Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Béla Rácz

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Béla Rácz

Sziasztok!

Az egyik mamám 1975-ben vásárolt újonnan egy Pannónia T5H Duna oldalkocsis motort.
    Kb. 12 évvel ezelőtt elővettem egy fészerből. Leporoltam, kis kraft bele és indult. Kb. 1-2 év után szétszedtem festésre.
    A probléma ott kezdődött, hogy festés után nem raktam össze én barom. Így 10 év eltelte után elszántam magam és összeakarom rakni, felújítva lekrómozva amit kell. Sajnos pár alkatrész el is veszett.
    Tehát a célom az, hogy egy felújított, később forgalomba helyezett motort rakjak össze.Eddig így állok:Click image for larger version

Name:	IMG_20140810_140933.jpg
Views:	1
Size:	199.4 KB
ID:	157052

Kitartást és sok türelmet Neked. Itt találsz segítséget és ha valamiben megakadsz segítséget kapsz ezért kérdezz bátran és érezd jól magad közöttünk.Üdvözlettel: Sepy igaz számomra a Cz a motor.

Komment

Köszönöm a biztatást!Olvasok olvasok és csak olvasok, de már most vannak kérdések, de tartogatom még őket. még csak most ismerkedek a meglévő alkatrészekkel. Nehéz lesz, de idő, türelem, pénz, de célba fogok érni.
      sepy és emu kedvelte ezt.

Komment

A motor már majdnem kész, többek között a demetertől kapott visszejelző is:Click image for larger version

Name:	IMG_20150204_150006.jpg
Size:	195.9 KB
ID:	143710Click image for larger version

Name:	IMG_20150204_145955.jpg
Size:	185.7 KB
ID:	143711Click image for larger version

Name:	IMG_20150204_145946.jpg
Size:	196.3 KB
ID:	143712Click image for larger version

Name:	IMG_20150204_145939.jpg
Size:	197.0 KB
ID:	143713

http://youtu.be/wYe9wiGRaWc

A videót telefonnal csinálta, fejjel lefelé, de VLC Media Playerben megtudtam fordítani
        Igazából a motor hangja miatt csináltam a videót, hogy hátha hallotok valamit amit nem kéne és nem halljátok amit kéne
        Utoljára szerkesztve a következő által: Béla Rácz; 2015 febr. 04, 16:18.
        cocojumbo, CZsolti és 8 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Gratulálok, ez szép munka volt!
          Két apróság: a kuplungbowdent a könyök alatt vezesd el, illetve a kipufogódobokat is megfordíthatod 180 fokkal, a furulyacsavarok eredetileg belül voltak.
          Bocs, hogy így járatom a számat...
          sepy, és kedvelte ezt.

Komment

Igazán szép a gép !!!!
            Fantasztikus munka , csak dícsérni lehet ! Egy kérdés , (egyáltalán nem rosszindulatúskodni akarok ,valóban érdekel hátha valaki pontosan tudja) a T5H (mint ez is , kb '70 utáni) nem a VT6 -os hátsó lámpával jött ki már ???

Komment

Béla Rácz, gratulálok , de tényleg . A sok kérdés nem múlt el nyomtalanul , látunk vele tiszakeszin ?

Komment

Na úgy akartam írni, hogy még hiányzik pár dolog többek között demetrtől kapott vizzsajelző is. Még nem fúrtam nagyobbra a 10-es lyukat.
                A kuplungbowdent láttam már,hogy a könyök alatt vezették el, csak mikor a gyertya szivatott a kipufogót leszedtem utána mikor visszaraktam akkor felette vezettem el mert nem kötöztem még le a bowdent és dörzsölte volna a vázat.

Apropó, a gyújtás kábelét is még csak szigetelőszalaggal rögzítettem a vázhoz.
                Azt eredetileg nem kell rögzíteni sehová? Megfelelő hosszúságra le kell szabni, hogy ne fityegjen nagyon?

Azért raktam fel képeket meg videót, hogy kritizáljátok is a dícséretek mellett és ezeket köszönöm is! Majd ha az oldalkocsi is ott virít a motor mellett OT-s rendszámmal majd akkor leszek én a helyi vagyány
                Ez a motor 1970. 12. havi. Én lennék a legboldogabb ha VT6 lenne a rávaló mert abból van kettő gyári hibátlan gyönyőrű búrám. A VT5-ből kettő utángyártottat vettem, de törnek, ócskák, egyet már is széttörtem.

- - - Updated - - -

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Béla Rácz, gratulálok , de tényleg . A sok kérdés nem múlt el nyomtalanul , látunk vele tiszakeszin ?
                Még nincs jogosítványom és még sok papírmunka lesz vele, de minden meglesz akkor ott leszek.
                Köszönöm a dícséretet.
                Nem a kérdések ,hanem a segítő válaszok amik segítettek!
                Utoljára szerkesztve a következő által: Béla Rácz; 2015 febr. 04, 20:30.

Komment

Béla Rácz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Majd ha az oldalkocsi is ott virít a motor mellett .......... akkor leszek én a helyi vagyány
                  tökös csávó.....

Béla Rácz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Még nincs jogosítványom
                  --és gyakorlatod van ?

Komment

Ez az a motor amin életem során másodjára ültem és első amit vezettem Tehát ezen tanultam meg vezetni ráadásul oldalkocsival!
                    Gyakorlatom annyi van motorral amennyit egy falusi forgalomban lehet szerezni

Komment

Hajrá , most nem szabad abbahagyni ! Tedd teljessé a fogatot az oldalkocsival , vizsgázz le és már legálisan is pusztíthatod vele a benzint ! Ne feledd az oldalkocsisnak megvan az a hihetetlenül nagy előnye , hogy nem borul fel olyan könnyen az udvarközepén !

Komment

Ez is egy szempont Az oldalkocsi is már fényezve,csíkozva és 95%-ban megvan hozzá minden, csak idő kell hozzá. Ahogy tavaszodik kezdem a jogsit

Komment

Nem szenvedek közléskényszerben(szerencsére),de ezt megosztom veletek. Mivel ma van a születésnapom és ezt kaptam a kedves páromtól:Click image for larger version

Name:	IMG_20150208_152759.jpg
Size:	184.2 KB
ID:	143750

Az én motorom van rajta. Gondoltam,rá,hogy motor lehet a tortán, de arra nem, hogy egy Pannónia és ráadásul a sajátom

Komment

Ez esetben boldog születésnapot !

Komment

Nagyon szép! Boldogat!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X