Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bemutatkozás - Imi69

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Bemutatkozás - Imi69

Köszöntök minden fórumozót!

Én igazán nem vagyok aktív veterános, de a fiam révén kapcsolatba kerültem ezzel a szép tevékenységgel, melyet "veteránozásnak" hívnak. Az ő karácsonyi ajándékaként keresek(tem) pannóniás, trabantos és veterán kismotoros leírásokat, könyveket, így hozott a google ide.
    Szakmámat tekintve villamosmérnök vagyok. Korábban is voltam már kapcsolatban veteránosokkal, amikor is a Trabant 601 EBZA típusú gyújtás elektronikát javítottam egy ismerősömnek.
    Ha lenne elég helyem, időm és megfelelő szerszámaim - a pénzről nem is beszélve - biztosan többet foglalkoznék ezzel az "életstílussal", mert nem áll messze tőlem... Így csak a fiam odaadását próbálom kiegészíteni némi segítséggel.

Üdv, Imi69

Üdvözlünk a fórumon!

Imi69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ha lenne elég helyem, időm és megfelelő szerszámaim - a pénzről nem is beszélve - biztosan többet foglalkoznék ezzel az „életstílussal”, mert nem áll messze tőlem...
    A veteránozás, a régi gépek szeretete szerencsére nem járműfüggő. Nem rábeszélésként mondom, de hely, idő, szerszám és pénztakarékos fajtája a veteránozásnak a veterán kerékpár... A lényeg úgyis a társaságon van meg a közös elfogultságon a régi holmik irányába.
    korompaiistvan és Che kedvelte ezt.
    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Imi69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Ha lenne elég helyem, időm és megfelelő szerszámaim - a pénzről nem is beszélve - biztosan többet foglalkoznék ezzel az „életstílussal”,
      Üdv a klubban!

Elég sokan vagyunk úgy vele, hogy nem vet fel a pénz, mégis bütykölünk, szerelgetünk, újítgatunk, és életre keltünk sok-sok feledésbe merülő gépezetet, bár több hónapba, évbe is bele telik.
      Nem lehet pénz, hely, és idő függővé tenni ezt szerintem, aki szereti, az ezekkel nem foglalkozik.
      Nem oktatásnak szántam, csak próbáltam rávilágítani az itt lévők mindennapjaira.

Komment

Na itttene :-))) vagyok én kérem szépen tisztelettel.:-)))) Pénzem nyista, időm is kb. ugyan annyi, de amim van!!!! Agylágyulás a régi mechanikus gépekért. Lehet az egy varrógép, vagy bármi más ami elég koros az jöhet, és tátott szájjal ,nyálcsorgatva nézem. Drága nejem (a jó isten áldja meg a türelmé ért:-)))) néha meg kérdi amikor hosszú percekig nézek egy, mondjuk szövőmasinát. Mi a büdös francot nézed, nem értesz hozzá? Igaza van, DE én azokat az embereket látom akik 20-30-xx éve megalkották. Az Ő zsenialitásukat csodálom. Persze egy MOTOR vagyis Pannónia na az a kéjmámor.:-))) Anno lehet hogy nekik csak egy munka volt, alkottak valamit, de így vissza gondolva azért szerényen jellemezve is egy csodát alkottak.:-))) Nem a MOTOR a nagy szám, hanem az hogy ízig vérig MAGYAR!!!!
        Hopp, mért is kezdtem ebbe a monológba???
        Öregszem elfelejtettem.:-((((
        Talán azért hogy nem idő, és nem pénz kérdése a veteránozás!!! A veterános nem attól veterános (szerintem, lehet vitatni) hogy X db motorja, más régi szerkezete van. A Veterános azért veterános, mert értékeli az elődök munkáját. Értékeli , becsüli, tiszteli.
        Nekem sajnos ahogy írtam sem időm, sem pénzem ,de azért lesz mit tovább adnom. Remélem (látom jeleit) az utódaim is meg fogják becsülni, a hagyatékom. Még ha jelen pillanatban csak egy kupac ócskavasnak tűnik akkor is.
        Bocs hosszú voltam, mára befejeztem.:-)))))

TUZI
        littleszpett, zsíráf és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Az idézett mondatomat talán annyival ki kellett volna egészítenem, hogy már van több olyan hobbim is - közülük az egyik a szakmámhoz kötődik - ami a munka utáni szabadidőmet és anyagi lehetőségemet "erősen" leköti. Lássuk be, hogy az elektronika nem filléres "üzem", ehhez jön még a kertészkedés, állatok, barkácsolás... Ezért "csak" támogató vagyok a fiam elkötelezett veteránossága mellett!
          Látom a lakóhelyemen működő veterános közösségen, hogy egy igazán összekovácsolódott, barátias társaság, akik örömmel jönnek össze időről időre. Egy ilyen társasághoz érdemes bárhol csatlakozni, ezért is szeretnék ittmaradni -ha most még csak nézelődő, olvasó és érdeklődő "státuszban" is.
          kollarg, korompaiistvan és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Merre van a lakóhelyed, ha nem titkos, ahol sikerült összehozni egy összekovácsolódott veterános közösséget? Igaz, itt egyben vagyunk lehet azt mondani, hogy világszerte, de legalábbis Európa szerte, de vannak törekvések az egymás közelében lakók közötti szorosabb együttműködésre!

Komment

... kitöltöttem az adatlapom

Komment

Már látom Eddig nem láthattam (nem azért írok ilyen hülyeségeket, mert így is gondolom, de min. 20karakter kell)

Komment

Üdv Imi69!Én sem jöttem oly rég .Még csak bemelegítek ,de biztosíthatlak jó a közeg.Bütyköljünk, élvezzük Go!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                  Working...
                  X