Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bemutatkozás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Bemutatkozás

Szeretettel Üdvözlöm a Kedves Fórumtársakat és persze a Webmestereket is,
    új tag volnék aki megvalósítván régi álmát szert tett egy E1N- es esztergára, és emiatt sok lehetetlen kérdésre keresi a Választ a hozzáértő Kollégáktól!
    Egyébként szakmámat nézve ötvös volnék, de igazi érdeklődési köröm a kardkészítés.
    Előre is tiszteletteljes Köszönettel: Nagykáldi Szabolcs

Szia! Isten hozott!!!

Komment

üdv kollegaúr! milyen állapotban van az eszterga és mit adtak hozzá?

Komment

Szervusz!
        Az eszterga közepes állagú, 20 éve nem volt használva, ennek megfelelően kissé rozsdás, (már nekiestem óvatosan körkefével lepucolni) remélem minden fokozat működik, jól jönne egy tapasztaltabb, ehhez a géphez jól értő Kolléga véleménye.
        Először át kell alakíttatnom 220V- osra egy villanyszerelővel (ipari áramom nincs) hogy továbbléphessek vele.
        Adtak hozzá egy maréknyi kést meg cserepofákat a tokmányhoz és pár romos cserekereket.
        Köszönöm az érdeklődést és további Víg Napot!

Komment

Szervusz Szabolcs!

Üdvözöllek a fórumon.A letöltések rovatban találsz gépkönyve az E1N-hez,valamint esztergálással kapcsolatos szakirodalmat.A fórumon is elég sok írás született már,mely az E1N-el foglalkozik,-nézd át őket!Nem tudom mit takar,a "körkefe",de ha valamiféle drótkefe,dugd el gyorsan magad elől,mert az nagyon nem tesz jót!Amennyiben a rozsda,csak enyhe felületi,akkor jól le kell olajozni és egy fenyőfa léc végével (bütü),hántolás szerűen dörgölgetni kell,amíg a rozsda le nem kopik.Meglehetősen szi-szi-fusz munka,de el lehet tüntetni.A rozsdás részeken,ne mozgasd a szánokat!Mély kráteres oxidáció esetén,sajnos már csak,az újra hántolás segít,ha ideálisan működő gépet szeretnél,de ahhoz,tusírléc és némely szakmai gyakorlat is szükséges,de azt meg lehet szerezni.

Üdvözlettel:Che

Komment

szentendrén pannoniatelepen van egy ember akinek a kertje televan mindenféle géppel tőle lehet alkatrészt boltolni, csak többször kell odamenni mert először kicsit elszálltak az árai

Komment

..és azt hogyan csináljam ? Odamegyek -kérek valamit - mond valamit-lehülyézem - elmegyek fagyizni -visszamegyek - aztán már jó is az ár?

???????????

Komment

Szervusz Che,
                a gépkönyvet letöltöttem, igen hasznos olvasmány, ezúton is köszönöm a Kedves Kollégának, aki ezt lehetővé tette!
                Igen, köszönöm a jogos figyelmeztetést, azért igen óvatosan csak azokat a helyeket tisztítottam meg, ami a pontosságot nem befolyásolja, tehát nem az egymáson csúszó-mozgó felületeket, hanem pl. a késtartó tetejét, csavarok fejét, ilyesmi.
                Szerencsére azért nem nagyon rozsdagödrös a felület, kicsit vakrozsdás itt- ott. Mennyire befolyásolja a pontosságot? Ez az újrahántolás eléggé ijesztően hangzik... hol találok én mostanság olyan öreg mesterembert, aki megcsinálná?
                Pillanatnyilag ott tartok, hogy a villanyszerelő megnézte, utánanéz milyen kondenzátor kell bele, és mennyibe fáj...
                Utána meg kell "tanulnom" a gépet, mert az ötvössuliban csak EMCO műszerészesztergán dolgoztam, az pedig tök más, és különben is régen volt!
                Nagyon köszönöm a segítséget, azt hiszem rá fogok még szorulni!)
                További Víg Estét: Sz.
                Che kedvelte ezt.

Komment

Okézsoké de mit mondjak néki? "Jó fej vagyok csak kicsit csóró, de azért kéne egy ööö késtartókulcs, meg morzekúpos tokmány.. csak viccelek, köszönöm az infót, és konkrétan hol van mint helyszín?
                  Hallihó: Sz.

Komment

Szervusz, nagyon köszönöm és Üdv Néked is!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                    Working...
                    X