Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bemutatkozás_rometgomez

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Bemutatkozás_rometgomez

Sziasztok! Debreceni vagyok, vettem egy Romet motorkát munkaába járni. Sajnos a motor nem indult már vásárláskor sem, a porlasztóval van baj. A tankot és benzincsapot már kitakarítottam, a porlasztóig eljut a benzin, ööö és szikra is van...
    Utoljára szerkesztve a következő által: rometgomez; 2012 ápr. 20, 07:58.

akkor indítsd be
    ellenőrizd le az előgyújtást, gyertyahézagot. ha mindezek jók, és 3-4 rúgásra nem indul - gyertya ki és elárulja Neked, kap-e benzint: ha csontszáraz akkor nem kap -> újból karbi pucolás (én kifőztem az enyémet trisós vízben, eredményesen).
    ha tocsog akkor sokat kap-> ellenőrizd a szívatót elzár-e rendesen, és nézd meg: benzintől, vagy olajtól tocsog-e -mert lehet, hogy váltóolaj kerül a karterbe. ha megszimatolod eldönthető, hogy váltóolajos-é.
    no meg nem árt ellenőrizni, hogy van-e kompresszió.
    hajrá
    barna és emu kedvelte ezt.

Komment

A Romet egy jellemzően jól induló motor. Természetesen lehetnek hibái de a kitakarított tank még lehet rozsdás ami azt a pici kis lukat a fúvókán képes eltömni.

Komment

beindul de gázadásra lefullad, negyed körönkent állítom a porlasztó csavarját, de semmi... erőtlen. Kompresszió van. Még nem "beszéltem neten senkivel kösz szépen h írtatok...

Komment

Hát az karbi gond lesz

Komment

Ketyeg a motorom... köszönöm az útmutatást! Fő gondot a benzintank rozsdás belseje okozza még most is 10km-es úton egyszer legalább meg kell állnom: puffog, visszalő a karbiba és megáll. Ilyenkor leszedem a karbit, kiszabaditom a gázbovdent, és lefordítva az egészet tenyerembe ütögetve próbálok megszabadulni a dugulástól. Van vajon egyszerűbb módszer ha tudod megírhatnád, előre is köszönöm...

Komment

Vedd le a tankot kétmarék 6-os anya bele.Betonkeverőbe belekötöd aztán idulhat, közben billegtesd a keverőt.Amíg rozsda van addig dugulás is lessz) Kitartás

Komment

smuk73 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Amíg rozsda van addig dugulás is lessz
                és még utána is célszerű lenne egy benzinszűrőt is beiktatni, habár a fenti "tanktisztítást" végigcsinálva, és megfelelő anyagokkal lekezelve a belsejét, ez nem feltétlen muszáj, szerintem...
                smuk73 kedvelte ezt.

Komment

Intrepid eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  és még utána is célszerű lenne egy benzinszűrőt is beiktatni, habár a fenti „tanktisztítást” végigcsinálva, és megfelelő anyagokkal lekezelve a belsejét, ez nem feltétlen muszáj, szerintem...
                  Az ördög nem alszik sosem, egy benzinszűrő meg kb 1000-2000 Ft durván, annyit szerintem megér az ember nyugalma.

Komment

OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    egy benzinszűrő meg kb 1000-2000 Ft durván
                    szerintem bőven 1000 alatt van, vagy nem ugyan arra gondolunk, amit a hiperszuper marketekben árulnak zsákszám (igaz, az autós méret)

Komment

Nekem mikor legutóbb hozta a szomszéd srác vmi autósboltból akkor 1000 Ft körüli összeget mondott én meg tágra nyílt szemekkel fizettem neki, bár hirtelen gondolkodóba estem hogy ez tényleg ennyi lenne... Na mindegy ha azt számolom hogy nem nekem kellett utána menni úgy már viszonylag ok volt a dolog

Komment

OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Nekem mikor legutóbb hozta a
                        Bőrzén vettem 400Ft-ért, motorra valót (nem az a nagy bumszli, amit ósanba, megy ilyen helyeken kapni), de ha beleszámolom az utiköltséget is, akkor már nem ilyen "vidám" a vége... igaz, hogy nem is ezért mentem!
                        OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a tippeket v melyik este beletekerem a keverőbe és veszek egy jó kis benzinszűrőt is. Az eredménnyel hamarosan jelentkezem... sziasztok
                          OdinHEM kedvelte ezt.

Komment

rometgomez eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Köszönöm a tippeket v melyik este beletekerem a keverőbe és veszek egy jó kis benzinszűrőt is. Az eredménnyel hamarosan jelentkezem... sziasztok
                            Ha nincs keverőd akkor rázogathatod is, csak hamar elfáradsz Amúgy ha keverőbe teszed csomagold be alaposan plédekbe meg rongyokba. Elvégre csak belülről akarod kitakarítani, kívülről még/már nem

Komment

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X