Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Tiborka‎

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Tiborka‎

Kedves Fórumtársak!

44 éves vagyok, 25 éve nős, négy gyerekem van. Szenvedélyes vonzalom fűz a régi időmérő szerkezetekhez, és imádom a régi autókat.

Kedvencem, egy 1983-as 1647 köbcentis Renault 18 benzines kombi. Nagyon ritka típus. Kevesen ismerik. Családtag. Lelke van mint minden gépnek (szerintem).
    Van egy újabb autóm is, de csak Őt szeretem!
    Biztonságban érzem magam vele, mert nincs benne számítógép és ha bármi baja esne út közben meg tudom javítani. Napi használatban van. Büszke vagyok rá, mert még soha nem hagyott ott sehol. 1991 óta vagyunk együtt. Nagyon ragaszkodom hozzá!
    Sajnos a télen (nagyon lassan) belecsúsztam egy előttem hirtelen befékező kocsisorba és megsérült az autóm. Alkatrészeket keresek hozzá, de sajnos nem találok sehol. Elsősorban üvegszálas műanyag lökhárítót, és motorháztetőt. Az idén novemberben lejár a vizsgája, tehát csipkednem kell magam, mert ez egy költséges szerelem. Célom egy veterán vizsga elérése. Kérlek benneteket akinek van tapasztalata, ötlete hogyan is kezdjem írjon nekem.
    Az autó egyszer már másik karosszériát kapott. Leszorítottak az útról ezért át kellett építenünk, tehát van némi rálátásom a működésére.
    Ismerem a legutolsó csavarig (a motor és a váltó belsején kívül) Nagy munka volt, de nem bántam meg, mert kedvencem kárpótol nap mint nap. Meghálálta. A motorban 270 000 km van, nem eszi az olajat, és úgy ketyeg mint a svájci óra!! Amennyiben valaki tanácstalan, hogy kipróbálja-e a Prorlongot szívesen elmesélem a tapasztalataimat.
    Olyan szakembert keresek aki fel tud újítani fékerőszabályzót!
    Röviden ennyit magamról.
    Üdvözlettel: Tiborka
    Utoljára szerkesztve a következő által: Tiborka; 2012 jún. 17, 02:26.

Csoda, hogy Renault lévén a motort nem ismered belülről...csak gratulálni tudok hozzá, mert sok jót még nem hallottam róluk

Komment

Köszönöm! Két féle véleményt hallottam. Vagy nagyon utálják, vagy imádják őket. Nagyon jó autók szerintem! Igaz én elfogult vagyok. Édesapámnak egy 30 éves Renault 9-es autója van, és nem hajlandó megválni tőle. Nálunk ez úgy látszik családi vonás. Én fertőztem meg ezzel a Renault "betegséggel" .
      Magyarországon a szerelők utálják a francia autókat a 11-es csavar miatt pl. Azt mondják nehezen szerelhetők.
      Az én nagy kedvencem még a Citroen CX Pallas, és a kombi változata a DX. Egyszer láttam Németországban egy hátul két tengelyes DX-et. Csodás autó! Úgy tudom a Rolls Royce egyik típusába a Citroen hátsó futóművét építették be (légrugókkal természetesen). -annyira nem lehet rossz.
      Utoljára szerkesztve a következő által: Tiborka; 2012 jún. 22, 23:06.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
      Working...
      X