Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Hibás megjelenés Linux ubuntu alatt
Collapse
X
-
Szerintem nem a Linux a gond. A képen úgy látom, hogy hatalmasra vannak nagyítva a betűk az eredeti méretűkhöz képest. Ráadásul oldalt van még szabad hely. Szerintem valahogy másképpen nagyítsd az oldalt (vagy is az oldalt nagyítsd, ne a betűket), mert ilyen arányok mellett biztosan nem tud olvashatóan kinézni. Egyszerűen több infó van a képernyőn, mint amennyi neked kifér.öregöcsi kedvelte ezt.
- 1 like
-
Köszönöm az útbaigazítást, tisztelt TZ, tényleg itt volt a kutya eltemetve.
Az oldal most így néz ki:
szerintem kifogástalan.
De mi is volt a baj forrása tulajdonképpen ? A Linuxos Firefox verziók alapbeállításai kissé eltérnek a windowsos változat beállításaitól(nem tudom miért),pl. a beállított betűméret nagyon kicsi, ezért muszáj belenyúlni.
És az általam beállított érték a haladó beállításokban átírta a legkisebb betűméret alapbeállítását is(alapértelmezett érték:NINCS, ehelyett beállítódott 20). A windowsos Firefoxnál ez nem így történik, lehet, hogy a fejlesztő csapat a linuxos változatot kissé "elnagyolta" arra gondolva, hogy a felhasználó majd úgyis helyrehozza az esetleges problémákat.
Most ez van beállítva, szerintem tökéletes:
Tehát probléma megoldva .
Üdv. Öcsisoveny kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Kedves "öreg"öcsi!
Biztos hogy nem az Ubuntuddal van a baj, most én is arról pötyögök ide. Nekem minden alapértelmezett értéken van, amit látok az az, hogy elég kicsi a képernyőfelbontásod (1024x768? tipp..)
öregöcsi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésepl. a beállított betűméret nagyon kicsi,
TZ válasza:
TZ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA képen úgy látom, hogy hatalmasra vannak nagyítva a betűk az eredeti méretűkhöz képest.
Mint ahogy TZ is írta, ne a betűket nagyitsd, mert ezzel teljesen elrontod az oldal kinézetét, és az olvashatóság is romlik nagyon, zavarosak lesznek az írások, összefolyik minden.
Egy tipp, ha nem ismernéd esetleg: a CTRL gomb lenyomva tartása mellett nyomd a numerikus billen a + (nagyítás) vagy a - (kicsinytés) gombokat, ezzel az oldalt tudod nagyítani - kicsinyíteni, és így rugalmasan lesz az oldal nagyobb, vagy kisebb. Így megmarad az oldal kinézete olyannak mint ahogyan azt a készítője elgondolta - ugyanakkor a számodra megfelelő olvashatóságot is be tudod így állítani. Alapértékhez visszatéréshez CTRL + 0 bill. kombinációval tudsz visszatérni.
Nálam egyébként így néz ki az oldal Ubuntu alatt:
Üdvözlettel: LazaUtoljára szerkesztve a következő által: Laza; 2012 ápr. 04, 18:30.
- 2 likes
Komment
-
Kedves Laza,ismerem a Ctrl++ stb.billentyükombinaciót (annyira azért nem vagyok öreg ) a képernyőfelbontásom pedig 1280*960.A jelzett probléma csak a bemutatott oldalnál jelentkezett, de már meg van oldva. Mellesleg milyen Ubit használsz ? Az enyém 8.04 Hardy,így igaz, tudom, le vagyok maradva, de megjelenése óta ez van a gépen és mivel sikerült összehoznom egy számomra tökéletes,minden igényemet kielégítő oprendszert a megfelelő alkalmazásokkal, ezért sajnálom lecserélni.
Üdvözlettel,Öcsi
Komment
-
Én csak szervernek használom az Ubit, többféle is van a virtuális gépemen
Van 11.04 szerver és desktop is, de számomra az új felület rettentes...
A kedvencem, ha linuxozni akarok (mert valamire jobb mint a win.: pl. szervernek ) akkor a 10.04 LTS verziót használom, számomra ez a legmegfelelőbb, és még támogatott is az újabb verziók ellenére.
Csupán a jó szándék vezérelt, nem "lenéztem" a tudásod, hisz egy újszülöttnek minden vicc új. Még ha "öreg" is az az újszülött
Komment
-
Csupán a jó szándék vezérelt, nem „lenéztem” a tudásod, hisz egy újszülöttnek minden vicc új. Még ha „öreg” is az az újszülött
De hogyan lesz az ember "linuxos"? Ugyanúgy mint veterános, ez szabad választás kérdése. Ott vannak a mai modern "műanyagautók", ott van a windows, tessék használni. De aki másvalamit szeretne, aki olyanra vágyik ami részben az ő alkotása is és szereti a kihívásokat, az könnyen beleesik ebbe a "csapdába".
Emlékszem, kerestem valamit az interneten és a találatok közé beugrott egy utalás a Gutsy gibbon ubiverzióra.
És ez a név olyan hülyén hangzott, ezt meg kellett nézni, hogy micsoda. Akkor jelent meg a következő verzió, a 8.04 LTS Hardy Heron,így én már ezt töltöttem le,ezt próbáltam ki. Elmondhatom, rabul ejtett, azóta(4 éve,windows felhasználók figyelmébe ajánlom, azóta sem kellett újratelepíteni)is elégedetten használom. Akinek esetleg felkeltettem az érdeklődését, ajánlom probálja ki(azóta újabb,jobb verziók is megjelentek, néhányat én is próbáltam) nem fog csalódni. Legnagyobb előnye az,hogy ingyenes, emellett szabadon módosítható, szabható, alakítható, no meg bármilyen felmerülő problémára választ találni a különböző fórumokon.
Köszönöm a türelmet, kellemes Húsvétot mindenkinek !Utoljára szerkesztve a következő által: öregöcsi; 2012 ápr. 07, 08:19.
- 3 likes
Komment
Komment