stalker eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
, ha van egy kedves fórumtagnak ilyen.
Meg főleg az, hogy nem durran el mondjuk így évente a szimering. Mert azért 1,5mm-el nagyobb átmérő az elég meredeknek tűnik, főleg egy főtengelynél. De nem okoskodom, leszavaztatok! Csak durva. 

Talán a mostani benzin nagyobb tisztaságú vagy a különböző adalék anyagok hatására magasabb hőfokon égnek?!
Magasabb hőfok,erőssebb robbanás,nagyobb nyomás,hirtelenebb és erőteljesebb tágulás és ezek a régi gépezetek ezt nehezen viselik!.............de ez csak egy halvány és igen elvont sejtés,eggyáltalán nem értek az üzemanyagokhoz!!!A másik hogy ezek ólommentessek,lehet hogy ezt sem tolerálják megfelelően!Kitudja?!
!40-egynéhány éve az ólommentes benzin elképzelhetetlen volt a közforgalomba és az bizonyos hogy az ólomnak is van kenő és tömitő hatása!
Minden esetre az én főtengely csapágyam megnyekkent,pedig betartottam a keverési arányt és igazából nem sokszor zavartam meg a masinát!(tekintettel a z idős korára!)
). Most sajnos (pontosabban hál' Istennek) nincs nálam főtengely, hogy lemérjem, de az alapján, amit Stalker írt, 17mm a szabványos főtengely-átmérő azon a ponton, ahol felfekszik a szimering! Tehát a főtengelyed - ebből a szempontból - megfelelő! 
(nagyon az eredetire hasonlít)
Komment