Közlemény

Collapse
No announcement yet.

izs planéta2

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    izs planéta2

    Helló Patócs Zsolt vagyok!Egy Izs planéta2-est raktam fel a hirdetések közé.Először 180-ezerért hirdettem,de nem nagyon volt rá érdeklődő.Most 130-ra leáraztam.Szerintetek mi a probléma?Nem ér ennyit?Nagyon egybe van a gép,ettől sokkal rosszabb állapotúakat láttam más hirdetőoldalakon.üdv Zs

    #2
    Üdv!
    Nekem is ez van, és szeretem. Sokan nem is ismerik, a Pannoniánál leragadnak, pedig egy orosz motor elnyűhetetlenebb, bár alkatrész ellátottságban rosszabb, ez tény.
    Nem olyan ismert, és kelendő. Én a helyedben vissza vinném az árát, és nem engednék belőle, de Te tudod.
    artikusz kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      artikusz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Szerintetek mi a probléma?
      Használható papírja van ?? Ha igen, akkor az egy szuper lehetőség ! Ha nem, akkor csak alkatrész

      Komment


        #4
        artikusz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Szerintetek mi a probléma?Nem ér ennyit?Nagyon egybe van a gép,ettől sokkal rosszabb állapotúakat láttam más hirdetőoldalakon.
        Megnéztem a hirdetést, ha jól sejtem, erről van szó: Izs Planéta2

        Jórészt valóban eredeti a Planétád, kevés tákolásnak van csak nyoma. Ilyen pl. a két csúnya, utólagos visszajelzőlámpa. A lámpatököt azonban érdemes így is megmenteni, vagyis a kilométerórához közelebb eső két furatot befoltozni, mert ilyen szép állapotban megmaradt gyári visszajelző-burákat ritkán találni. Kicserélni azután pedig még nehezebb.

        A motor általános állapota nem különösebben szép. Láttam ennél jóval szebbet, olcsóbban is. Egyben van, de nincs olyan eleme, amihez ne kellene hozzányúlni, ill. cserélni (üléshuzat, szivacs, kipufogók). Ezek pedig komoly tételek. Egy ilyen állapotú, korai szériás Izs 56-os vagy 49-es megéri a 130.000 Ft-ot, de a Planeták még nem fogytak el eléggé.

        Gond azonban, hogy papírok nélküli Izsből sok van, papírosból ellenben kevés, és ezeknél a motoroknál mindig a forgalmi engedély, rendezett tulajdonosi lánc az érték. Bármi mást olcsón be lehet szerezni hozzájuk, ezt általában nem. Egy (szürke) forgalmis, rendezett tulajos P2 reális ára véleményem szerint 150.000 Ft körül mozog a tiédéhez hasonló állapotban.

        A másik probléma, hogy jelenleg egyszerűen nincsenek érdeklődők az Izsekre. És úgy látom, a régebbi darabokat sem viszik, sem a komplett motorokat, sem az alkatrészeket. A válság mellett ennek egyik oka lehet, hogy a veteránosok amúgy sem igazán érdeklődnek ezért a márkáért ("fillérekért" hirdetett alkatrészekre sem csap le senki), a másik viszont, hogy az utóbbi években eléggé túl is árazzák az Izseket (tisztelet a kivételnek). Két éve zöld forgalmis Planeta 3-ast lehetett kapni 70.000 Ft-ért, tavaly oldalkocsist P3-ast hirdettek szintén zöld forgalmival 110-ért. Ezt elég sokáig. (Ezt tartom amúgy reális árnak egy papíros P3 esetén.) Ma nem látni ilyen ajánlatokat, a legolcsóbb forgalmis Izsért a hahu-n 150.000 Ft-ot kérnek. Planeta 2-ből a legolcsóbb 220.000-ért áll, papírok nélkül. Egy másikért, lejárt műszakival 300.000-et kérnek. Hé, viccelsz, ki venne meg ennyiért egy Izst? Én biztos nem. Ha nem lenne Izsem, akkor sem. A feléért, esetleg.

        El kell ismerni, hogy a fenti kínálatot nézve korrekt az általad kért 130.000 Ft-os ár, de ez nem feltétlen azért van, mert te hirdeted olcsón.

        Ha van lehetőséged, járj utána a papírjainak, hátha előkerülnek. Rendezett adásvételivel biztos, hogy rá fognak repülni. 180-ért azért szerintem nem, de 150-ért valószínűleg igen. Ha pedig nem megy a papírozás, barátkozz meg a 70-80 ezer forint körüli ajánlatokkal (80 és 100.000 Ft között szerintem jó üzletet kötsz), vagy ha ez nem tetszik, ne add el. Legalábbis ne most.
        artikusz és korompaiistvan kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          Köszönöm a korrekt hozzászólásokat.Tegnap futottam egy kört a papírjai után és úgy néz ki,hogy nem teljesen halott a dolog.A volt tulajt ugyan még nem sikerült elérnem,de a helyi okmányirodában azt mondták,hogy a váz és motorszám alapján utána tudnak járni és ha találnak róla a forgalomból való kivonásról valami feljegyzést,akkor meg lehet indítani egy olyat,hogy a forgalmi megsemmisült v. elveszett.Egy adásvételit kell csak vinni,és igaz hogy nem ot-s vizsgája volna de elvileg akkor már új forgalmival már le lehetne műszakiztatni.A motor volt gazdájával évekkel ezelőtt találkoztam utoljára,de akkor azt monda,hogy valahol még megvan a szürke forgalmija.Tegnap őt is próbáltam felkutatni a munkahelyén,mivel itt dolgozott helyszínelőként a helyi rendőrkapitányságon.Így bementem a rendőrségre de már rokkantnyugdíjas lett 2 éve,mert egy hullától elkapott egy kis Tbc-t.Elég szomorúan hallgattam.Ígyhát próbálkozom a felkutatásában.
          korompaiistvan kedvelte ezt.

          Komment

          Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X