Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• mátéapu
    replied
    Kopasz 1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Már megszoktam ezt a hibáját, tudom korrigálni.
    Nekem közel 0,5 a bulgáron annyit kell korrigálnom,még az is jó gép a szememben,amiket árulni láttam azoknál mm-feletti volt a szánkopás ...ezért mondtam ugrani kell a használható gépre mert órák alatt elviszik.Barkácsolásra az e-400-as méretű gépet tartom jónak,mindegy kinai vagy orosz csak ne legyen szétverve.

A te igényedet a mezőgép gépei annó nem tudták volna teljesíteni(ott is trükköztünk)ezért mondom azóta azok a gépek még koptak.....nehéz "jót"találni....

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    egyértelműen ezek ritkán vannak napokig hirdetve.
    Sajnos már lecsúsztam jópár ilyen és hasonló gépről.
    Kicsit jobb állapotban lévőre nem sajnálnék 300 000 - 400 000 Ft. -ot sem.
    Láttam már hírdetve 800 000 - millió fölött hirdetve, erre gondoltam a nagy pénzt.
    Úgy értem,a jobb állapotot, aminek aránylag jó az ágya, a többit megtudom javítani.
    A cégnél, amilyen gépen néha gépalkatrészt készítek, az egy Bulgár esztergagép.
    Ennek a tokmány előtti része kb. úgy néz ki, hogy 100 - 150 mm. -hosszon kb. 0,2 mm. -t kúpoz, távolabb szinte tökéletes.
    Mondhatni, dehát ilyen egy TMK -s gép. Mindíg a tokmánynál van használva, tehát itt kopik.
    Még egy ilyen is jó lenne. Már megszoktam ezt a hibáját, tudom korrigálni.
    Utoljára szerkesztve a következő által: Kopasz 1; 2022 jan. 08, 15:32.

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Persze a gépnek is jó állapotúnak kell lennie
    Szervusz!
    Ezt az 50 évet szerszámgépek beüzemelésével, javításával töltöttem.
    Kezdve az 1970 -es évek elejétől az úgynevezett hagyományos gépektől a mostani CNC gépek (mechanika, pneumatika, hidraulika) javítok.
    Még most is ilyeneket (CNC) javítok.
    Ezeket a kis gépeket nem ismerem, ezért kértem segítséget.
    Majdnem sikerült szereznem E1N, E2N, E400, gépeket, de sajnos lecsúsztam róluk. Volt aki gyorsabb volt.
    Ezeket ismerem, tudom mikre valók.
    A 43 éveddel nem vagy taknyosnak nevezhető, ennyi idővel már bizony bőven gyakorlott mesterembernek neveznélek.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Nem akarok "nagy" pénzt beleölni.
    Sokszor a bánat rám-jön :mikor láthatóan kiöregedett szakitól származó gépeket kinálnak2-300-e -ért szerszámokkal..egyértelműen ezek ritkán vannak napokig hirdetve.szerintem keress használatban lévő méretben neked megfelelőt ,és pénz a zsebben ,jármű betankolva módszerrel van esély használhatót venni.
    Azért mondom ezt az összeget,mert úgy tudom ezek a műanyag-fogaskerekes izék is ilyen árban vannak....Persze nem tudhatom mennyit tudsz beletenni.

Véleményem szerint ha nem akarsz menetet vágni.a leggazdaságosabb a házi gyártmányú gépek között van,látszik a szerkezetük és megítélhető a minősége is,nagyon sok kedvemre valót láttam már hirdetni(a legtöbb szintén hagyatékból)Ezek maszívabbak a tömeg-gyártottaknál.

Leave a comment:

• pasetta
    replied
    Szervusz! Én a 43 évemmel taknyos vagyok. Viszont úgy gondolom, ha nem pénzkeresthez kell, akkor sem feltétlen kell kompromisszumokat kötni. Ahogy nézem a használt gép tokmányát, az már komolyabb átmérőjű anyagok esztergálását is lehetővé teszi. Ritkán kell otthon 30 mm vastagabb anyagokat esztergálni, de jó, ha van lehetőség erre is. A Te esetedben érthető a vágy arra, hogy ne kelljen szívességeket kérni! Megértelek és pártollak is! Ezért sem akarlak befolyásolni! Ha megbízható és pontos gépet akarsz, akkor annak vannak alapfeltételei. Egy masszív beton alap, rezgés csillapítással, jó fényviszonyok, közepes hőmérséklet ( 14-18 C fok). stb. Persze a gépnek is jó állapotúnak kell lennie. Ezért nem szabad fejest ugrani a dologba! Kérlek gondold át a lehetőségeidet, keresd meg a kiszemelt gépnek a szakszervízét és kérj tőlük típushibákról infót. Ha rendesek, akkor elmondják mire kell nagyon felkészülni, mik a gyengeségei a gépnek. Pl sok esetben a motor tekercselése aluminium huzalból készül mostanság.... Tudod ez nem annyira jó. De olcsóbb mint a réz. Cserébe nem terhelhető tartósan. Szóval vannak meggondolandó dolgok. Minden esetre én a régi gépeket részesítem előnyben. De azok is kopottak lehetnek so javítani való lehet rajtuk!

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Talán még MUNKÁT is lehetne vele szerezni alkalmanként
    Köszönöm!
    Én nem akarok munkát vállalni vele.
    50 és fél évet dolgoztam már, február elején nyugdíjba megyek, itthonra kellene barkácsolási célra.
    Ha valami adódik a ház körül, azt kellene megoldani vele, pl.: fűnyíróhoz, vagy a fűnyírótraktorhoz , stb., ha kell valami, akkor ne kelljen kuncsorogni, hogy kijavítsák, vagy legyártsák ami kell.
    Nem akarok "nagy" pénzt beleölni.
    Nem tudom, valami a fentebb lévő képhez hasonló gép jó lenne-e ilyen célra?

Leave a comment:

• pasetta
    replied
    Talán valami ilyen, de jobb állapotú gép kielégítené az igényeidet! Egy kilowattos motor és egy nagy karbantartással évekig lehetne használni. Talán még MUNKÁT is lehetne vele szerezni alkalmanként....
    https://www.jofogas.hu/pest/Kis_eszt..._123930593.htm

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Érdeklődnék, van-e valakinek tapasztalata, véleménye az alábbi barkács esztergagépről?
    Én egy Kínai esztergamarógépet tekergettem meg új korában.Sakkfigurához,fogantyú készítéshez,kész alkatrészből lereszelgetni,megcsiszolni valamit,egyszerű fúrásra használható.Nézzük a teljesítményét:töredéke egy pisztolyfúrónak,képzeljük el mennyi idő egy 20 mm-es furat elkészítése,ha meg nem áll.

Leave a comment:

• pasetta
    replied
    Érdeklődnék, van-e valakinek tapasztalata, véleménye az alábbi barkács esztergagépről?
    Szervusztok! Barátom! Ne haragudj, de ez szerintem nem gép, hanem annak imitációja. Hasonlót már láttam igen közelről. NEM ezt a típust, de szerintem ennek egy át címkézett társát. A meglátásom : Lehetőség szerint inkább egy kipróbált "békebeli", mit egy olcsósított alulméretezett valami.
    400Watt teljesítmény? Ez kézifúróból is gyenge... Ráadásul elektronikus fordulatszabályzós. Ezek sajnos nem teljesítmény kompenzáltak. Ahogy terheled, jó eséllyel gyengülnek. Azonban, ha kompenzált is, sajnos nagy csodát ne várj tőle. Nekem az anyag felhasználás is problémás. Jellemzően kezeletlen vas és nem acél a szán. Nem akarlak befolyásolni! Csak a meglátásom vázolom. Vannak igazi forgácsoló szakemberek itt. Ők talán tudnak segíteni a döntésben. Amúőgy ezt most találtam :
    https://www.jofogas.hu/nograd/Hyunda..._124715717.htm
    Utoljára szerkesztve a következő által: pasetta; 2022 jan. 08, 13:27.

Leave a comment:

• Kopasz 1
    replied
    Üdvözletem!
    Nekem itthon kisebb házkörüli munkákra kellene.
    https://www.mediamarkt.hu/hu/product...4%7c%7cp%7c%7c
    Attached Files

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Köszönöm szépen. Virtuálisan fogunk koccintani valóságban meg úgy gondolom az időpont valós mint eddig de ez is mint a hely még képlékeny. Dönt a többség majdan!

Leave a comment:

• zahi
    replied
    isten éltesse és boldog új évet !

Leave a comment:

• sepy
    replied
    Gyurikám már nem sok ideje van az unokámnak lassan tényleg mint mondják " meg érik a körme". Kislány lesz az már biztos!!

Leave a comment:

• Titus
    replied
    Veteránozásban gazdag boldog új évet mindenkinek!

Leave a comment:

• pasetta
    replied
    Szervusztok! Boldog Új Évet Kívánok!

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information