Nem is tudom, hol kezdjem. Pont az a bajom, hogy terveimmel ellentétben azonnal a közepében találtam magam...

Mégis egykét gondolat az előzményekről: mielőtt elindítottam a fórumot, töprengtem, hogy nem lenne-e jobb egyből cikkekkel és blogokkal kiegészített portállal előrukkolni. De nem így döntöttem, mert féltem, hogy nem lesz elég tartalom, akkor meg minek. Hülyén néz ki egy üres oldal.

A Veterán fórumon eddig összegyűlt társaság, eddigi produkciója viszont ráébresztett, hogy kishitű voltam. Egy fórum lényege, azt gondolom, elsősorban a probléma megoldás. Kérdések és válaszok sorozata. Ehhez tökéletes eszköz, de többet nem is nagyon tud. Nem alkalmas igényes tartalmak, igényes megszerkesztésére. Például nem szokás órákig formázgatni egy hozzászólás külalakját, hogy a megjelenés is méltó legyen a közölt tartalomhoz. Ennek ellenére, az eddig született hozzászólások jelentős részé - tartalmát tekintve - egy önálló blog bejegyzést is megérdemelne. És ha ez „csak így megy”, hát biztos tudunk még cikket is írni.

Pár hete mindezt jól végiggondoltam, olvasgattam a neten, mit hogy kellene elkészíteni és szorgosan frissítgetem a fórum motort, hogy a mai napra tervezett „nagy átalakítás” minél zökkenő mentesebb legyen. Úgy terveztem, hogy ezután szépen eltüntetem az új funkciókat és komótosan kicsinosítom a háttérben, majd egy szép kezdő tartalom csomaggal feltöltve karácsonyra publikálom a „nagyérdemű” előtt.

No, nem sikerült. Minden a terv szerint ment ugyan, csak éppen nem tudom eltüntetni az új funkciókat. Így angolnyelven, de tartalom nélkül éktelenkedtek az új menüpontok, többek között az új címlap is ma estére az oldalon. Fejetlen kapkodás, hogy egyáltalán a fórumhoz hozzá lehessen szólni, ne boruljon szét minden és persze kapálása az új dolgoknak, hogy legalább kinézzen valahogy.

Szerencsére Sövény segített a címlappal kapcsolatban és UK, peterandras birtokba vette a blog szekciót. Nagyon hálás vagyok mindezért!

Egyrészt türelmet kérek tőletek, mert biztosan jelentkezni fognak hibák, hiányosságok. Másrészt valószínű sok dolgom lesz a háttérben még, így nem is fogok tudni mindenre gyorsan reagálni. Harmadrészt, ha vannak publikálható cikkek a birtokotokban, kérlek, küldjétek el nekem. A blog részt pedig a bátrabbak vegyék önállóan birtokukba! Ha kicsit helyre állt a rend, akkor természetesen mindenkinek segítek, aki elakad valahol.

Szóval itt tartunk most.