Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Remélhetőleg leendő Pancsis

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Remélhetőleg leendő Pancsis

    Sziasztok, szinte teljesen veteránszűz vagyok, mindig is tetszetek az öreg masinák, de sosem motoroztam, sosem gondoltam volna, pont egy öreg motor lessz az amivel foglalkozni akarok, mignem idén nyáron hozzám került ajándékként egy schwalbi, ami állt egy ideje. Életre kelt pár hét után, nagyon jókat "kirándultunk" hármasban a barátnőmmel, aztán egy munkatársam elhozta a melóba a TLF-jét....szóval most motort vennék, kiruccanásokra, persze jogsi sehol, tudás minimális, ezért nézelődök, olvasok előbb, és idővel tanácsot is kérek majd, vásárlásnál és tuti szerelésnél is.

    Hirtelen ennyi..
    Norbi

    #2
    Heló öreg
    Mindenki kezdte valahogy!
    Egy schwalbi általában kiszolgál egy embert,jó kezdés.
    sepy, Titus és 2 további látogató kedvelte ezt.
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


      #3
      sajnos a schwalbit lehet el kell adjam, asszonypajtás szerint nem lesz 2 motor, és különben is, csak most kaptam és már másik kell, nem kezdtem el neki magyarázni....

      viszont segítséget szeretnék kérni egy eladó pancsival kapcsolatban, nemrég találtam a hirdetést, beszéltem az eladóval is, a kérdésem az lenne, mennyit érhet ez a gép a piacon, melyek a nem rá való alkatrészek, és jól gondolom hogy gond nélkül átírható, forgalomba helyezhető lenne?

      amit tudok róla az eladó közlése alapján:

      "1974 06 havi T5H, két lapos zöld forgalmival.A motor és a vázszám megegyezik illetve a forgalmi engedélyben szereplő számokkal is megegyezik.

      A forgalmi engedélybe a mostani tulaj nincs bejegyezve, de az előző tulaj él így ő vele kell írni adás-vételi szerződést amit a motor mostani gazdája intéz el, de egyeztetés után találkozhatnák a forgalmiban szereplővel.
      Motor indítható, fel lett újítva a blokkja: új csapágyak, szimmeringek, fúrt henger, új primer lánc. A vezetékköteg új, a legtöbb gumi alkatrész új rajta(térdpárna gumi, lábtartó gumik, váltó és berúgókar gumi, markolatok, teleszkópban a gumi szilentek). Az ülés újra van kárpitozva az eredeti alapján. Az első teleszkópban a perselyek újak, illetve a motoron a hátsó(szekunder) lánc is új.
      A motor könnyen indul és jól veszi a sebességeket. A képeken nem annyira látható, de a kormányon és az első lámpa kereten szép a krómozás.
      A fékek jók rajta, a hátsó fékdob fel is lett szabályozva esztergapadban. A gumik a kerekeken még magyar gyártásúak, ezért lehetséges, hogy műszaki vizsga előtt cserélni kell őket."

      Ami nekem furcsa a motoron a képek alapján: a világosszürke markolatok és kulcs, a kipufogók, blokk és hátsó rugóstag mintha egy színnel, ezüsttel lenne lefújva, és a csomagtartó nemtudom illek-e rá, és mintha a tankon lévő gumi is furán állna?

      de ezeket apróságnak gondolom, egyben lévőnek látszik, csak nem ismerem annyira a típust, nem szeretnék valami lényeges hibába belebotlani.

      Mit gondoltok, mit kérdeznétek még az eladótól, elég messze van tőlem, nem szeretnék feleslegesen utazni.

      Köszönöm
      Attached Files
      Utoljára szerkesztve a következő által: Noob; 2013 dec. 01, 11:19.
      OdinHEM kedvelte ezt.

      Komment


        #4
        Már lehet, meg is vetted! Szép motor! Szerintem a csomagtartóval sincs gond, ilyenek voltak, illetve volt még rövid szárú, de az a sárvédőre volt fpogatva. Tényleg, megvetted, hol és mennyiért ha publikus.

        Komment


          #5
          Már lehet meg is vettem? Te többet tudsz mint én egyenlőre még nem, van több gép is látótérben, de szimpatikus a masina

          Komment


            #6
            Noob eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Ami nekem furcsa a motoron a képek alapján: a világosszürke markolatok és kulcs, a kipufogók, blokk és hátsó rugóstag mintha egy színnel, ezüsttel lenne lefújva, és a csomagtartó nemtudom illek-e rá, és mintha a tankon lévő gumi is furán állna?
            A világosszürke markolatgumik utángyártottak, már cserélve voltak. A fehér kulcs rendben van, a blokkfestés tudomásom szerint '74. tavaszától gyárilag ezüst, ahogy az ülés is a P10-es féle, csak más első lefogatással. A kipufogó természetesen kályhaezüst fényezést kapott a korábbi "felújítás" keretében, a hátsó teleszkóp sem úszta meg, egyébként sokkal korábbi darab, nem rá való. Ide műanyag felső rugótokos kell.
            A tank meg horpadt a gumi alatt.

            Komment


              #7
              Tegnap megnéztem, .a papírjai nem voltak szerintem rendben, és a festése, krómozás csúnya, alkudni minimálisan lehetett, nem hoztuk el...

              Komment


                #8
                lesz még rosszabb, de jobb is olcsóbban. :-)

                Komment


                  #9
                  Esetleg ezt a korai P10-es hirdetést nézted már?
                  Eladó Motor, robogó Borsod-Abaúj-Zemplén: Pannónia P10 Jobbágy János 2013-10-27 20:01:23

                  Komment


                    #10
                    inkább a régebbi alakú pancsit szeretnék, ezeknek a p-s motoroknak nemtetszik a kormánya és a tank alakja
                    de most kitaláltam, inkább próbálok a környékbeli falukban nézelődni, kérdezősködni, emberekkel beszélni, hátha találok egy kincset
                    dongos78 kedvelte ezt.

                    Komment

                    Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X