Közlemény

Collapse
No announcement yet.

1971 Czetka 175 sport

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    1971 Czetka 175 sport

    Sziasztok!

    1 hete vásároltam egy 1971-es Czetka 175 sport motorkerékpárt. Még nagyon kezdő vagyok ebbe a Veterán világban.
    Ezért ,ha megengeditek máris lenne egy kérdésem:
    hidegen viszonylag jól indul 3-4 berugásra….majd 10 perc kiméletes (50 km/h) motorozás után elkezd fulladni és leáll. Az újraindítás valamikor sikerül valamikor nem. Az utóbbi 2 alkalommal nem sikerült. Próbálkoztam a gyertya megtisztitásával, de egy leállást követően olyan mint ha meg sem tisztitottam volna( teljesen fekete). Valaki azt mondja,hogy túl sok üzemanyagot kap és ezért menet közben megszívja magát. Valaki meg azt,hogy a trafóval lesz baj.
    A kérdésem az lenne,hogy tudtok megbizható szerelőt ajánlani?….és,hogy hol lehet alkatrész kapni ehhez a típushoz?
    Válaszotokat előre is köszönöm!

    #2
    Szia !
    Ebben a veterán világban,nehéz az élet,tanulással ,kínlódással jár.Szerintem,ha valóban szeretnél a CZ-vel járni megkell tanulnod a működését,nincs kész recept,ha más javítja nem fogod ismerni,és akkor cserben hagy ......Egyszerű dolgokkal kezdj,javítási,karbantartási leírás beszerzése,jól olvasd át.Gyertya csere:minden problémamegoldás első művelete,karburátor tisztítás(ezeket az út szélén is meg kell tudnod csinálni).Rendkivűl fontos a tökéletes üzemanyagellátás,minden tavasszal tank le,benzincsap szétszerel,kitakarít minden furat kiöblít kifúj,ez a karbira is érvényes,közben kitanulod mi miért van,szívató,síber. a megszakítóhézagot is érdemes 1000-km enként ellenőrizni a hozzávezető vezetékek nem lehetnek merevek töredezettek gyújtókábel ,pipa érintkezései legyenek tiszták fémesek,ugyanez a gyujtáskapcsoló,akkucsatlakozókra is érvényes.

    Egyszerűen fogalmazva:csak abban az alkatrészben bízhatsz amit már leellenőriztél!!!Gondold át mit akarsz,ha retró motorral akarsz járkálni akkor valakinek a zsebét folyamatosan töltögetned kell minden motorköhintés után......Vagy megtanulod,nincs ingyen ez sem,IDŐVEL fizetünk érte !!!!
    Titus, pasetta és 4 további látogató kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


      #3
      aaa eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      1 hete vásároltam egy 1971-es Czetka 175 sport motorkerékpárt.
      Űdv.!
      Nagyon nem mindegy a motor vásárlás előtti élete. (rendszeresen használták, vagy éveken keresztül állt egy sufniban). Ha itt visszaolvasol találsz olyanokat, akik nagyon megfizették az árát annak, hogy egy korábban nem használt motort vásároltak és azonnal nyeregbe pattantak
      Titus, pasetta és 4 további látogató kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Üdv aaa!

        Nem egyszerű a távgyógyítás, módszeresen végig kell menni az üzemanyag ellátó rendszeren, és a gyújtáson is. Első körben szereld szét a porlasztót, ellenőrizd a fúvókákat. Alapjárati 50 a főfúvóka pedig 96 átmérőjű kell hogy legyen. Ezek a számok tized mm-ben értendőek. Ha jó méretek vannak feltüntetve a fúvókákon az sajnos nem elég. Ha ki vannak dörzsölve, pl a sok tisztítás következtében akkor megnő az átmérő. Hogyha a főfúvókán nem tudsz átdugni egy mm átmérőjű tűt pl akkor az rendben van(nem szabad erőltetni). Az alapjáratinál az ellenőrzés hasonló. Az úszó szabályozza a porlasztóban lévő keverék magasságát, ez nem állítható, de ha lyukas mélyebbre süllyed, így később zár el, és ez okozhat problémát. Ha lyukas megrázva hallani a benne lévő keverék lötyögését. Porlasztó visszaszereléskor nem szabad izomból megtépni a csavarokat, mert görbül a talp. Csak érzéssel húzd meg őket! A trafó ellenőrzése cseredarabbal lehetséges. Egyébként egy ilyen leállás alkalmával megváltozik a szikra erőssége? Ha láthatóan gyengébb a hideg állapothoz képest, akkor gyújtás gond lehet. Egy kondenzátor cserét is meg lehet próbálni, nem egy drága tétel.
        Alkatrész szerencsére akad:
        https://futarmotorosbolt.hu/kategori...cz-250-350/440
        https://e-motorparts.addel.hu/43202-jawa-175
        emu, sepy és 3 további látogató kedvelte ezt.

        Komment

        Ugrás az oldal tetejére
        Working...
        X