Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Jawa 250 panelka króm alkatrészek.....

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Jawa 250 panelka króm alkatrészek.....

    Sziasztok.Bálint vagyok.Köszönöm a felvételt.Lenne egy Jawa 250 em,a króm részeket szeretném a közeljövőben lekrómoztatni.Tudna nekem valaki segíteni hogy hova lenne érdemes vinni/küldeni?
    Köszönöm az infókat előre is.
    Titus kedvelte ezt.

    #2
    Kedves Bálint!

    Üdvözöllek a fórum tagjainak sorában,amely nem egy kiváltság.A tagság egy olyan lehetőség,mellyel egy összetartó,főképp műszaki érdeklődésű emberekkel köthetsz,akár barátságot is ami azonban nem zárja ki a gyakran előforduló távolmaradást,vagy kilépést sem.A veterán járművekkel való foglalatosság a fő profil,de nem zárja ki esetleges más témák felvetését sem,van itt szó a kenyérsütéstől,a kertészkedésig mindenről,még esetenként a politikáról is beszélünk bár azt leginkább mellőzzük,de néha azért alászaladunk.Amennyiben beleolvastál már a fórumon,ilyen-olyan témákba érzékelhetted,hogy itt nincsenek durva személyeskedő hozzászólások,mi nem bántjuk meg egymást.Természetesen,mint minden társaságban vannak eltérő vélemények is,de akkor nem legyőzni,hanem meggyőzni szeretnénk egymást.

    Az alkatrészek krómozása,a veteránozás egyik igen drága és kényes feladata.Sajnos a feltett kérdésedre nem tudok egy konkrét céget,vagy személyt javasolni,mert talán nincs ilyen,vagy csak nagyon kevés.A fórumon a krómozás kérdése mint technológiailag,mint hová vigyem,már nagyon sokszor felmerült,ezért nem szeretném most itt ismételni magamat és magunkat,ezért javaslom,hogy nézd át a fórum vonatkozó írásait,melyekből magad is megtudhatod majd,a pozitív és keserű tapasztalatokat.Azt most pontosan nem tudom melyik rovatban is vannak ezek az írások,de egy kis kutakodás Te is megtalálod.

    A legnagyobb hiba ami előfordulhat,hogy nem rezeznek alá,a másik,hogy vesznek el apróbb alkatrészek.A fentiek miatt az első kérdésed az legyen,hogy "alárezeznek e",a másik fontos dolog,hagy az alkatrészekről,csinálj tételes fényképet és az alapján vetesd át és kérd vissza!Kérj továbbá garanciát a munkára,mert arra készülj fel,hogy jól ki kell majd gombolkoznod a fizetésnél,ami rendben is van,mert cégszerűen nem egy olcsó dolog működtetni egy galvanizáló üzemet,de akkor legyen valami garancia is.Jó krómot csak jó és tiszta felületre lehet készíteni,ezért egy belülről koksszal és olajjal szennyezett kipufogó csövet,dobot nem szabad oda vinni.A kipufogókat ki kell égetni és akármilyen módszerrel,de fémtisztára ki kell takarítani.Az olaj és egyéb mocsok tönkre teheti a galvánfürdőt és túl azon,hogy az elszennyeződött elektrolit miatt már eleve nem lehet jó a króm minősége,a fürdő lecserélése sem olcsó dolog és akkor még ott van a keletkezett galvániszap,amelynek a mentesítése sincs ingyen.

    A feltett képen szépen néz ki a motorod,látszik,hogy volt és van gazdája.

    Amennyiben nem kielégítő a válasz,várjuk további esetleges kérdéseidet.

    Üdvözlettel:Che
    Titus és sepy kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      Köszönöm a választ,keresgélek itt a fórumon majd,biztosan belebotlok ebbe a témába.
      Köszönöm.

      Komment


        #4
        A cseh(szlovák) motorokhoz lehet még új alkatrészeket beszerezni pl: https://etovar.eu/en/ vagy egyéb oldalakon.
        Szerintem meg kellene vizsgálnod ezt a lehetőséget is, mert azok híresen jó krómok, és lehet nem kerül annyival többe mint megkockáztatni egy kritikán aluli krómozást.
        Titus kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Tudom a kép általában csalóka én sok esetben értékesebbnek tartok egy szép eredeti állapotban megőrzött veteránt. Azt láttam a paszta maradványokból, hogy súroltad a krómokat de lehet érdemes lenne polír paszta és rongykorong segítségét kérni. Természetesen Te ismered lehetőségeidet és elképzelésedet , hogy milyet szeretnél majdan látni. Krómozni- festeni többször lehet de az eredetit csak egyszer látod mindezek előtt!
          Titus kedvelte ezt.

          Komment


            #6
            Itt válogathatsz izlésed szerint
            https://veteran.forum.hu/forum/szake...ozó-műhelyek

            Ha lehetőségem/kapcsolatom lenne , és cseh/szlovákiába küldeném krómoztatni a cuccokat
            sepy és mátéapu kedvelte ezt.

            Komment

            Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X