Közlemény

Collapse
No announcement yet.

E2N Esztergagép

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Sziasztok!
    Mióta sikerült vennem egy E2N R típusú gépet, valahogy megmaradt a hobbi, hogy néha nézegetem a eladó hirdetéseket. Látom, hogy egy-kettő példány 160-as tokmánnyal van szerelve, de a többségük 125-ös, ahogy az enyém is. Tudja esetleg valaki, hogy valójában adott-e ki a gyár 160-as tokmánnyal gépet, vagy ezek utólag átalakítottak?

Komment

Sziasztok! Megírnátok nekem az E2N esztergapad cserekerekeinek adatait? Azt hiszem, hogy 9 van belőlük a kettős áttétellel együtt. Modul és fogszám elég, abból már ki lehet számolni az átmérőket. Köszönettel, Szabó Krisztián

Komment

Szervusz Trompeten!

Az E2N esztergapadokat a gépkönyv szerint a következő fogszámú cserekerekekkel gyártották:24;32;48;64;71;80;113;120;127.Az E2N-M és E2N-MH esetén még egy z=71 fogszámú kerék tartozik.

Úgy tudom,hogy a fogaskerekek 1.25-ös modullal készültek,de ebben azért nem vagyok biztos.Amennyiben a modult megerősíti valaki,akkor nem keresem tovább.

Üdvözlettel:Che

Nem hagyott nyugodni a dolog,most már teljesen biztos vagyok benne,hogy a cserekerekek modulja 1.25.

A cserekerekek szélessége 16 mm.,a furatuk 18 mm.,a retesz szélessége 4 mm.

Amennyiben teljesen új váltókerék garnitúrát kell készíteni a géphez,érdemes elgondolkodni azon,hogy a kerekek agyának szélességét érdemes lenne növelni,az átmérő és a hossz arányának (l/d viszony) növelése miatt.Úgy gondolom,hogy sokkal tartósabb lenne a cserekerekek futásának pontossága.

Az utolsó gondolatimat,csak olyan agymenésnek kell tekinteni,de ha egyszer nekem hozzá kell nyúlnom a gép ezen részeihez még egyszer átgondolom,mert nekem pl.,az EAN-on úgy lóg minden a cserekerék rendszerben,mint bíró hátuljában a ló hímtagja.
        Utoljára szerkesztve a következő által: Che; 2016 febr. 28, 00:36. Oka: Pótlás
        sepy, Lemezjáték és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

,de ha egyszer nekem hozzá kell nyúlnom a gép ezen részeihez még egyszer átgondolom,mert nekem pl.,az EAN-on úgy lóg minden
          Az oké,hogy szeretnél változtatni,de elegendő lenne:a perselyezés helyett tűgörgőt a kerekeket edzve pedig,nem egy élet kellene elnyűni!
          Lemezjáték kedvelte ezt.
          "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

GÉPI FORGÁCSOLÁS
            Szabó Krisztián
            06 / 30 606-2088
            szk.metalworks@gmail.com

Komment

Kedves Trompeten!

Nem egy bőbeszédű hozzászólás tőled a fenti,nem közölsz benne sem helységnevet,sem azt,hogy milyen munkákat vállal Szabó Krisztián.

Asszociálva és egy kissé átformálva,akár lehetne az is,hogy "Kharon ladikja Kegyeleti szolgáltatások. Tel:0323 178 5973 67834 email:tulso part@ladik mail.com.------Szlogen:Átsegítjük a túlsó partra,még akkor is,ha nem akar menni"..

Kérlek,ha legközelebb hozzászólsz,akkor egy kissé részletesebben,mert a hozzászólásodból,csak sejteni lehet valamit!

Nincs szándékom megsérteni téged,nem azért írtam a fentieket!

Baráti üdvözlettel:Che (Kotasz József 5900 Orosháza Felhő u.12)
              heeegany, St.Z.350 és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Kedves József! A fent megjelölt e-mailcímre várom az árajánlatkéréseket. Ugye most nem várod, hogy felsoroljam, hogy milyen munkákat vállalok? Kérlek, küldj rajzot és válaszolok a leveledre. (Most menjünk bele abba a játékba, hogy az igazi címedet adtad meg vagy sem? Teljesen fölösleges.) - Egyébként a múltkori válaszodat köszönettel vettem, közben megtaláltam a gépkönyvet. Teljesen igazad van, 1,25 a modul. Üdv, Krisztián
                Utoljára szerkesztve a következő által: trompeten; 2016 márc. 27, 10:49.

Komment

Krisztián!

Nem igazán tetszik a válaszod, mert nyeglének tartom, de a Fórumon csak "tetszik" gomb van...

Lemezjáték
                  emu és sepy kedvelte ezt.

Komment

Tisztelt Krisztián! Talán avval kezdeném ez nem egy hirdetési oldal. Ha mégis olyan dolgokat művelsz mely minket is érint és esetlegesen érdekelhet melyből Te személy szerint profitálni szeretnél akkor bővebben ki kellene fejteni a tevékenységi köröd. Ha esetleg feleslegesen kíváncsiskodtunk bocsánat és további jó munkát. Üdvözlettel Sepy.
                    emu kedvelte ezt.

Komment

Kedves Urak!

Először is azzal kezdeném, hogy tudatában vagyok annak, hogy ez nem egy hirdetési oldal. Csupán felajánlottam segítségem. A tevékenységi körömet azért nem részleteztem, mert fölöslegesnek éreztem. Ez úgyis abból a rajzból / elképzelésből fog kikristályosodni, amit majd a leendő megrendelő elképzel. Hiába mondom el, mivel foglalkozom, ha azt a munkadarabot jelen felszereltségemmel (egyelőre) nem tudom kivitelezni.

Géppark:

EAN-1000 esztergapad + szup. köszörű,
                      E2N esztergapad,
                      E-400 esztergapad,
                      Strigon-1000 marógép,
                      hengerfúrógép (fúrórúd átm. 55 mm)

Nem szerettem volna nyegléskedni, sem nagyképűsködni hozzászólásommal. Szűkszavúságom a fentiekből adódott, amit még mindig tartok. Ha van olyan munkád, amivel megbíznál, keress meg, egyeztetünk.

Köszönettel, SZK.
                      Utoljára szerkesztve a következő által: trompeten; 2016 márc. 27, 13:10.
                      sepy és Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Che,

........

- - - Updated - - -

trompeten,

Már bocs , de legalább annyit hgogy hun lakol? Csak hogy a posta meg ijjesmi .
                        Köszönöm .

Komment

Joker, Kecskeméten lakom.
                          (Egyébként pedig HUNéknál...)
                          Utoljára szerkesztve a következő által: trompeten; 2016 márc. 27, 14:57.
                          sepy és joker kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                          Working...
                          X