Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 250.559

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Jawa 250.559

    Kedves veterános társaim! Az idén nyáron készültem el a 46 éves Jawa 250 motorom felújításával. Ezt még apám vette, de én mentem vele nagyrészt. Több, mint 30 évig állt a garázsban, míg végre rászántam magam és teljesen szétszereltem. Újra lett fényezve, csíkozva, krómozva és horganyozva. Minden alkatrésze eredeti, kivéve a gumiabroncsokat. Mellékelem a fotót. Üdvözlettel: FeFe57
    zahi, mátéapu és 13 további látogató kedvelte ezt.

    #2
    Szia !

    Túl szép az utcára,ennyi energia befektetés után:ritkán lesz látható az utcán csak ezt sajnálom!!!!
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


      #3
      Szia! Köszönöm az elismerést! Valóban nem mindennapos használatra szántam, de azért ha jó az idő megyek vele.

      Komment


        #4
        Gyönyörű, gratulálok!!!

        Sokba kerülhetett, talán össze sem lehet számolni...Ez alapján lehet becsülni, hogy mennyit is ér minimum egy ilyen motor...

        Komment


          #5
          Köszönöm! Csak a fényezés, csíkozás, krómozás és horganyozás ami jelentősebb kiadás volt. A szerelést teljes egészében én csináltam. De ez nekem kikapcsolódás volt. Jawa szerelés témában szívesen segítek.

          Komment


            #6
            Valóban nagyon szép a motor és én is gratulálok az eredményhez.Az igazság az, hogy én elfogult vagyok a Jawa motorokkal kapcsolatban,mert szerintem a korabeli márkák közül a Jawa-k voltak a legszebbek.Persze egyből elnézést kérek mindenkitől aki más márkát dédelget.
            Arra lennék még kíváncsi, hogy motorikusan is felújítottad-e a motort-hiszen ahogy írtad 30 évet állt a garázsban.Egyébként ha nem is napi használatban, de használni kell a motort,én is ezt teszem.Szivesen ugrok el vele pl. a boltba,már csak azért is mert amikor visszaérek a motorhoz általában többen nézegetik, nekem meg hízik a májam....
            Utoljára szerkesztve a következő által: hármaska; 2017 okt. 31, 15:41.

            Komment


              #7
              hármaska eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Egyébként ha nem is napi használatban, de használni kell a motort,én is ezt teszem.Szivesen ugrok el vele pl. a boltba,már csak azért is mert amikor visszaérek a motorhoz általában többen nézegetik, nekem meg hízik a májam....
              Szerintem erre valók a veterán gépek:mutogatni,megismertetni a vasból készült gépeket a fiatalabbakkal,és emlékeztetni az idősebbeket ezen márkák fénykorára.
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

              Komment


                #8
                Motorikusan nem kellett felújítani, száraz helyen állt, nem rozsdásodott semmi. Levettem a hengert, úgy nézett ki, mintha használatban lett volna. A blokkot nem húztam szét. Kapott új megszakítót, kondenzátort, gyertyát. Nem utángyártottat, hanem eredetit. Mielőtt bezárt a járműalkatrész bolt (közel 30 éve) a nagy kiárusításban vettem minden fontos tartalék alkatrészt. Még két szerelt kereket is. Most az van felrakva. Ez is kibírta rozsda nélkül. Előszedtem az eredeti egyoszlopos feszültségszabályzót és műszerrel beállítottam. Sajnos ez nem bírta sokáig. Kb. 300 km után nem töltötte az akkut. Kénytelen voltam lecserélni elektronikusra. Remélem evvel nem lesz gond.
                Nekem is "hízik a májam" mikor evvel megyek az iskolába. Megcsodálják a fiúk és a kollégák.

                Komment

                Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X