Sziasztok! Debreceni vagyok, vettem egy Romet motorkát munkaába járni. Sajnos a motor nem indult már vásárláskor sem, a porlasztóval van baj. A tankot és benzincsapot már kitakarítottam, a porlasztóig eljut a benzin, ööö és szikra is van...
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Bemutatkozás_rometgomez
Collapse
X
-
akkor indítsd be
ellenőrizd le az előgyújtást, gyertyahézagot. ha mindezek jók, és 3-4 rúgásra nem indul - gyertya ki és elárulja Neked, kap-e benzint: ha csontszáraz akkor nem kap -> újból karbi pucolás (én kifőztem az enyémet trisós vízben, eredményesen).
ha tocsog akkor sokat kap-> ellenőrizd a szívatót elzár-e rendesen, és nézd meg: benzintől, vagy olajtól tocsog-e -mert lehet, hogy váltóolaj kerül a karterbe. ha megszimatolod eldönthető, hogy váltóolajos-é.
no meg nem árt ellenőrizni, hogy van-e kompresszió.
hajrá
- 2 likes
-
Ketyeg a motorom... köszönöm az útmutatást! Fő gondot a benzintank rozsdás belseje okozza még most is 10km-es úton egyszer legalább meg kell állnom: puffog, visszalő a karbiba és megáll. Ilyenkor leszedem a karbit, kiszabaditom a gázbovdent, és lefordítva az egészet tenyerembe ütögetve próbálok megszabadulni a dugulástól. Van vajon egyszerűbb módszer ha tudod megírhatnád, előre is köszönöm...
Komment
-
smuk73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAmíg rozsda van addig dugulás is lesszsmuk73 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Intrepid eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseés még utána is célszerű lenne egy benzinszűrőt is beiktatni, habár a fenti „tanktisztítást” végigcsinálva, és megfelelő anyagokkal lekezelve a belsejét, ez nem feltétlen muszáj, szerintem...
Komment
-
OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseegy benzinszűrő meg kb 1000-2000 Ft durván
Komment
-
Nekem mikor legutóbb hozta a szomszéd srác vmi autósboltból akkor 1000 Ft körüli összeget mondott én meg tágra nyílt szemekkel fizettem neki, bár hirtelen gondolkodóba estem hogy ez tényleg ennyi lenne... Na mindegy ha azt számolom hogy nem nekem kellett utána menni úgy már viszonylag ok volt a dolog
Komment
-
OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNekem mikor legutóbb hozta aigaz, hogy nem is ezért mentem!
OdinHEM kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
rometgomez eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKöszönöm a tippeket v melyik este beletekerem a keverőbe és veszek egy jó kis benzinszűrőt is. Az eredménnyel hamarosan jelentkezem... sziasztokAmúgy ha keverőbe teszed csomagold be alaposan plédekbe meg rongyokba. Elvégre csak belülről akarod kitakarítani, kívülről még/már nem
Komment
-
ApaE
Komment