Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Esztergapad

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Esztergapad

Sziasztok!

Latyi vagyok. Nemrég vettem egy esztergapadot. Az adattábláján "E 205/1000" felirat szerepel. "Budapesti Szerszámgépgyár Nv". Jó lenne többet tudni róla. Működőképes masina, de én még kezdő vagyok fémesztergálás tekintetében.
    Elkezdtem szétszedegetni, a könnyen hozzáférhető alkatrészeket megtisztogatni a több évtizedes olajlerakódásoktól. Kiszedtem a motort (5,6Kw), váltót, szivattyút... Csak addig nyúlok hozzá a bontásban amíg biztos vagyok a dolgomban, hogy össze is tudom rakni .Egyébként meg úgy vagyok vele, hogy úgy tanulok meg valamivel dolgozni, ha ismerem a működési elvét. Ehhez meg jó ha szét- és össze tudom rakni a dolgokat. Elég jó a gépismeretem, hamar rájövök dolgokra. Faipari gépet már többet is építettem. Szalagfűrészt, vastagsági, egyengető gyalugépet, szalagcsiszolót, marót lapszabászt másoló esztergát...stb. Ezekkel dolgozom asztalosként. Fémesztergára már régóta vágyom. Sokszor jól jött volna már az imént említett gépek készítésekor. Most sikerült a fentebb említett gépet megvennem. Egy gépkönyv viszont jól jönne hozzá. Ha valaki tudna benne segíteni megköszönném.
    Attached Files

De szeretnék én is egyet!
    mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Szia Latyi!

Üdvözöllek a fórumban. Ajánlom, hogy nézz széjjel a letöltések menüpontban. Ott igen sok anyagot találsz, talán lesza tiedhez való leírás is. Az esztergálás és esztergagépek területén általános kérdésekben szívesen segítek, de vannak itt olyan tapasztalt szakik is, akik már lehet, hogy dolgoztak is olyan padon, mint a tiéd.

Szerintem kérdezz bátron. Nem maradsz válasz nélkül. Üdvözlettel: CZsolti.
      Che kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
      Working...
      X