Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tatran 125 papírozása

Collapse
X
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • #16
  Zénó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  teljes bizonyító erejű magánokirat
  Erről van szó! Magyarul csak a meglévő iratok szerinti: utolsó személlyel kell szerződést kötnöd!
  Toby kedvelte ezt.
  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

  Komment


  • #17
   Zénó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Hát igen, lehetséges, sajna a hazai közigazgatásban néha nem könnyű eligazodni, és nekem nincsenek tapasztalataim az ilyenfajta okmányrendezés terén. Vannak olyan okmányirodák, ahol kizárólag a központi járműnyilvántartás illetve a forgalmi engedélyben szereplő és a nyilvántartással egyező (és az utolsó, forgalmiban szereplő személyhez kötött visszterhes vagy egyéb jellegű, teljes bizonyító erejű magánokirat stb alapján) adatok alapján foglalkoznak csak az ügyféllel.
   Rengeteg félreértés kering, és nem tudhatod, hogy aki ügyintéző ott ül veled szemben az 3 napja csinálja, vagy 10 éve...Csinálnak vagy ezer féle ügyet, és a számítógépükön lévő ügymenet tájékoztató is csak a tipikus dolgokat írja le. A tipikus az, hogy a forgalmiban szereplő személy adja el. a mi esetünk pedig atipikus...Már volt alkalmam látni olyan hivatalnokot, aki marhára biztos a dolgában, pedig nagyon nincsen igaza...De azért legyünk igazságosak, ez bármelyik mesterségnél igaz lehet... Láttál már kőművest, aki görbe falat rakott?!...Nekem múltkor egy villanyszerelő segéd magyarázta, mindegy, hogy a konnektorban melyik lyukba van bekötve a fázis, és melyik a nulla, mert váltóáram folyik benne...

   A lényeg (és tényleg utoljára írom le itt a Fórumon, mert már kicsit unom), hogy nem csak a forgalmiban szereplő személytől veheted meg. Tőle mindenképpen, de ha később ő eladta szabályosan valakinek, akkor az illető tulajdonossá vált akkor is, ha nincsen benne a forgalmiban!!! Ha ő továbbadta szabályosan másnak, akkor pedig az új vevő lesz a tulaj, akitől megveheted!

   Nem kell megállni az ilyen ügyintézőnél, kérd a főnökét, vagy add be a papírpokat, és mondd, hogy várod írásban az elutasító döntésüket...

   Arra viszont vigyázz, hogy az adásvételi szerződés ne legyen kamu, mert a lakcímnyilvántartából leellenőrzik, hogy az abban szereplő személyek valósak-e, és akkor valóban ott laktak-a stb., és ez vonatkozik a tanúkra is!!!

   Ha ez egy valós, becsületes dolog, akkor sínen vagy, és tovább tudsz haladni akár egy nem felkészült ügyintézőn is, ha viszont kamu van benne, akkor az a közokirathamisítás rögös útjára visz, ami nagyon nem tréfa!!!

   Ami fontos még, hogy 2011 (?) óta nem elég a kockás papír a szerződésre, hanem van valami formanyomtatvány erre...
   Utoljára szerkesztve a következő által: Lemezjáték; 2018 febr. 15, 18:45.
   sepy, Che és 3 további látogató kedvelte ezt.

   Komment


   • #18
    Mindenkinek nagyon szépen köszönöm a segítséget. Jövőhét csütörtökön fogok menni az okmányba a meglévő iratokkal, forgalmival. Majd jelzek, hogy mire jártam, de addig nem jövök el onnan míg a nevemen nem lesz a motor.
    Titus, dongos78 és 2 további látogató kedvelte ezt.

    Komment


    • #19
     Sziasztok!
     Kerek 8 hónapomba telt mire le tudtak papírozni a kis Tatranomat....de sikerült (meggyőztem az 1. tulajt, hogy térjen jobb belátásra) Kezdődhet a hosszadalmasabb felújítási időszak. Ezért megkérek mindenkit, hogy akinek lenne a motorhoz alkatrészkatalógusa, valamint kezikönyve és megosztaná, azt nagyon megköszönném.
     Üdv!
     mátéapu és madorka kedvelte ezt.

     Komment


     • #20
      Toby eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Ezért megkérek mindenkit, hogy akinek lenne a motorhoz alkatrészkatalógusa, valamint kezikönyve és megosztaná, azt nagyon megköszönném.
      Örülök,hogy örülsz!

      Ezen uton kívánok neked kitartást és egészséget ,kedvet az álmod teljesítéséhez.

      Remélem részletesen leírod a motorod felújításánál felvetődött problémákat,sikereket,ezáltal segítve az ezután belekezdő lelkes veteránosokat...!
      Che, Toby és Titus kedvelte ezt.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

      Komment


      • #21
       Toby eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
       ... a motorhoz alkatrészkatalógusa, valamint kezikönyve és megosztaná, azt nagyon megköszönném.
       Üdv!
       SzocimotoroSOKK -
       itt van olvasgatni való a gépedhez...
       üdv
       emu, Toby és Che kedvelte ezt.

       Komment


       • #22
        Szervusz!

        Beírod a keresődbe:Tatran 125 navod na obsluhu free download és máris több szabadon letölthető irodalom közül választhatsz.Igaz,hogy Cseh,vagy Szlovák nyelvűek,de ez nem lehet akadály egy lelkes márkatulajdonosnak.

        Üdvözlettel:Che
        Toby kedvelte ezt.

        Komment


        • #23
         Tisztelt mátéapu!
         Köszönöm szépen a jókívánságokat Mindenképp írni fogok, képekkel tarkítva
         mátéapu kedvelte ezt.

         Komment


         • #24
          Tisztelt Zénó és Che!
          Köszönöm szépen, jó lesz

          Komment


          • #25
           Kedves Tobi!

           Köszönöm,hogy megköszönted,de azért ne legyél ennyire hivatalos,-egyébként nagyon szívesen!Elég sokat kutakodom a neten szakirodalmak után és legtöbbször másoknak mindig sikerül levadászni valamit,de magamnak ritkán.Az viszont igaz,hogy én ritkaságok után kutakodom,amik általában szerszámgépek.

           Üdvözlettel:Che

           Komment

           Working...
           X