Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Izs planeta 2

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Izs planeta 2

    Üdv. mindenkinek Borbély Szabolcs vagyok. Van egy Izs planeta 2-m amit tavaly nyáron vásároltam, és most az elmúlt napokban kaptam kézhez a jogsit. a motor jól megy,de vannak vele kisebb nagyobb problémáim. Pl. menet közben a motor nem jár egyenletesen,berregő hangot ad mintha a 4. után még egy sebességet lehetne kapcsolni. A másik pedig a váltó,nagy a holtjátéka. Volt már úgy,hogy 4.-ből üresbe kapcsoltam. Átugorja a többit??? Kuplungolásnál néha reccsen egy kicsit. Nekem az a benyomásom,hogy a gáz és kuplung bovden megvan nyúlva. A váltó holtjátékával pedig nem tudom mit lehetne kezdeni. Szeretném a segítségeteket kérni. Előre is köszönöm.

    #2
    Üdv földi!
    Az hogy 4-ből üresbe kapcsoltál lehet akár szándékos is mert pl a Javáknál a 3. és 4. fokozat között van üres, merthogy nincsen szabadonfutó más kérdés hogy nehezen található meg, ezért nem is használjuk általában.
    Lehet ilyen az IZS-en is akár.
    A váltókar holtjátékát egy visszahúzó rugó szokta állítani, "feszesíteni" lehet az van megnyúlva vagy eltűnve.
    A váltásnál fontos hogy a váltókar alaphelyzetéből kell induljon, Azok a zsenik akik a váltókart felhúzzák a lábfejükkel azt tapasztalják hogy nem veszi a sebességet a motor, ezért feszegetik hogy beakadjon, és mégsem megy. pedig ha visszaengedi alaphelyzetbe utána szépen veszi a sebességet.
    Talán mondanom sem kell hogy erre én is saját káromon jöttem rá Semmi mást nem tettem csak üléshelyzetet válltottam, hátrébb csúsztam az ülésen és már nem is működött rendesen míg rá nem jöttem az okára.
    korompaiistvan és Che kedvelte ezt.

    Komment


      #3
      A bowden nyúlás az újabb bowdeneknél már nem újdonság szerintem, nem az a régi anyag már, mint volt. A váltóhoz, ha hozzá piszkálsz, előtte itt a fórumban olvass utána a hézagolásnak, mert arra nagyon érzékeny!
      Che kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Köszönöm a válaszaitokat! Keresek Izs PLANETA 2 tulajdonosokat, akik szintén kedvelik ezt a motor típust. Velük szívesen beszélgetnék róla. Olyan is írhat akit emlék vagy emlékek fűznek hozzá. A nagypapámnak volt ilyen motorja, csak sajnos eladta kihasználatlanság miatt. Vele a mai napig szoros a kapcsolatom, lényegében innen indult nekem az egész dolog. Emlékszem a papának voltak vele bonyodalmai: a berúgókar rendszeresen visszarúgott, aksi problémák voltak, ami miatt egyszer messzebbről tolta haza, és egyszer fel is borult vele, megzúzta bokáját. Nekem ilyen emlékeim vannak gyerekkoromból, ha nektek is vannak hasonlóak akkor írjátok meg.

        Komment


          #5
          szabi 1980 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          menet közben a motor nem jár egyenletesen,berregő hangot ad
          Szia Szabi_1980! Járó motornál ez előfordul, mármint a berregés.



          szabi 1980 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Kuplungolásnál néha reccsen egy kicsit. Nekem az a benyomásom,hogy a gáz és kuplung bovden megvan nyúlva.
          Ezen könnyű segíteni a bowdenház (fekete flexibilis burkolat) végén lévő állítócsavar segítségével. A kplungkar holtjátéka a karvégen mérve ne legyen nagyobb 20 mm-nél. Ha reccsen a váltó, akkor nem emel ki rendesen a kuplung. A váltó holtjátékához sajnos nem tudok érdemben hozzászólni.

          Üdvözlettel: CZsolti
          korompaiistvan kedvelte ezt.

          Komment

          Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X