Gondoltam, hogy megorokitem a mindenfele kissebb szerelesi munkakat amiket elvegzek itthon a jarmuveimen. Sajnos egyaltalan nincsen ra annyi idom amennyit szeretnek, de hat kinek van?
Tudom, hogy eme weboldal legtobb latogatojanak igen egyszeru egy termosztat kicserelese, de hatha van olyan aki ide teved es nem annyira tapasztalt alapveto szervizelesekben.
Grease Monkey.


No szoval a diagnozis:
A kis auto mar egy ideje eleg hidegen futott. En szemelyszerint szeretem latni amikor a homerseglet mutato vidaman ott marad kozepen. A remek dolog a Chinquechentoban, hogy mig altalaban autok mondjuk 95%-aban a termosztatot szimplan ki lehet cserelni az aluminium haz szetszedese utan itt a kis lengyel tervezo mernokok ugy dontottek, hogy igazan bonyolulta teszik ezt az egyszeru muveletet.

Igy hat Stanislaw a tervezo irodaban gondolkodni kezdett:

Nezzuk csak. Egy atlag termosztat kicserelese kb 30 percet vesz igenybe, de nevezzuk egy oranak, ha igen akkuratusok vagyunk. Hogyan lehetne ezt az idointervallumot igazan megnovelni??? AHAAA megvan csinaljuk azt, hogy az amugy szetszetheto aluminum hazat forrasszuk ossze! Igy amennyiben az egyszeri tulajdonos ki akarna cserelni a termosztatot, ki kell cserelni az egeszet tokkal vonoval es nem utolso sorban az alkatresz koltseg is majd a negyszeresere emelkedik ezaltal Gyorsan papirra is vetem. A vezetosegnek biztosan tetszeni fog, ha megmutatnam! hahaaa
Es igy is tett.

Ime itt van a fenykepes bizonyitek, remelem tanulsagul szolgal arra, hogy hogyan ne tervezzunk termosztatot: (katt a kepekre)

Sanos a blog jelenleg nem alkalmas 5 kepnel tobb beillesztesere ezert letrehoztam egy albumot, leirassal. Remeljuk egyszer majd lehet tobb kepet is feltolteni (TZ? ) Az albumban a kepek feltoltesenek a sorrendje mentes utan megfordul. Sajnos nem lehet oket ujrarendezni, igy kerlek nezzetek a sorozatot a vegerol (TZ?)
Ime a link (egyenkent kellett feltoltenem, fajdalmas volt (TZ?)):

A Fiat Chinquechento Termosztatjanak tortenete kepekben



Hat igy kell. A legjobb az egeszben az, hogy a mutato szerint meg mindig kicsit hidegen fut a kis auto motorja. A futes remekul mukodik, szoval nagy gond nem lehet. Lehet, hogy a homero rossz? Valaki az mondta, hogy a Fiatok hajlamosak a hidegen futasra. Ez erdekes, mert a harminc eves Fiat Pandammal hutesi gondok voltak.

Te mit gondolsz?