Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia p10

Collapse
X
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • Pannonia p10

  Üdvözlök mindenkit.
  Gyuri vagyok kb 20 éve szereztem tulajdonostól egy pannonia p10-est elhagyott állapotban, kis ráfordítással sikerültt beindítani. A terv az volt, hogy mezőn jó lessz motorozni vele nem volt se forgalmi se rendszam se jogosítvany élménynek nagyon jó volt ez volt egy pár nyáron, utánna beparkolt egy csűrbe és feledésbe merűlt. Az idén eszembe jutott hogy van egy ilyenem vegyük elő. Benzin beönt karburátor megtelt tulfolyón elkezdet folyni na mondom most lessz jó 4. rugásra berregett több év állaás után volt is mosoly az arcomon Kerekeket felfujtam amik több napig tartják a levegőt még mindig ugy a hogy volt koszosan porosan mar mentem is vele Az uj terv az hogy megpróbálom lepapirozni adásvételi már megvan felújítani amennyire anyagilag tudom és használni mindennaposan. Ja és persze jogsit megszerezni közben.
  heeegany, Lemezjáték és 6 további látogató kedvelte ezt.

 • #2
  Bátraké a szerencse és Te elég bátor vagy papír nélkül motorozni.
  sepy és Che kedvelte ezt.

  Komment


  • #3

   Sopronyi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Gyuri vagyok kb 20 éve szereztem tulajdonostól egy pannonia p10-est
   Sopronyi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Az uj terv az hogy megpróbálom lepapirozni adásvételi már megvan
   Szia Gyuri!

   Ez nagyon biztatóan hangzik! Ha a tulajdonostól van szerződésed, akkor nem lesz nehéz!

   Üdv: Lemezjáték

   Komment


   • #4
    Sopronyi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kerekeket felfujtam amik több napig tartják a levegőt még mindig ugy a hogy volt koszosan porosan mar mentem is vele
    ...Én sem bírtam volna megállni...Gondolom te sem az M7-esen próbáltad ki?
    emu kedvelte ezt.

    Komment


    • #5
     itt jegyezném meg nagyapámtól 2000-ben vették el e jogosítványát:
     mert kb 1953ban volt utoljára érvényesítve, de mert egy Balatonhoz közeli kis faluban lakott ott senki sem vonta kétségbe, hogy van jogsija.
     Igen de Ő a szemesi mólóra járt horgászni és a vizirendőr és a tanulórendőrök nem tudták ezt.
     ráadásulk az öreg olyan szinten halloott nagyot hogy az már süket, így nem értette meg, hogy ezek a kis köcsögök mért "rőtőgetik" a jogsiját, így amikor elunta a várakozást otthagyt őket tudok én menni enélkül is felkiáltással.
     még egy fél évig járt papír nélkül, és ebben nem az államolgársági feleősségtudat gátolta meg utána, hanem hogy rosszul lett és a pészméker beültetés után már nem akart motorozni.
     mátéapu és Che kedvelte ezt.

     Komment


     • #6
      Kölyök koromban,ha volt rá lehetőség és el tudtam csenni az Apám Csepeljét én is sokat kóricáltam még a városközpontban is mindenféle papírok nélkül,de szerencsém volt,nem fogtak meg.Anyámtól azért,ha észrevette,akkor kaptam a gyengéd Anyai pofonokat,de azt nem nagyon vettem komolyan.Azután úgy 13 évesen az Apám maga elé engedett,de csak kizárólag földutakon,úgy láttam rajta,hogy élvezi,hogy elöl ülök,-én kimondhatatlanul nagyon.Sajnos elmúltak már azok a régi szép idők.

      A papír,-hát az nagyon fontos,főleg reggelenként,amikor húzzuk le a gurigáról.Túl sok itt a papír és a bürokrácia,ezért nagy a korrupció,-mert azért egy kis kenéssel minden megoldható,bár szeretem a hazám és a népem,de azért vannak itt gerinc problémák bőven.


      Üdvözlettel:Che
      szőrös, és kedvelte ezt.

      Komment


      • #7
       Csak kis faluba motorozok meg mezogazdadagi utakon. A papirozas kicsit nehezen megy mert nincs meg a forgalmi meg a rendszam sem es a szamitogepes rendszerbe nincs benne de meg nem adom fel☺

       Komment


       • #8
        Sopronyi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        A papirozas kicsit nehezen megy mert nincs meg a forgalmi meg a rendszam sem es a szamitogepes rendszerbe nincs benne de meg nem adom fel☺
        Az nem lehet akadály, ha nincsen meg a forgalmi meg a rendszám, ha amúgy a tulaj ismeri a rendszámot! (Gondolom, a rendszámra csak emlékszik, nem?!)
        A rendszám alapján megnézik a központi nyilvántartóban a papírokat és ha az abban szereplő tulajtól veszed, sima ügy...
        (Akkor is sima, ha nem tőle veszed, de megvan szerződésekkel alátámasztva a tulajdonosi láncolat...)

        Komment


        • #9
         Lemezjáték eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         ha nincsen meg a forgalmi meg a rendszám, ha amúgy a tulaj ismeri a rendszámot! (Gondolom, a rendszámra csak emlékszik, nem?!)
         Speciel az enyémnek így lettek papírjai ...

         Komment


         • #10
          Sajnos nem emlékszik ugyhogy megakadtam(

          Komment


          • #11
           A váz nyak részébe bele kellene legyen ütve a rendszám. Nézd meg!

           Komment


           • #12
            Sajnos egy idő után nem ütötték be a váznyakba a rendszámot.Nekem is van egy 1965-ben gyártott T5 egyező alváz és motorszámmal,a tulajdonos örökösétől vettem,alapjában mindent adatát tudom a néhai tulajdonosnak de,hogy hogyan tovább azt nem tudom,mert a rendszám ismeretlen.Sajnos egy fénykép sem maradt a motorról,mert egy lakásgyújtogatás miatt megsemmisült minden,ami papír lehetett.Azt nem tudom,hogy a KEKH,vagy mi a bánat,tulajdonos adatai szerint keres e adatokat,de még abban az esetben is egy póthagyatéki szükséges lenne,a dokumentált tulajdonláshoz,mert most csak birtoklom.

            Üdvözlettel:Che

            Komment


            • #13
             Pont ez a baj hogy rendszám alapján keresnek, már beadtam a kérvényt adatszolgáltatásra és hivtak hogy rendszám alapján keresnek
             de még megnézem a táblát hátha de nem hiszem hogy benne lessz

             Komment


             • #14
              Sopronyi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Pont ez a baj hogy rendszám alapján keresnek,
              Én is úgy tudom, hogy ami nincsen benne az elektronikus nyilvántartásban (kb. a zöld forgalmisok már mind benne vannak), arról a hagyományos kartotékos nyilvántartásban tudnak keresni, de ott rendszám alapján lehet csak keresni, motorszám, alvázszám kevés...

              A tulaj megpróbálhatna keresni a régi kötelező felelősség biztosításos papírok között, hátha ráakad rendszám adatra, vagy esetleg megkérdezhetné az önkormányzatnál, hogy a gépjármű adó papírok között nincs-e me, hátha ott tudnak a tulajdonos nevére is keresni...

              Komment

              Working...
              X