Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Oldalsó dobozok a fórum főoldalán

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Oldalsó dobozok a fórum főoldalán

kedvelte ezt.

Átalakítottam, egy kísérletet mindenképpen megér, de nem ígérem, hogy végleg így marad. Az a bajom az „új hozzászólások” blokkal, hogy könnyen félrevezeti az embereket. Egy olyan téma, ami „felpörög” egy délután alatt, „kinyomja” innen a többi témát. Akik erre a blokkra támaszkodva keresik csak a friss hozzászólásokat lemaradhatnak sok újdonságról. Ezt a „felületes” használati módot viszont ráutaló módon támogatjuk, ha a legkiemeltebb helyre tesszük ezt a blokkot.

Láttam olyan megoldást is, hogy a „legkedveltebb témák” szerepelnek legfelül. Eddig nem mertem merészkedni, de elgondolkodtam rajta, hogy miért választották ezt a megoldást. Arra jutottam, hogy a „törzstagok” egy idő után rájönnek, hogy a fejléc „friss tartalom” gombja az ő barátjuk, ennek a rutinszerű használatával párhuzamosan le is szoknak a fórum főoldalán látható oldalsávok bogarászásáról. Így ez a rész nem is nekik szól, hanem az új látogatóknak, akik először érkeznek az oldalra. Az ő számukra viszont nem releváns a „friss tartalom”, ők az egész fórum hangulatával/jellegével szeretnének pár kattintás alatt megismerkedni. Ráadásul ők még nem ismerik a struktúrát, nem látják át az oldal felépítését, ezért nekik az orruk elé kell tolni, amivel érdemes kezdeniük az ismerkedést.

Hangosan gondolkodom tovább – ahogy István szokta írni -, a főoldallal nem igazán tudok mit kezdeni egyelőre ahogy talán látjátok is. Gondolom Ti sem nagyon nézegetitek, viszont egy új látogató biztosan ott kezdi az ismerkedést. Valószínű ott fogom jobban kiemelni a „kedvelt témákat” és kevésbé a friss tartalmat. Csak sajnos a főoldal kevésbé rugalmas cucc, nem olyan egyszerű átalakítani.
    Utoljára szerkesztve a következő által: TZ; 2011 márc. 16, 11:57. Oka: sikerült megoldani, a főoldalon szereplnek kiemelt helyen a „legkedveltebb témák”
    Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        A konklúzió pedig az, hogy ahányan vagyunk, annyiféleképpen használunk egy fórumot.
        Elég baj ez nekem, nem is gondoljátok mekkora”¦

Köszi, Zoli, nem állt szándékomban felbolygatni a dolgokat, csak egy felvetés volt.
        Szívesen kísérletezek, szoktam ilyesmit anélkül is átvariálni, hogy egyáltalán bejelenteném. Szóval, köszi a javaslatot!

Hogy tovább borzoljam az idegeket, olyat nem lehet, hogy témánként csak a legutolsó jelenik meg az "Új hozzászólások" blokkban? Akkor a pörgő téma nem nyomja ki a többit.
        Nekem is ez a következő ötletem, de még utána kell néznem, hogy lehet szépen megoldani.

Nem tudom Zoli, én vagy nem vagyok törzstag, vagy még nem jöttem rá , ezért használom még mindig a főoldalt, de azt viszont megfigyeltem, hogy a "Friss tartalom" oldal nem mindig van szinkronban az "Új hozzászólások" blokkal (általában késik), illetve azt is, hogy a "Friss tartalom" oldalon nincs semmi, ha túl sok ideig nincs új hozzászólás.
        Bár ezek nyilván csak paraméterezési kérdések
        Bizton állíthatom, hogy tökéletesen működik a „friss tartalom”. Azért nagyon tuti, mert az adatbázisban tárolja el, hogy mit olvastál már. Tehát arra nagyon jó, hogy egészen biztosan elolvass mindent. Ha már mindent elolvastál az utolsó bejelentkezés óta, akkor persze nem mutat semmit. (korábban a böngészőbe tároltuk mindezt el, de az a megoldás valóban bug-os volt. soveny legalábbis nagyon boldog volt amikor váltottunk.)

Neked viszont azért nem működik, mert hol bejelentkezve nézed az oldalt, hol pedig vendégként. Amikor „vendég vagy” akkor természetesen nem olvasgatja ki az adatbázisból, hogy „ApaE”, mit olvasott korábban és mit nem. Ezért gyakorlatilag neked össze-vissza mutogathatja a dolgokat. Ez a „biztonság” ára.

A többiek kedvért azért megismétlem: Szerint a legjobb módszer, ha megengedjük, hogy automatikusan beléptessen minket az oldal, és a következő url-t mentjük el könyvjelzőnek:

Kód:
        http://veteran.forum.hu/search.php?do=getnew&contenttype=vBForum_Post
        ... Nem teljesen egyértelmű, mert a legpörgősebb téma nem szükségszerűen a legkedveltebb is egyben (bár nyilván van összefüggés a hozzászólás db-szám és a "lájkok" száma között).

Azonkívül, kialakulhat pár olyan - elnézést a kifejezésért - "gumicsont" jellegű téma, ami viszont a többi kedvelt témát nyomhatja ki a "látképből", pusztán a forgalma miatt.
        Ez így van, teljesen egyetértek! Ez csak egy lehetséges szempont a kiemelésre, de legalább „automatikus” és „demokratikus”, ezért könnyű használnom. Viszont engem is meglepett egy-két téma, nem gondoltam volna, hogy szerepel a top 12-ben. Más témákat pedig hiányolok innen. Az említett hibáit azzal fogom csökkenteni, hogy csak az utolsó pár hónapban szerzet „lájkokat” veszi majd figyelembe a sorrend, így az unalmassá váló témák kipöröghetnek innen. Persze ez is folyamatos kísérletezés lesz. Most egyelőre jópofa így is.
        kedvelte ezt.

Komment

Komment

... Tehát, ha jól értem: belépek, nyomok egy "Friss tartalom" gombot, ami ott van, én még nem olvastam. Elolvasok belőle pl. hármat, és újranyomok egy "Friss tartalom" gombot, akkor az a három elolvasott már nem is jelenik meg? Ha ez így működik, akkor zseniális.
            Igen, pontosan így működik!
            Ráadásul azért jó is jó, hogy szerver oldalon tárolja el, hogy mit olvashattunk utoljára, mert így különböző gépekről bejelentkezve is jót mutat. Sütik törlésére is immunins.

Annyi kiegészítéssel, hogy kilépéskor "olvasottra" állít minden témát. Tehát a legutóbbi bejelentkezés óta frissült témákat sorolja csak fel. És ezt nem tudom máshogy beállítani. Azt feltételezi a motor, hogy amire nem kattintottál ezen a listán, arra nem vagy kíváncsi.
            motorkami kedvelte ezt.

Komment

Én is két gépet használok, egy asztalit és egy laptopot és nagyon praktikus ez a megoldás.
              Nem TZ lelkét akarom simogatni, de ez eddig a "legfelhasználóbarátabb" fórum, amivel eddig találkoztam.
              TZ kedvelte ezt.

Komment

motorkami eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Én is két gépet használok, egy asztalit és egy laptopot és nagyon praktikus ez a megoldás.
                Nem TZ lelkét akarom simogatni, de ez eddig a "legfelhasználóbarátabb" fórum, amivel eddig találkoztam.
                Mivel ez a dicséret elsősorban a vBulletin motor készítőit illeti, így szerénytelenség nélkül megjegyezhetem, hogy teljes mértékben egyetértek veled!

Persze az „alapmotor” puritánabb, de az én szerepem mégis csak valami olyasmihez hasonlítható, mint egy (kész) karácsonyfára egy-két szép díszt felrakosgatni (valamint néhány felesleges lomot eltüntetni).
                motorkami kedvelte ezt.

Komment

TZ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Annyi kiegészítéssel, hogy kilépéskor "olvasottra" állít minden témát. Tehát a legutóbbi bejelentkezés óta frissült témákat sorolja csak fel. És ezt nem tudom máshogy beállítani. Azt feltételezi a motor, hogy amire nem kattintottál ezen a listán, arra nem vagy kíváncsi.
                  Helyesbítek: most direkt nem olvastam el egy témát a telefonomról bejelentkezve. Majd beléptem a notebook-on és még mindig olvasatlannak mutatja. Igazából mindig mindent elolvasok, ezért nem volt tiszta ez a dolog nekem. Egy beállítás van ami ilyesmire vonatkozik, ott most 14 napot állítottam be. Elvileg ennyi idő után dönt úgy, hogy nem érdekel minket az adott téma új hozzászólása.

Komment

Annyira megtetszett mindez, hogy külön témát készítettem belőle.

Nem teljesen egyértelmű, mert a legpörgősebb téma nem szükségszerűen a legkedveltebb is egyben (bár nyilván van összefüggés a hozzászólás db-szám és a "lájkok" száma között).
                    Ha a hozzászólás darabszámával párhuzamosan nő a „lájkok” száma is, akkor valószínű az értékes tartalom is gyarapszik a témán belül. Nyílván csak tendenciákról van szó, kivételek mindig lesznek. Viszont az algoritmusok is nagyon ostobák, az is nagy dolog, ha statisztikai adatok alapján néha eltalálják mi az a mi érdekes és mi az ami nem. De nem is erről akartam írni, hanem arról ami minderről eszembe jutott és valahová le szerettem volna jegyzetelni.

Szóval valószínű, azok lehetnek a nagyon ütős tartalmakat hordozó témák, ahol a „lájkok” és a hozásszólások hányadosa magas. Valószínű ilyesmi módon lenne érdemes „minden idők toplistáját” elkészíteni.

Persze szükség van sok-sok témára még, hogy legyen mit sorba tennem, szóval írogassatok csak!

Én is észrevettem, hogy a mozgatás következtében eltüntettek a „lájkok”. Érdekes, hogy a profil oldalon, és a főoldalon viszont jól mutatja ezt a témát is. Egyelőre nem találtam róla semmit a gyártó weboldalán, de nyomozok...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X