Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Melyik a jobb: Jawa Babetta vagy Romet Kadet?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Melyik a jobb: Jawa Babetta vagy Romet Kadet?

Segédmotor vásárlás előtt állok ,és azt szeretném megkérdezni hogy Jawa Babeta vagy a Romet Kadet jobb mert nekem nincs "mocis "alapom. Meg mire kell Figyelni s.moci vásárlásnál? A Segítségeteket előre is Köszönöm. Csindi

Szia!

Azt, hogy melyik a jobb nem nagyon tudom megmondani, majd valaki más...
    Amire viszont oda kell figyelni, hogy a megfelelő adásvételit kössetek, mert azzal tudod igazolni, hogy a Tiéd a gép, illetve azzal tudsz kötelezőbiztosítást kötni rá!
    Az se hátrány, hogy ha működőképes állapotban van, ki tudod próbálni, és meg tudod nézni menet közben, hogy milyen az egyenesfutása, nem görbe e a váz...

Komment

Hát esetleg még a Simsonok között is szétnézhetsz hacsak nem az általad említett gépek valamelyike a szíved vágya. A többit Intrepid már jól leírta. Sikeres vadászatot!
      sepy kedvelte ezt.

Komment

Kedves Csindi!

Szerintem először azt kellene átgondolnod, hogy mire is szeretnéd használni a járművedet. Mindennapi, boltba és horgászni járós motornak én a Babettát ajánlanám - elterjedtebb típus, emiatt van alkatrész, sokan tudnak tanácsot adni ha valamilyen javítással elakadsz, igaz ha egyszer rendesen meg van csinálva, akkor nem nagyon kell majd hozzányúlnod. Nagyapám nyugdíjasként 10 évig használta a Babettát, a defektek javításán és lánckenésen kívül szerintem mást nem csinált.
        De ha csak néha-néha kellene egy kört gurulni - és ha már úgyis egy veterános oldalon kérdeztél - akkor esetleg nézhetsz valami régebbit, szebbet, pl. Simson SR2, Jawa Ideal.
        Aztán a kettő között van sokak nagy kedvence, a Simson Schwalbe - fatornyos kis falumban amikor a "téeszcsében" (ami mostanság ugye egy kft) lejár a műszak és elkezdenek hazafelé menni az emberek, akkor általában 15-20 kerékpárt és 5-6 Schwalbe vonul végig az utcán. Ha finoman bánsz vele, a Schwalbe hosszú évekig elvisz bárhová, van szélvédelem a lábnak és jól is néz ki.

Szóval először határozd meg, hogy milyen célra is kell - pl. ha bújkál benned a kisördög, hogy minél gyorsabban akarsz menni vagy terepen is használnád, akkor nem hinném hogy a felsorolt gépek közül lenne számodra ideális választás. Akkor inkább érdemes kicsit modernebb vonalon nézelődni, S51, DT és társaik. Például DT-ből is van klasszikus vonalú régi verzió, szép kerek lámpával. De ha veszel egy Babettát, aztán 1 hónap után nekiállsz tuningolni, abból nem sok jó lesz - nem lesz soha igazán gyors, de cserébe megbízhatatlanná válik.

Úgyhogy egy átgondolt választás komolyan megkönnyítheti az életedet, egy rossz pedig elveheti a kedvedet a motorozástól egy egész életre.

Üdv,

Gábor
        csi22222, sinter és 5 további látogató kedvelte ezt.
        There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Köszönöm szépen a hasznos információdat. Üdv. Csindi

Komment

Üdv.Ha még nem vettél mocit akkor talán tudok segíteni.Nekem Babettám volt és most Romettem van.Ha lapos úton akarod használni akkor Babettát vegyél.Kevesebbet fogyaszt és csendesebb.Ha viszont nagyobb emelkedőkön jársz jobb a Romet. Többet fogyaszt és hangosabb de 1-es fokozatban nincs előtte akadály, és hosszú távon kényelmesebb.Az én Babettám 100km-en 1,5l evett, viszont a Romet 2,5l eszik igaz 98kg alatt.Remélem tudtam segíteni.
            sinter, korompaiistvan és barna kedvelte ezt.

Komment

Üdv. Igaz a Babetta jobb hosszú távon, a Romet annyira nem, sőt szerintem az utóbbinak keményebb az ülése ezáltal kényelmetlenebb

Komment

A választás elsődlegesen pénztárca függő mely meghatározza az igényt.A nagyon " kibokszolt" géptől óvakodj egy mai srác kezdő motorjának ideális lehet egy Simson melyet lehet alakítani , szépíteni és nem utolsó sorban tuningolni. Ezt valljuk be mi is kipróbáltuk hajdanán csak mi egy hétig reszeltünk mígnem hólyagos volt a kezünk a tűreszelőtől és szagos a Hermetchtől!

Komment

Igazából, a kérdés számomra méltatlan a fórum szelleméhez ! Mai szemmel nézve nincs jobb, és főleg nincs kényelmesebb veterán azonos kategóriákban. Én a hétvégén a Trophyval szaladgáltam egy keveset, de marhárfa kényelmetlen. Még is a korának egyik legkedveltebb , ( és elismertebb ) járgánya volt.
                  Utoljára szerkesztve a következő által: mir-mur; 2015 jún. 16, 21:14.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    de marhárfa kényelmetlen
                    Az hát. Baromira szűk a kormány, és alacsonyan van. De alig várom hogy szenvedhessek miatta

Komment

Csindi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Segédmotor vásárlás előtt állok ,és azt szeretném megkérdezni hogy Jawa Babeta vagy a Romet Kadet jobb mert nekem nincs "mocis "alapom. Meg mire kell Figyelni s.moci vásárlásnál? A Segítségeteket előre is Köszönöm. Csindi
                      Szia én nagyon sokat memtem babetával és elmondhatom hogy nagyon strapabíró szívos kis gép mivel én kisvárosban lakom elmondhatom hogy minden sufniba van egy-két babatta vagy simson mi kiskorunkba haverommal azon tanultunk szerelni és motorozni na de a lényegre térve mi a babettákal mindent megcsináltunk amit csak tudtunk leszereltünk hogy valamivel könnyeb legyen és volt hogy egy kis higítot kevertünk az üzemanyagba magyarán mindent megtettünk hogy gyorsab legyen de volt hogy ugratgatünk vele és semmi baja nem volt télen csavarokat tettünk a gumi ba és úgy mentünk a hóba meg a jegen (amikor még volt hó télen) szoval szerintem egy elnyűhetetlen kis gép csak szerintem kicsit gyenge de ez az én véleményem. A romet-rol annyit hogy erősebb meg nekem jobban tetszik hogy váltós az én rometem eredetileg a nagypapámé utána a keresztapámé utána apám most meg az enyém és mind a hárman azt mondták hogy nagyon megbízható kis gép szinte mindig első rugásra indult defekten kívűl semmi baja nem volt csak a gyujtást kellet néha álítgatni +érvelésnek hogy felénk van egy tó amihez van egy híresen homokos út és mondták hogy a romet simán megbírkózot vele szovál szerintem mind a két gép nagyon jó de én a romette ajánlanám (én is most ujítgatom az enyém)

Tapatalk-kal küldve az én LG-D315-el

Komment

Babetta , vagy ROMET ... ???
                        Nekem a legelső egy Verhovina volt , és meg voltam győződve hogy talán a simson ami jobb lehet tőle ... Aztán lett az is , és az képviselte a "csúcsot " , de talán az MZ ... aztán sikerült vennem egy P20-t ...
                        Vagyis ez a kérdés eléggé kemény dió ... Szerintem ,mindenkinek más - és más a fixa ideálja kinek a pap , kinek a papné , vagy éppen a lánya . Érvek szólnak egyik ,és másik gép mellett és ellen is . Az ilyen kérdésekre szerintem lehetetlen válaszolni , inkább valami konkrétumot kérdezz , aztán mérlegelj ! Egyébként a két tipust nem lehet összehasonlítani !

Komment

Köszönöm szépen a hasznos információdat. Üdv. Csindi
                          Ezt a választ Csindi 2012-ben !!! küldte. Szerintem jobb lenne megkérdezni tőle, hogy végülis milyen motort vett. Szerintem valami modernet, mert utána nem is írt többet.

Üdv. Igaz a Babetta jobb hosszú távon, a Romet annyira nem, sőt szerintem az utóbbinak keményebb az ülése ezáltal kényelmetlenebb
                          Persze fel lehet melegíteni a témát, sőt szavazást is rendezhetünk róla.

Igazából, a kérdés számomra méltatlan a fórum szelleméhez !
                          Szerintem is, mert a legjobb motor az ENYÉM !!!

Komment

zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            kinek a pap , kinek a papné , vagy éppen a lánya
                            Erről most eszembe jutott velemi, de nem igazán fórumképes szóval inkább nem írom le
                            (majd keszin ha eszembe lesz és már eleget ittunk elmesélem )

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                            Working...
                            X