Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Mz Ets 250 Trophy Sport

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Mz Ets 250 Trophy Sport

Sziasztok! Otthon Édesapámnak van egy Mz Ets 250 Trophy Sport típusú motorja. Mivel már nagyon régen nem használta, kicsit leamortizálódott, kopott, rozsdás, de annyit tudok, hogy még be tudja indítani. Számára sokat jelent ez a járgány, de mivel a felújítás valószínűleg sokba kerülne, úgy döntött, hogy megválik tőle. Nézegettem régebben ilyen típusú motor hirdetéseket, az az én problémám, hogy fogalmam sincs, mennyit érhet a piacon. Bár, ha tehetném, valahogy én vágnék bele a felújíttatásba. Arra kérlek titeket, hogy ha tudtok, lássatok el némi információval, Mennyire kelendő egy ilyen moci, kb. mennyiért tudnánk eladni.
    Felújítás kb mennyibe kerülne.
    Remélem tudtok segíteni. Csatolok egy képet. Click image for larger version

Name:	Album 024.jpg
Views:	1
Size:	202.8 KB
ID:	157005
    Segítségeteket előre is köszönöm.
    Mona

Jó reggelt.

Én nem adnám el, ha tényleg eladó és tudsz árat mondani engem érdekel.

Választ privátban kérek .
    Szia

Komment

Az ebay-on 3 perc alatt eladnád az itthoni ár 2 szereséért kb.

- - - Updated - - -

De egyébként én sem adnám el.
      Vettem egyszer egy német hebrencs gyerektől egy motort.
      Szinte semmi gányolás nem volt rajta, egy tulajos volt, kiderült, hogy az apjáé volt de a gyerek lenézte az öreg megörökölt motorját, neki új Kawa kellett. Megkapta...én meg küldtem egy képet nekik a kész mociról. Azóta a fejét veri a falba, hogy "apám motorját eladtam egy hülye magyarnak"
      Hát ennyit az ilyen családi kincsek "jó" eladásáról.
      Egyszer te is bánni fogod.
      Ha nincs a javításra pénzed konzerváld le és tedd el.
      Ez az én valós javaslatom. Az előbbi egy "nepper" javaslata volt de nem csodálkoznék azon ha fél év múlva viszont látnád az ebay-on, miután itt eladtad.

- - - Updated - - -

Ja és még annyit, hogy a felújítást én elvállalnám. Teljes körűen természetesen.
      dongos78, joker és supermax kedvelte ezt.

Komment

Szia Mona!

Gondolom konkrét számokra vagy kíváncsi!

Azt nem tudom hogy ez a - felénk - ritka sport MZ mennyiért megy, de a Vaterán, és más ilyen jellegű honlapokon közelítő árat találhatsz a tipusra.

A felujítás viszont sokban függ a felujítás minőségétől, kiterjedtségétől.

Ha csak egy motorikus karbantartás-felujításra gondolsz, ( motor, teleszkópok, fékek, ) amik a közlekedésben történő biztonságos részvétzelt teszik lehetővé:

- akkor kb 250-350 eFt, ha csináltatod,
        - ha magad csinálod, vagy az édesapáddal, akkor ez lecsökkenhet 100-150 eFt tájára is. ( Csak ránézésre mondtam a számokat, fogalmam sincs hogy állnak a fékek, a tömítőgyűrűk, dugó, kuplung stb.)

Ha viszont full gyári, vagy esetleg saját elképzelésű átalakítás, ( pl. festés, és ennek előkészítése, krómozás és előkészítése, esetleg új kipufogó) :

- ha csináltatod akkor a fenti összeg egy kb 500 eFt-al is növekedhet,
        - ha magad csinálod, akkor ügyes kell hogy legyél, mert mindent szét kell szerelned, akkor saccom szerinte egy 200-300 + a fenti összeg kijöhetsz ,(ebben a krómozás akkor is kb 100 eFt körüli, és rendelkezni kell minimum kompresszorral sőt sok más szerszámmal... a gyakorlat közben kialakul! ).

Minden költség első körben a biztonságra való törekvés- másodsorban pedig az igényesség- mértékétől függ.

Komment

Bár, ha tehetném, valahogy én vágnék bele a felújíttatásba.
          Akkor csináld ezt. Ha nem most, akkor pár év múlva, amikor már több vagy jobb lehetőséged lesz, vagy elég bátorságot szedsz össze.

• Ez tipikusan az a motor, amelynek az értéke növekedni fog az évek során, mert ritka és már most is keresett darab.
          • Alkatrészt hozzá keresni valószínűleg nem nehéz, mert motorikusan egyezik a hétköznapi MZ-kkel (ha nem tévedek).
          • Családi darab, tehát érzelmi kötődés is van - legalábbis én ezt érzem ki a soraidból.
          • Itt valószínűleg minden segítséget megkapsz hozzá, amit neten át meg lehet adni - talán még többet is.
          supermax, sepy és TLF65 kedvelte ezt.
          Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Az OLX-en találtam egy hirdetést, az eTS Sport felujítva 1,3 mFt.... Szépen nézett ki.

Komment

Én az ebay-en találtam egyet 5000 Euroért.
              Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Jó napot!!!!!

A nepper megjegyzés rám vonatkozik?
                Akkor tájékoztass engem /mert valószínű hogy én vagyok a fél művelt mert nem igazán értem/
                Hogy mi is az ,
                Hogy MELYIK HIRDETÉSEMBŐL állapítottad meg.
                Vagy te vagy tuti meg mondó,
                -AKI AZ AZ ÜLLÉS ALÁ TESZI A TÖLTÉS VISSZAJELZŐT!?

Szia

Lehet nem vetted észre vagy nem a te stílusod ,de illik köszöntéssel kezdeni és befejezni

Komment

bsa10 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Az ebay-on 3 perc alatt eladnád az itthoni ár 2 szereséért kb.

- - - Updated - - -

De egyébként én sem adnám el.
                  Vettem egyszer egy német hebrencs gyerektől egy motort.
                  Szinte semmi gányolás nem volt rajta, egy tulajos volt, kiderült, hogy az apjáé volt de a gyerek lenézte az öreg megörökölt motorját, neki új Kawa kellett. Megkapta...én meg küldtem egy képet nekik a kész mociról. Azóta a fejét veri a falba, hogy "apám motorját eladtam egy hülye magyarnak"
                  Hát ennyit az ilyen családi kincsek "jó" eladásáról.
                  Egyszer te is bánni fogod.
                  Ha nincs a javításra pénzed konzerváld le és tedd el.
                  Ez az én valós javaslatom. Az előbbi egy "nepper" javaslata volt de nem csodálkoznék azon ha fél év múlva viszont látnád az ebay-on, miután itt eladtad.

- - - Updated - - -

Ja és még annyit, hogy a felújítást én elvállalnám. Teljes körűen természetesen.
                  Kedves Berlin!

Ha figyelmesen olvasod az idézett bejegyzést, akkor nyilvánvaló, hogy bsa10 magáról beszél. A pontos szövegértelmezés és annak hibája gyakran szül ellentéteket. És miért baj az, ha valaki az ülés alá rejti a töltésjelzőt. Valamiért neki így tetszett.

Kibékülés, kézfogás, koccintás!

Egészségetekre!
                  sepy és supermax kedvelte ezt.

Komment

Nem a töltésjelzőt szereltem az ülés alá hanem egy feszültség szabályzót ami beépítve tartalmazta a töltés jelzőt.
                    Egyébként egy verseny célú motorra került fel ahol vezetés közben nem volt fontos a folyamatos ellenőrzés, mert másra kell figyelni, de tankoláskor a segítőknek elég volt ránézni, hogy lássák a helyes működést.
                    Nem vagyok megmondó, inkább dolgozom, de ennek a honlapnak talán filozófiája (ha jól értettem) a segítség nyújtás, persze ki miben tud. Amit én a munkáim során könnyen, olcsón használhatóan megvalósítok azt szívesen átadom.
                    Ebben az esetben én azt tartom segítségnek ha nem adja el a motort...még neked sem de természetesen ő dönt.
                    Azt végre talán fel kellene ismerni az embereknek nem a pillanatnyi 1000 eurot kéne figyelni aztán évek múlva sóhajtozni, hogy "egyszer volt egy ilyen motorom de kár, hogy eladtam".
                    Ha érdekel, hogy ki is az a "nepper" leírom az én véleményem, csak az hosszab lélegzetű.
                    Köszönésről....én a beírásokat-válaszokat egyfajta folyamatos beszélgetésnek fogom fel és abban gyakorlatilag, amikor nálad a szó nem fogysz minden mondat előtt és után köszöngetni, de figyeld meg milyen sokan ezt alkalmazzák amikor kommentelnek.
                    A kérdező szerintem négy kérdést fogalmazott meg ETS ügyben. Eladja? Ne adja el? Kiadja a felújítást? Ő maga végezze el?
                    Én az egyikre válaszoltam....
                    De, hogy ez se zavarjon: Üdv Laci
                    Utoljára szerkesztve a következő által: bsa10; 2014 júl. 05, 09:36.
                    mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Sajnos az a "pillanatnyi" 1000 euró sokszor életet "ment". A szükség nagy úr.

Komment

Előfordulhat olyan élethelyzet, hogy valakinek nincs szüksége valamire, nem is tudja a pontos értékét, és meg akar szabadulni tőle. (Valószínűleg én például így éreznék egy a birtokomba kerülő antik kínai vázával kapcsolatban.)
                        Ez a motor előbb utóbb eljut a végső gazdájához és nem kerül ebek harmincadjára a vasgyűjtő népséghez kerülve., ami végül is jó hír.
                        Az más kérdés, hogy mennyit kap érte a jelenlegi tulaj...
                        Én a kínai vázát biztosan árverésen próbálnám eladni valamilyen internetes aukciós oldalon, és akkor már jóval kisebb a pofára esésé esélye...

Komment

A reális hirtelen ára 1500 eu. Nincs kinti ár -itthoni ár . Bővebben majd a vita végén elmondhatom részletesen , ha kell . Viszont senki nem tud más bőrébe ,élethelyzetébe belebújni ezért ha , ha hírtelen kielégít 50 000 ft , mert úgy gondolod , azt is el tudom fogadni -------csak irigyelni tudjuk azt a szerencsést aki pont jókor van jó helyen . .

Szerintem sokan tudnak mesélni erre a szitura illő történeteket .

Mindent elmondtunk neki --had döntsön saját maga , vagy ha nem világos valami --kérdezz és szerintem segítünk akár konkrét dolgokban is .

Komment

Jó reggelt.

Én nem adnám el,
                            Egyetértek!
                            Tekintve, hogy családi "kincs", továbbá hogy meglehetősen ritka tipus, BIZTOS hogy megtartanám, és felújítgatnám!!!

Komment

szerintem is érdemes megtartani, igen mutatós darab, ha meg apád el akarja adni akkor mondd meg neki, hogy akkor te ezt bizony szívesen látnád a karácsonyfa/szülinapi torta alatt (a kívánt rész aláhúzandó ) aztán szépen lassan nekiállsz és megcsinálgatod magadnak, ha nincs rá egyben pénzed akkor darabonként, aztán majd a vigyorod egyenes arányban fog nőni a rendberakott alkatrészkupaccal

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X