Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Robin

Collapse
X
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • Robin

  Tisztelt Mindenki! Ide várnám azok jelentkezését akiknek van vagy volt Reliant Robin típusú járművük és szeretnének erről a típusról beszélgetni!
  Én nem régiben tettem szert egy ilyen gépre de sajnos még nem tudtam levizsgáztatni, pedig már használnám! Persze érdekes a javítása mert angol szabvány!!
  Che és emu kedvelte ezt.

 • #2
  Hát nem lesz egy nagy klub.. De azért üdv a fórumon! Műszaki gondokat seítünk megoldani..
  sepy és Che kedvelte ezt.

  Komment


  • #3
   Köszi! Hátha! Mondjuk többen nem is ismerik ezt a gépet!

   Komment


   • #4
    Oké!

    Azért elmesélhetnéd:mi a problémád?
    Miért nem egy veteránkorút szereztél be?
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


    • #5
     Jómúltkor valakinek volt ilyen 3 kerekű Ford fiestával kapcsolatban vizsgáztatási gondja, de hogy ki volt az...

     ... közben megtaláltam, te voltál az. Akkor nem szóltam
     Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2017 nov. 22, 06:58.
     mátéapu kedvelte ezt.

     Komment


     • #6
      Igen. Köszi, de nem Fiesta hanem Robin!

      Komment


      • #7
       Üdv Mátéapu! Veterán korú! 1974. Egyébként nincs vele probléma csak a papír!!!
       emu kedvelte ezt.

       Komment


       • #8
        maclas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Egyébként nincs vele probléma csak a papír!!!
        De valahonnan: vetted?!
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

        Komment


        • #9
         Mátéapu! Igen vettem Ausztriában és meg van a két nyelvű adás-vételi plusz a kivonási papír (hivatalos) de a forgalmi az nincs meg!!! Itthon meg kellene!

         Komment


         • #10
          Szerintem az OT-s nak elég ,de azért nézz utánna rendesen!
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

          Komment


          • #11
           Igen, utánanéztem rendesen, hivatalos állásfoglalást kértem az okmányirodától mert mondott mindenki sok mindent! Ők írták, hogy ezek a papírok kellenek!!!

           Komment


           • #12
            maclas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Ők írták, hogy ezek a papírok kellenek!!!
            Mármint, hogy ez a két dokumentum nem elég, mert kellene egy harmadik, ami pont, hogy semmivel sem mond többet, mint ez a kettő együtt? Ide tudod másolni, hogy pontosan mit írtak?
            Everything is better when you decide you don't care.

            Komment


            • #13
             Kedves UK! Megpróbálom a hétvégén mert nem vagyok egy internet guru!!

             Komment


             • #14
              A Budapest Főváros Kormányhivatala XIII. Kerületi Hivatala Központi Okmányirodai Főosztályához (a továbbiakban: Központi Okmányiroda) 2017. szeptember 12. napján érkezett levelével kapcsolatban az alábbiakról tájékoztatom.              Levelében az Ön által vásárolt, 1996-ban Ausztriában a forgalomból kivont jármű OT betűjelű különleges rendszámmal történő ellátására és Magyarországon történő forgalomba helyezésére irányuló eljárás menetéről kért hatóságomtól információt. Levelében arról tájékoztatott, hogy a jármű forgalmi engedélyével nem rendelkezik, a forgalomból kivonásról hivatalos irat, típusbizonyítvány, tulajdonos igazolás és kétnyelvű adásvételi szerződés viszont rendelkezésre áll.              A járművek forgalomba helyezésével kapcsolatos szabályokat a közúti közlekedési igazgatási feladatokról, a közúti közlekedési okmányok kiadásáról és visszavonásáról szóló 326/2011. (XII.28.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Korm. rendelet) szabályozza.              Tekintettel arra, hogy az Ausztriából behozni kívánt járműnek a forgalmi engedélye nem áll rendelkezésre, szükséges a jármű származás-ellenőrzése, mely származás-ellenőrzési nyilvántartásba vétellel valósul meg, és bármely kormányablakbankezdeményezhető.

              A Korm. rendelet 43. § (2) bekezdése szerint a jármű származás-ellenőrzéséhez az ügyfélnek a kérelméhez be kell mutatnia:

              - a tulajdonjog megszerzését igazoló eredeti okiratot vagy hitelesített másolati példányát, illetve ha az nem magyar nyelven került kiállításra, annak hiteles, az Országos Fordító- és Fordításhitelesítő Iroda (a továbbiakban: OFFI) által készített magyar nyelvű fordítását (kétnyelvű adásvételi szerződés esetén természetesen nincs szükség fordításra), valamint

              - forgalmi engedély hiányában a külföldi hatóság által kiadott igazolást a jármű nyilvántartásba történő bejegyzésének tényéről, és az okiratot, amely a forgalmi engedély hiányának okát tartalmazza, valamint ezek OFFI által készített magyar nyelvű fordítását.              A származás-ellenőrzés hatósági díja 10 900,- forint.              Az OT betűjelű különleges rendszámtábla kiadásához szükséges a jármű muzeális jellegű minősítése. A közúti járművek műszaki megvizsgálásáról szóló 5/1990. (IV. 12.) KöHÉM rendelet (továbbiakban: KöHÉM rendelet) 19/A. § (3) bekezdése értelmében ajármű muzeális jellegét a tulajdonos kérelmére, az általa biztosított műszaki dokumentáció figyelembevételével, minősítő vizsgálat keretében (a továbbiakban: muzeális minősítő vizsgálat) a Muzeális Minősítő Bizottság állapítja meg.

              A muzeális minősítő vizsgálatra vonatkozó részletes szabályokkal kapcsolatban információk a Magyar Veteránjárművesek Autonóm Muzeális Szövetségénél (MAVAMSZ, cím: 1134 Budapest, Dózsa György út 53., honlap címe: www.mavamsz.hu) érhetők el.              A KöHÉM rendelet 19/A. § (6) bekezdése szerint a muzeális minősítő vizsgálatot követő legfeljebb 60 napig végezhető el a muzeális jellegű jármű forgalomba helyezés előtti vizsgálata. Emellett szükség lesza KöHÉM rendelet 4/C. §-a szerint a jármű egyedi forgalomba helyezésének engedélyezésére, amely a forgalomba helyezés előtti vizsgálattal összevontan, egy eljárásban is lefolytatható.

              Muzeális jellegű jármű forgalomba helyezés előtti vizsgálata a megyeszékhely szerinti járási (fővárosi kerületi) hivatal, Pest megyében az Érdi Járási Hivatal, Budapest fővárosban Budapest Főváros Kormányhivatalának III. Kerületi Hivatala, vagy a Magyar Autóklub vizsgáló állomásán.

              A hatósági vizsgáló állomások listáját a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz tartozó www.nkh.gov.hu honlapon, az oldal alján található kereső segítségével a „Műszaki vizsgálóállomások (hatósági)” kategóriát kiválasztva érheti el.

              A vizsgálat során a jármű gyártási időpontja alapján meghatározott műszaki követelményeket kell alkalmazni.

              Tájékoztatom, hogy a Korm. rendelet 92. § (8) bekezdése szerint a forgalomba helyezés előtti vizsgálat elvégzésére kitűzött időpontra szóló, a közlekedési hatóság által kiadott értesítés az adott napon a lakcímről, telephelyről a vizsgálat helyére, és onnan a lakcímre (telephelyre) való közlekedésre jogosít.              A Muzeális Minősítő Bizottság igazolása, továbbá a muzeális jellegű járműhöz a közlekedési hatóság által kiadott „Műszaki Adatlap” alapján az OT betűjelű különleges rendszámtáblát a Központi Okmányiroda (1133 Budapest, Visegrádi u. 110., h-p 08:00-19:30) adja ki a Korm. rendelet 60. § (4) bekezdésének rendelkezése szerint.              A jármű OT betűjelű különleges rendszámtáblával történő forgalomba helyezése iránti, a Központi Okmányirodában benyújtandó kérelemhez tehát csatolni kell
              • a tulajdonjog megszerzését igazoló okirat eredeti vagy hitelesített másolati példányát, illetve ha az nem magyar nyelven került kiállításra, annak hiteles, magyar nyelvű fordítását is,
              • a származási ország hatósága által kiadott igazolást a nyilvántartásába történő bejegyzés, szereplés tényéről, továbbá az okiratot, amely a forgalmi engedély hiányának okát tartalmazza, valamint ezek OFFI által készített magyar nyelvű fordítását,
              • a Muzeális Minősítő Bizottság igazolását (4. sz. melléklet),
              • a közlekedési hatóság által kiállított Műszaki Adatlapot, és egyedi forgalomba helyezési engedélyt,
              • a forgalmi engedély és a törzskönyv illetékének, az állandó rendszámtábla igazgatási szolgáltatási díjának befizetéséről szóló igazolást. A forgalmi engedély és a törzskönyv kiadása iránti eljárások illetéke 6000 – 6000,- forint, egy pár különleges rendszámtábla kiadásának díja 15000,- forint.              A kérelem benyújtásakor pedig be kell mutatni
              • a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítás meglétéről vagy a mentességről szóló igazolást,
              • a vagyonszerzési illeték megfizetését tanúsító igazolást, ha a tulajdonszerzés és a jármű birtokba vétele a Magyarország területén történt,
              • és az ügyfél-azonosító okmányt.              Kérem tájékoztatásom szíves tudomásul vételét.
              Komment


              • #15
               És akkor,miért nem intézed?

               Szerintem tisztában vagy vele,hogy sok utána-járásba ez okból jelentős összegbe kerül !
               "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

               Komment

               Working...
               X