni repülőgépre... Hogy miért mondok mégis ilyet? Mert szerintem annyira meghaladják ezek az anyagok a gyári darabot (akár PE, akár PA, akár bármi műszaki alkalmazásra gyártott), hogy nevetve kitartanak - főleg kímélő használat mellett amiben feltehetően része lesz a felújított kapcsolónak.

mateapu, neked egyik kapcsoló tetején sem volt gumitömítés? Mármint a lámpafej és a külső fedőlemez között.
            kedvelte ezt.
            There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Egyszer már leírtam valahova, nincs kedvem vissza keresni. Tehát. Én is küzdöttem egy kicsit a kapcsolóval, majd úgy döntöttem, minek???
              Átkötöttem ,és most csak egy feladatot lát el. Gyújtás és slussz. Világítani úgy is állandóan kel, a Pancsi meg úgyi úgy is tudja. Tehát ha áll a moci (nem pöfög) nuku villany. Ha oldalba billentem, és elkezd duruzsolni a drága, máris felfénylik a pilács elől és még hátul is!!!!:-))) Kulcsot csak fel és le mozgatom, azt bírja a kapcsoló. Járulékos előnye , hogy szép egyenesen áll a kulcs, esztétikusabb, és legalább 0,05 Km/h-val emelkedik a végsebesség a kisebb légellenállás miatt.:-))))
              szőrös kedvelte ezt.

Komment

soveny és kedvelte ezt.

Komment

Az ovál lyuktól félek a legjobban,hogy eltolódik a központtól és nemfog korrekten érintkezni minden dudor.Egyébként úgy használtam a motort,hogy világitás addig kapcsolgatva mig nem működött és ebben az állásban hagyva huzogattam a kulcsot.
                  A csomagjaim miatt nem tudtam nézegetni és mindig féltem,hogy nem,világit.Főleg mikor súrolósan mentek el mellettem.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2012 dec. 30, 07:30.

Komment

Komment

Szia!
                      Én egy plexilapból vágtam egy darabot és egy kis Dremmel multifunkciós csiszolóval formáztam meg és működik. Csőszegecs nem volt ezért 3-as csavarral raktam össze a házat.

Komment

llaci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        egy plexilapból vágtam egy darabot és egy kis Dremmel multifunkciós csiszolóval formáztam meg és működik. Csőszegecs nem volt ezért 3-as csavarral raktam össze a házat.
                        Nem vagyok magamban teljesen biztos, de majd hozzászól más ha hülyeség.
                        Én úgy tudom, hogy a plexi hőre lágyul ezért esetleg ha bármely okból elkezd melegedni megolvad, ellentétben a textilbakelittal amit ilyenkor szokás használni.
                        magyarul egy jó kis túláramtól, huss eltűnik a szigetelés, és akkor füst és fényjelenség!

Komment

Ugyan ma már sokat beledumáltam...majd szól valaki, ha megunja.
                          Ilyen réz lapkák és pogácsák javára válnának bármely ma kapható mezei 230V villanykapcsolónak. Pedig ott komoly terhelések másznak.

Komment

Nem Én hirdetem, így reklámról szó sincs, esetleg akinek kell.

Pannónia, Csepel, Danuvia gyújtáskapcsoló / lámpakapcsoló betét - Tata, Komárom-Esztergom

Komment

dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Nem Én hirdetem, így reklámról szó sincs, esetleg akinek kell.

Pannónia, Csepel, Danuvia gyújtáskapcsoló / lámpakapcsoló betét - Tata, Komárom-Esztergom
                              Ez elég jónak tűnik. Postával együtt 1000ft, lehet én is beszerzek egyet

Az anyaga vajon mi lehet? Poliamid?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X