Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Képek feltöltése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Képek feltöltése

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Technikailag javasolnám, hogy a képeket feltöltő hozzászóló nyisson egy saját galériát itt a fórumon, majd a hozzászólásában hivatkozza meg azt a galériát - így akkor a képek akkor is megmaradnak ha az idők során a nyilvános tárhely megszűnne (mint ahogy történt az én esetemben, amikor a nagyszerű tar pont hu egyszerűen kitörölte az elmúlt közel tíz év többezer veterános képeit, sok-sok rendezvényről, stb.).
    Tisztelt moderátor urak!

Mennyi az a képmennyiség amelyet a fórum galériájába fel lehet tölteni?
    Van valamilyen limit?
    Volna-e lehetőség több kép egyszerre történő feltöltésére?

Sokan szerintem ezért választják, köztük én is (bocsánat ezért) a más webhelyre történő feltöltést, mert sokkal egyszerűbben meg lehet oldani, hiszen csak egy gombnyomás.

Úgy gondolom, hogy a "halott linkek" probléma nagy része orvosolható lenne ha itt helyben lehetne tárolni (természetesen méret csökkentés után), viszonylag nagy mennyiségű kép mennyiséget.
    Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2011 dec. 18, 11:12.

"Kérjetek és megadatik néktek"

A csatolás feltöltő rendszert átállítottam egy sokkal bonyolultabbra, amivel fel lehet tölteni egyszerre több képet is. Az elején sovennyel abban maradtunk, hogy túl bonyolult rendszerrel nem sokkoljuk a leendő tagságot ezért volt eddig ilyen kis egyszerű a cucc.

Két lehetőség van, egy flash-es és egy ajax-os megoldás. Az ajax-osat választottam, hogy nehogy flash hiánya miatt nem tudjun valaki feltöltögetni.

Ezt a rendszert mi sem ismerjük, de majd együtt belejövünk. Majd igyekszem lefordítgatni a benne maradt angol szövegeket.

A tárhellyel nem kell spórolni, nyugodtan töltsetek fel minden olyan képet, amit megosztanátok egymással.

Mégis a flash lett, az ajax nem tud egyszerre több fájlt.
    soveny és sricsi70 kedvelte ezt.
    Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

TZ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      "Kérjetek és megadatik néktek"

A csatolás feltöltő rendszert átállítottam egy sokkal bonyolultabbra, amivel fel lehet tölteni egyszerre több képet is. Az elején sovennyel abban maradtunk, hogy túl bonyolult rendszerrel nem sokkoljuk a leendő tagságot ezért volt eddig ilyen kis egyszerű a cucc.

Két lehetőség van, egy flash-es és egy ajax-os megoldás. Az ajax-osat választottam, hogy nehogy flash hiánya miatt nem tudjun valaki feltöltögetni.

Ezt a rendszert mi sem ismerjük, de majd együtt belejövünk. Majd igyekszem lefordítgatni a benne maradt angol szövegeket.

A tárhellyel nem kell spórolni, nyugodtan töltsetek fel minden olyan képet, amit megosztanátok egymással.

Mégis a flash lett, az ajax nem tud egyszerre több fájlt.
      Teszteltem a feltöltést.
      Először egy kicsit nehéznek tűnt ugyan, de csak azért mert a régit már megszoktam.
      Amúgy, ha az ember megtalálja azokat a funkciókat amit eddig is használt, akkor már nem is bonyolult.
      Amit észre vettem, hogy maximum 60 db. képet enged feltölteni.
      Szerintem szuper.
      Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2011 dec. 18, 13:32.

Komment

emu, soveny és TZ kedvelte ezt.

Komment

Hát igen, azért ha már gigabyte-ban mérünk, akkor lehetnek gondok. :-)

Elvileg a feltöltött képeket 1280px szélességre „visszakicsinyítjük”, ha nagyobb lenne. De ettől függetlenül én is javaslom ApaE által írtak alkalmazását. Eleve könnyebb feltölteni a kisebb fájlokat, hiszen a sávszélesség ebben az esetben sosem lehet elég nagy, másrészt ha a szervernek nem kell újraméreteznie a képeket, akkor gyorsabban ki tudja szolgálni a többi feladatot. Tehát ha elődolgozunk kicsit, akkor lényegesen könnyebb lesz a feltölteni a képeket.

A tömörítésért viszont nagyon hálás lennék, ugyanis ezt automatikusan nem merem ilyen magasra állítani, mert vannak képek amik nagyon pixelesek lesznek. De manuálisan mindenki el tudja dönteni, hogy megfelelő-e az adott kép minősége.
          soveny kedvelte ezt.

Komment

Hát nem tudom!? Neken nagyon szokatlan és valóban nehézkesnek érzem. Ezenkívül nem értem a funkciókat rajta.

Komment

nyuszifül eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Hát nem tudom!? Neken nagyon szokatlan és valóban nehézkesnek érzem. Ezenkívül nem értem a funkciókat rajta.
              Lefordítottam pár mondatot, most sajnos nincs többre időm, de később befejezem. Nekem is új és én sem értem teljesen a funkcionalitást, de majd belejövünk.

Egyrészt mappákba csoportosíthatjuk a képeinket, ez van a bal oldalon. A csatolni kívánt képeket pedig alulra kell huzigálni az egérrel a középső nagy területből. Oda pedig a jobb fölső "Fájl hozzáadása" gombbal tölthetjük be a képet a számítógépünkről, akár csoportosan egyszerre többet.

Ha valakinek van több ideje és már érti a dolgot, akkor legyen olyan jó és ossza meg velünk a tapasztalatait!

Komment

Egy kis segítség képek feltöltéséhez:

Click image for larger version

Name:	1_lépés.jpg
Views:	1
Size:	195.3 KB
ID:	129518 Click image for larger version

Name:	2_lépés.JPG
Size:	183.8 KB
ID:	129519 Click image for larger version

Name:	3_lépés.jpg
Size:	195.4 KB
ID:	129520 Click image for larger version

Name:	4_lépés.JPG
Size:	182.0 KB
ID:	129521 Click image for larger version

Name:	5_lépés.jpg
Size:	198.5 KB
ID:	129522

Amelyik gombot bekereteztem az kell nyomni! Ahogy a képek vannak, úgy kellene haladni sorban. Ezen kívűl minden maradt a régiben.
                Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2011 dec. 18, 16:29.
                soveny és TZ kedvelte ezt.

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  TZ szerint egyelőre nincs tárhely problémánk, lehet bátran tölteni.

Lehet a képek helyfoglalását is ügyesen csökkenteni: én úgy töltöm fel a képeket, hogy átméretezem őket kb. 1280x1024 pixel méretre - ez ma egy átlagos 17...19" monitoron egy élvezhetően nagy (sok esetben teljes képernyős) felbontás, illetve lementéskor kb. 60...75% JPEG tömörítést állítok be. Így a képek helyfoglalása nagyjából 180...260 kB, ami egy 200 képből álló galéria esetén is mindössze ~50 MB - és a képek on-line élvezeti értékéből nem nagyon vettünk el.

Léteznek ingyenes képnézegető programok, amelyekkel akár egy egész könyvtárnyi kép is egy menetben átméretezhető - ilyen pl. az irfanView.
                  Lehet túl nagy képet akarok feltölteni és azért nem akarózik neki sikerüli?
                  Ha igen akkor hogyan lehet ezt kicsinyíteni???

Komment

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Lehet túl nagy képet akarok feltölteni és azért nem akarózik neki sikerüli?Ha igen akkor hogyan lehet ezt kicsinyíteni???
                    Én a Picasa-t használom. Ez egy ingyenes képnézegető program. Azon van egy olyan funkció, hogy exportálás. Akár mennyi képet is ki lehet jelölni egyszerre. Exportálás során felajánl egy alapbeállítást, ezen akár lehet változtatni is,én úgy szoktam hagyni ahogy van. Ezután a program bedobálja a lekicsinyített képeket a Képek/ Picasa/ Exportálások mappába.

Click image for larger version

Name:	Picasa.JPG
Size:	94.8 KB
ID:	129528
                    Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2011 dec. 20, 08:16.

Komment

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                      Working...
                      X