Közlemény

Collapse
No announcement yet.

kisstyan

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

kisstyan

Krisztián vagyok van egy 1949 es lemezvillás Csepel motorkerékpárom a tankon lévő Csepel fel irathoz várnék hozzászólásokat. Milyen volt az eredeti. Nekem arany csíkos és teli fekete. Köszönöm. Krisztián

Szervusz Krisztián!

Örülök hogy regisztráltál a fórumon.Igaz a kérdésedre nem tudok hirtelen válaszolni,de abban biztos lehetsz,hogy a fórum tagok valamelyike tudni fogja a "megfejtést",és próbál majd segíteni.Nekem úgy tűnik,bár a Csaepelek nagyon népszerűek és valljuk be a Magyar motorkerékpárgyártás ősei,de az alváz és motorszám,valamint a korabeli külső megjelenés jegyeinek beazonosításában, nem áll rendelkezésre,egy megbízható forrás.

Úgy vélem,hogy ez azért van,mert egy rommá alázott,többszörösen kifosztott,háborút vesztett országban,Heródesi küzdelemmel,újra indították a termelést,és "abból főztek,ami volt".Azt sem szabad felejteni,hogy 49-ben épp-úgy dúltak a pártharcok,mint napjainkban és a megfelelési kényszer hatására,egyszer WM,egyszer RM monogram került a tankokra,ill. ülésekre.

Túl a fentieken,hajoljunk meg,-de mélyen,az akkori csepeli mérnökök és munkások előtt,hogy az adott,igen rossz körülmények között,újra tudták indítani a termelést, melynek igen ritka,túlélő példányai,még napjainkban is bizonyítják áldozatos tevékenységüket.

Üdvözlettel:Che
    mir-mur és Intrepid kedvelte ezt.

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      RM
      ez minek a rövidítése?

Komment

Az RM azt jelenti, Rákosi Mátyás !

Komment

és mit jelent a WM? Weiss Manfred?

Komment

norinco eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            és mit jelent a WM? Weiss Manfred?
            igen, viszont a Matyit ki nem találtam volna!

Komment

Ha nagyon pontos akarok lenni, akkor RÁKOSI MÁTYÁS CSEPEL MŰVEK. Ennek alapján lehet RÁKOSI MŰVEK-nek is értelmezni.
              OdinHEM és -t5- kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok köszönöm az eddigieket remélem hamarosan sikerül helyre tenni a kérdést.

Komment

Retró Motor? az is illik ide, nem?

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                  Working...
                  X