Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bemutatkozás - Farnsworth, újdonsült T5H tulajdonos

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Bemutatkozás - Farnsworth, újdonsült T5H tulajdonos

    Tisztelt Fórumtagok, Kedves Bajtársak!

    Bemutatkozásomat azzal kezdeném, hogy elmondjam, örülök hogy itt lehetek a fórumon!
    Régóta figyelemmel kísérem, főleg a Pannónia szereléssel kapcsolatos témákat.
    Magamról pár szóban a legfontosabbak: 29 éves vagyok, Kandón végeztem mint villamosmérnök és jelenleg Veszprémben dolgozom. A hobbim a régi Philips Hi-Fi tornyok gyűjtése, de mellette nagyon szeretem a régi magyar ipar termékeit is (példaként, van Videoton tornyom és jó pár EMG műszerem is).
    Mivel már évek óta foglalkozom régi rádiók és magnók felújításával, egy motor felújításának az ötlete megvan egy ideje, és idén májusban a tettek mezejére lépve megvásároltam egy egészen jó állapotban lévő T5H Pannóniát, mint első motorom.
    Jelenleg túl vagyok az első körökön és az állapotfelmérő szerelgetéseken, most kezdek majd a teljes felújításba, és már most imádom a gépet

    Üdvözlettel:
    Farnsworth

    u.i.: töltöttem fel két képet, az elsőn egy általam felújított Videoton összeállítás szerepel 1978-ból, a másodikon pedig a motorom jelenlegi állapotában
    Attached Files

    #2
    Szép dolgokkal foglalkozol!
    Érezd jól magad nálunk...
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

    Komment


      #3
      Én is üdvözöllek. Ezért a hifi-toronyért éltem-haltam akkoriban ('70-80 as évek). Igen elszomorított, hogy szüleim nem pártolják az ötletemet és nem hajlandók lelkesedésemet 10eFt körüli összeggel támogatni. (Ez a nagyságrend ugye manapság min 10-zel szorzandó. )

      A Pannóniát meg használ egészséggel. Szép motor. Én csak plátói szerelemben vagyok vele. Örülök, hogy regisztráltál és beléptél az aktív hozzászólók közé.

      Üdvözlettel: CZsolti

      Komment


        #4
        Farnsworth eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        az elsőn egy általam felújított Videoton összeállítás szerepel 1978-ból,
        Üdv. Farnsworth!

        Szép az összeállítás!
        Nekem is van egy ilyen Videoton Cleopátra rádióm (mondhatni azzal kezdődött a régi rádió gyűjtési hóbortom).
        Gyönyörűen szólt, nagyon profi "kis" rádió! Sajnos a végfok elszállt benne, meg az állomások már folyton elmászkáltak. Én sajnos nem értek az elektronikához, olyat pedig nehéz találni aki egyáltalán hajlandó hozzányúlni ilyen "régi szarokhoz" (bocsánat a kifejezésért, de leginkább ezzel a jelzővel szokták illetni, ha megemlítem...). Így ez megmaradt szobadísznek.
        A másik nagy kedvencem (ami napi használatban van) a Videoton Róma de luxe. Ezen kívül ott van persze az elmaradhatatlan Orion AR612 Pacsirta, amit a Kossuth rádió hallgatására használok , plusz egy Meridian 211, néhány Signal és Sokol, meg egy RFT Compact 1100.
        De megálltam a gyűjtéssel, mielőtt kitúrnak a házamból
        Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2014 júl. 18, 10:51.
        TLF65 kedvelte ezt.

        Komment


          #5
          dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          De megálltam a gyűjtéssel, mielőtt kitúrnak a házamból
          Én is így jártam (járnék ) egy újabb varrógép esetén. Pedig régóta szemezek eggyel. Csak az a gond, hogy több asztalnak valóban nincs hely, állvány nélkül meg nem ér semmit. Az "utcán találtam, lomtalanítás volt..." trükköt meg max. 3x lehet eljátszani.
          dongos78 kedvelte ezt.

          Komment

          Ugrás az oldal tetejére
          Working...
          X