Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia váznyaktábla

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannonia váznyaktábla

Üdv Mindenkinek!
    Az lenne a kérdésem, hogy amikor odajutok a felújítással, hogy a csupasz vázat készülnék homokszórásnak, majd a festésnek alávetni, akkor mi a teendő a váznyaktábla esetében? Úgy értem, hogy lehet kapni vadonatúj váznyaktáblákat is, amikbe még bele kell ütni az adatokat, de ez mennyire hivatalos, vagy elfogadott? Vagy csak távolítsam el az eredetit, átfúrva a szegecset és mikor kész van a váz, akkor csak tegyem fel popszegeccsel?
    A válaszokat előre is köszönöm!

Üdvözlettel: jjzoli
    kissee, UK és 7 további látogató kedvelte ezt.

Eszedbe ne jusson!!!!!!!!!!
    Üdvözlettel:Che

Komment

jjzoli eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      lehet kapni vadonatúj váznyaktáblákat is Vagy az eredetit tegyem fel popszegeccsel
      Eszedbe ne jusson!!!!!!!!!!
      Most melyik ne jusson az eszébe jjzolinak?

Zoli!
      Szerintem egy felújított vázon, hülyén nézne ki kopott, körbe festett váznyaktábla! Vegyél 2-3 db-ot tedd le a satupadra a régi mellé és ugyan olyan méretű szám beütővel kísérletezd ki, majd amelyik legjobban hasonlít az eredetihez erősítsd fel a helyére!
      Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2011 szept. 28, 20:25.
      A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

SZervusztok!

Elnézést,nagyon igaz,elkapkodtam a választ.Azt szerettem volna mondani,hogy a váznyaktáblához ne jusson eszébe hozzányúlni jjzolinak.Még ha leveszi,-talán,de egy utángyártottat számbeütőzni az egyáltalán nem hivatalos.Jó az úgy ahogy van,szemcseszóráskor rá kell fogatni egy azonos formájú lemezből kivágott takarást,rászorítani dróttal esetleg közé tenni valamilyen posztó szerű anyagot,hogy véletlenül se sérüljön meg.Lehetséges,ha később valamilyen bizottság elé kerül és észrevesznek valamilyen babrálást a szent táblácska körül,történt is az bármilyen jó szándékkal,tengeri kigyó lesz az ügyből fabrikálva.

Komment

Nekem most szemcseszorták, és utána szinterezték az Awo vázát. Olyan érzéssel ,és takargatással csinálta az inas, hogy semmi baja nem lett.

Komment

-t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Most melyik ne jusson az eszébe jjzolinak?

Zoli!
            Szerintem egy felújított vázon, hülyén nézne ki kopott, körbe festett váznyaktábla! Vegyél 2-3 db-ot tedd le a satupadra a régi mellé és ugyan olyan méretű szám beütővel kísérletezd ki, majd amelyik legjobban hasonlít az eredetihez erősítsd fel a helyére!
            Rendben, értem. Köszönöm!

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            SZervusztok!

Elnézést,nagyon igaz,elkapkodtam a választ.Azt szerettem volna mondani,hogy a váznyaktáblához ne jusson eszébe hozzányúlni jjzolinak.Még ha leveszi,-talán,de egy utángyártottat számbeütőzni az egyáltalán nem hivatalos.Jó az úgy ahogy van,szemcseszóráskor rá kell fogatni egy azonos formájú lemezből kivágott takarást,rászorítani dróttal esetleg közé tenni valamilyen posztó szerű anyagot,hogy véletlenül se sérüljön meg.Lehetséges,ha később valamilyen bizottság elé kerül és észrevesznek valamilyen babrálást a szent táblácska körül,történt is az bármilyen jó szándékkal,tengeri kigyó lesz az ügyből fabrikálva.
            Én úgy gondolom, hogy a váznyaktábla cseréje nem lehet gond (pláne ha árulnak belőle újat), csak ha magát a vázba beütött számot próbálnám meg babrálni. De lehet, hogy tévedek. Ezért is kérdezlek Titeket:-)
            -t5- kedvelte ezt.

Komment

Hát én sem válnék meg az eredeti táblától. Legegyszerűbb amit írtál, lefúrod, majd vissza szegecseled. Homokszórás ellen próbáltam már alkatrészt levédeni, nem sikerült. Munka közben a kámzsából alíg lát valamit az ember, és hiába véded le, ha odatolja a sugarat, akkor annak annyi lesz...az tuti. Egyébként maga a tábla hiánya sem sért semmilyen szabályt, pl. eredetvizsgán nem is veszik figyelembe. Ezért lehet újat kapni, sokan ki is szokták cserélni... de az eredeti az érték...
              Utoljára szerkesztve a következő által: volomisi; 2011 szept. 28, 20:52.

Komment

Mi a probléma a váznyaktáblával?

Én vizsgáztattam olyan motort amin még váznyaktábla sem volt!?

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  ha később valamilyen bizottság elé kerül és észrevesznek valamilyen babrálást a szent táblácska körül
                  Lehet, hogy igaza van a Che embernek!?

Zoli tedd el a régi váznyaktáblát a vitrinbe, őrizd meg addig míg bizottság elé nem viszed a motorodat, előtte visszacseréled "oszt jónapot""---szerintem---

jjzoli eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  a váznyaktábla cseréje nem lehet gond (pláne ha árulnak belőle újat), csak ha magát a vázba beütött számot próbálnám meg babrálni
                  Hát így van, ahogy Te mondod!
                  Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2011 szept. 28, 21:27.
                  A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

Komment

A váznyaktáblát cserélni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.
                    Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

TZ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      A váznyaktáblát cserélni nem kell félnetek jó lesz ha mindenki egyetért én nem ellenzem.
                      Ez aztán diplomatikus válasz volt!

De még mindig nem értem a problémát!
                      Ahogy fentebb is ítrák a vázat a vázszám azonisítja. A viszgák a lkalmával ahogy én láttam ha van ránéznek és egyeznek az adatok "oszt jónapot".

A mostani motoromon az előző tulaj lefestette a vázat a táblával eggyütt! De előtte gondosan lecsiszolta úgy, hogy az eredeti festésből semmi ne látszódjon.
                      Azekután lekente alapozóval és természetesen lefestette vastagon úgy, hogy még a beütések helye sem létszott!!!

Ez szerintem azért jobban szembetűnő mint az utángyártott tábla!?
                      Utoljára szerkesztve a következő által: nyuszifül; 2011 szept. 29, 06:23.

Komment

Komment

Heloo!

ApaE!

Amit írtál nemrégiben javasolta nekem is egy motoros kolléga, hogy ugyan így szedi ki a táblákat a festés előtt, s tökéletesen vissza lehet rakni valóban! Inkább az eredeti szegecs mint a popszegecs.....

Komment

Apropó utángyártott tábla: Tényleg ki és hogy szerzi be? Kalapácsolni kell érte az adott honlapon, vagy van "kisiparos" aki gyártja és tőle lehet rendelni? (A T5-ösömön a barmot leszinterezték a vázzal együtt. Szerintem az már menthetettlenűl "fekete" lett... )

Komment

Nálam mindíg az első amit leveszek festéskor, az a nyaktábla....A Dneprnél ráadásul csavarral van feltéve gyárilag
                              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X