Közlemény

Collapse
No announcement yet.

"Komárral jöttem..."

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    "Komárral jöttem..."

    Szervusztok

    Marton Zsolt vagyok, 77-ben születtem, (ne számold ki, idén leszek negyven – ezt a részt majd minden évben átírom☺) aztán egyszer csak egy piros komáron robogtam a faluban, télen-nyáron, estem-keltem, szereltem, próbáltam lehagyni a simsonokat és csodálattal néztem fel a nagydarab vörös hajú szeplős srácra, akinek 250-es ETZ-je volt. Aztán érettségi, majd valami nagyot és erőset szerettem volna, és akkor Szarvason a lánykollégium fészerében találtam egy 85-ös Izs Planeta-t…..Sikerült valahogy potom pénzért megvásárolnom a főiskolától, igazi leletmentés volt. Szétszedtem az utolsó csavarig és az egyetem alatt lassan felújítottam. Akkor még aktívan boldogítottam az izs.hu tagjait. Rengeteg élményt adott, megjártam vele Horvátországot, használtam napi szinten, városban és túrákon. Aztán valami még nagyobbat szerettem volna és vettem egy 81-es Suzuki gsx1100e-t. Hihetetlen, hogy ez is a nyolcvanas évek technikája. 250 kiló tiszta fém és őserő, amit úgy kell kordában tartani, riszálja a seggét a virsli gumikon, a kanyarba pedig úgy kell belekényszeríteni. Nem szeretek gyorsan menni, túrázásra vettem, ezért akartam olyan motort, ami alacsony fordulaton is erős, de ennek a motornak a nyergében nem lehet gyönyörködni a tájban, valahogy mindig száz fölé kerül a mutató, kigyorsításokra sarkall…elkezdett hiányozni a nyugalom amit az izs-en éreztem nyolcvanas utazónál az üres autópályán, hiányozni kezdett a szerelés, mert ez egy óramű és igazi szakértelmet igényel. És ebből mi következik logikusan? Vesz az ember egy 86-os Dnepr MT11-et, hogy újra nyakig olajosan szerelhesse a motort, mert egy igazi motoros szerintem a motorjának minden porcikáját fogta már a kezében és ismeri mindenét, mint a tenyerét. Úgyhogy most itt vagyok ismét a veterán fórumon, és majd meglátjuk mit hoz a jövő, mert közben az időm kevesebb, a gyerekem meg több. Hogy tetézzem a dolgokat nincs se garázsom se gépműhelyem, grafikusként dolgozom és tologatom a pixeleket a számítógép előtt ülve a második emeleten. Na ez az igazi kihívás ☺
    Hübi, Zapis és 14 további látogató kedvelte ezt.

    #2

    Kedves Zsolt!

    Régen és ritkán olvastam ilyen jó bemutatkozást.Üdvözöllek a fórum tagjai között és ahogy az időd engedi írj nekünk az éppen aktuális munkákról,amit a gépeiden végzel.A Dneprnek itt meglehetősen sok híve van,tapasztalataik szerteágazó és úgy gondolom,ha gondjaid adódnak,szívesen segítenek.

    Üdvözlettel:Che

    Komment


      #3
      Szia kölyök!

      Régóta nem irt ekkora beugrót senki,remélem megmaradsz!

      Ezen írás szerint az országunk közepe tájékán lakozol (ami előny a szélsőkkel szemben)sokan titkolják(nem csodálom)hollétüket!

      Hasonlóan kiélveztem a"rizskályha" teljesítményét,de mindig a nyugira vágytam:nyomatékra,még nem lelem az utolsó motorom......
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

      Komment


        #4
        Máté én is kezdhetném Neked írásom az első soroddal de nem kérkedek csak elfogadom korom / nem a kéményben lévőről beszélek /, ami a nyomatékot illeti vegyél egy Guzzit. Nem ágyugolyó de nem kell állandóan a váltóval barálnod. Zsolt beugrója nagyon tetszett , ritkán olvasunk hasonlót.

        Komment


          #5
          Üdv Zsolt a fórumon, örülünk, hogy megoldódott a bejelentkezési probléma!

          Komment


            #6
            Üdv Zsolt!
            Nekem is tetszett a bemutatkozásod. Felvillant néhány emlékem a múltból.

            Komment


              #7
              Üdv a Fórumon! Mi valószínű, jól el fogunk beszélgetni...Izs, Dnepr itt is van. (sok más mellett)
              "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
              "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

              Komment


                #8
                Szervusztok! Virtuálisan kezet fogok mindenkivel, örülök nagyon, hogy itt lehetek!
                Szeretném végigdokumentálni a dnepr felújítását, remélem én is hozzá tudok majd járulni az itt gyűlő rengeteg tapasztalathoz!

                Komment


                  #9
                  Úgy gondolom remek lehetőség nyílik a felújítás dokumentálására, elég hasznos és érdekes tud lenni egyben látni egy folyamatot.
                  https://veteran.forum.hu/forum/a-g%C...%C3%A9m%C3%A1k

                  Komment


                    #10
                    sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Máté én is kezdhetném Neked írásom az első soroddal de nem kérkedek csak elfogadom korom / nem a kéményben lévőről beszélek /, ami a nyomatékot illeti vegyél egy Guzzit. Nem ágyugolyó de nem kell állandóan a váltóval barálnod. Zsolt beugrója nagyon tetszett , ritkán olvasunk hasonlót.
                    Mindig tetszettek a chopperek,de nem tudom szertném e:soha nem volt alkalmam kipróbálni egyet sem.

                    A túra motor a kedvencem,de valahogy nem fér a keretembe egy olyan:amivel nincsenek gondok!

                    És felkérem azokat akik még nem tudják:nem áll szándékomban senkit megsérteni !!!!!(Esetleg személyesen,hogy tiztázható legyen a dolog.)
                    Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2017 okt. 18, 17:19.
                    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                    Komment


                      #11
                      Mátéapu!

                      Téged mindenki úgy szeret, amilyen vagy... már,aki ismer...

                      Komment


                        #12
                        Üdv Zsolt és hajrá !

                        Azt hiszem itt jó pár hasonló gondolkodású fórumtársra leltél ... Van itt minden féle , - főleg motorkerékpárral - megáldott ember , aki nem rest a saját kárán megszerzett tudást is megosztani ...
                        A bemutatkozás pazarra sikerült , nagyon tetszett . Éppen ezért alig várom a hasonló nyelvezetű írásaidat , csak ne add fel !

                        Komment

                        Ugrás az oldal tetejére
                        Working...
                        X