Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bemutatkozás, segítség kérés - suldav

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Bemutatkozás, segítség kérés - suldav

Sziasztok!

Dávid vagyok, gépészmérnök szakos hallgató, egyetemista.
    Szakdolgozatomat egy Pannonia P12-es típusú motorkerékpárról írom, azon belül is az első teleszkóp méréséről.
    Engem a méréstechnika és minőségbiztosítás témakörök érdekelnek. A dolgozat témája a mérőgép mérési bizonytalanságának meghatározása és az évek alatt okozott kopás mérése, kiszámítása a lengéscsillapítón.
    Ehhez esetleg valakinek van valami extra jó anyaga vagy a szerelésből adódó tapasztalata?
    A Pannonia könyvet már letöltöttem, 1-2 érdekes dolgot találtam, de esetleg ti jobban tudnátok segíteni.

Előre is köszönöm s válaszokat!

Dávid

Szia Dávid! Welcome on board! Magad választottad a témát, vagy kényszerítettek? Sajnos a p sorozat magától is bizonytalan első lengéscsillapítóval rendelkezik, hogy akarod a gépet értékelni vele? Sok sikert!
    sepy kedvelte ezt.

Komment

suldav eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      A dolgozat témája a mérőgép mérési bizonytalanságának meghatározása és az évek alatt okozott kopás mérése, kiszámítása a lengéscsillapítón.
      Szia Dávid!

Lehet, hogy a késői óra teszi, de nem egészen értem a szakdolgozatod tárgyát?
      A használat a teleszkóp csillapítási tulajdonságaira gyakorolt hatását méred, vagy a csúszó alkatrészek kopását?
      (Egyikhez sincs kész témám, mert én pótkocsi futómű méretezésből írtam anno, de tényleg érdekelne a dolog )

Üdv: Lemezjáték

Komment

Üdv!
        Picit úgy érzem elgörbült a tér...
        Azt írod:
        Szakdolgozatomat egy Pannonia P12-es típusú motorkerékpárról írom
        Majd pedig:
        A dolgozat témája a mérőgép mérési bizonytalanságának meghatározása és az évek alatt okozott kopás mérése, kiszámítása a lengéscsillapítón.
        Ha jól értelmezem akkor itt nem a Pannóniáról szól a történet hanem a lengéscsillapító próbapad bizonytalanságának a méréséről. A motor csak azért kell legyen mit mérni.
        Az egész dolog azért fura mert motorkerékpáron vizsgakor nem kell lengéscsillapítottságot mérni ezért ha jól tudom nincs szabványosított méréstechnológiája.
        csabee és ptm004 kedvelte ezt.

Komment

sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          ezért ha jól tudom nincs szabványosított méréstechnológiája.

...meg ha jól tudom , a Pannóniákon nincs is mérhető , kimutatható lengéscsillapítás
          sinter és ptm004 kedvelte ezt.

Komment

Szia Dávid!

Ha gondolod, akkor priviben küldd el az itt nem szívesen publikált témakiírást. Azután megpróbálunk valami okosat kitalálni. Nem volna szerencsés, ha alapból félreértenénk a feladatot és ellátnánk egy csomó használhatatlan ötlettel.

Csak azért kérem, ezt mert tényleg nem értem, hogy miről is kell 60 oldalt teleírjál.

Üdvözlettel: CZsolti
            sinter, ptm004 és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
            Working...
            X