Közlemény

Collapse
No announcement yet.

kispolszki

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

kispolszki

Kedves Veterános társaim!
    Bemutatkoznék én is. Gábornak hívnak, és mint a cím is mutatja, az én bolondságom tárgya egy Kispolszki. 1976-os gyártású, az egyik legöregebb az országban. Most van folyamatban a teljes felújítása. Én is kaptam már sok tanácsot itt az oldalon, ami a hasznomra vált, remélem továbbra is kapok majd segítséget. A kisautóról töltöttem fel néhány képet az adatlapomra.

Üdvözlettel: Gábor

Szervusz Gábor!

Üdv a fórumon!
    Jól néz ki a járgány, ilyen első jelvénnyel még nem is találkoztam.

Gábor (szintén Győr-Moson-Sopron)
    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Kedves Gábor!

Szeretettel üdvözöllek én is a fórumban. Szívem, lelkem egyik fájó pontjára tapintottál ezekkel a képekkel. A feleségem Kispolszkija éppen így nézett ki (persze már a modernebb 12V-os kulcsos indítású volt). Egy sajnálatos karambol után el kellett adjam - sajnos bagóért - mert az autómentő hiéna iszonyat pénzt kért a fuvarért és horror árat a haverja a kasznizásért. Mondanom sem kell, hogy az autó piaci ára ennél alacsonyabb volt. Így szegény a bontóban végezte.

Nagyon jó kis autó. Én nagyon szerettem vele menni. VAn neve a Tiednek is? A mienket Fifinek hívtuk.

Üdv közöttünk: CZsolti
      taluga, sepy és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szerintem aki vezetett már ilyet, annak maradandó élményeket okozott
        Én nagyapámét kértem kölcsön néhányszor még régen, főiskolára eljutás céljából
        Okozott az ijedelmet, meg röhögéstől csorgó könnyeket egyaránt.
        Amikor a "fűtés" iszonyatos benzinszagot nyomott az utastérbe. Gyorsan leállítottam, út szélére húzódtam, kinyitottam az erőmű fedelét, hát a benzincső lecsúszott a csonkról, és bőszen öntözte a gyertyákat
        Meg amikor utast vittem, nem bírtam 2-est és 4-est váltani a hátul ülő ember előrelógó térdétől...
        A 10 másodperc alatt végigvonuló ablaktörlő pedig szintén egy fontos jókedvcsináló elem volt! Igaz, az eredeti funkcióját így egyáltalán nem látta el.
        Stb.stb...
        taluga, Titus és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Szerintem aki vezetett már ilyet, annak maradandó élményeket okozott
          Sőt az utasoknak is: amikor először ültem kicsi Polski Fiatban, akkor már 20 voltam (Trabantos família voltunk, pl. apám Trabiról egyből Golf 2-re váltott, a Ladák és a többiek kimaradtak). Sikerült kiverekednem a jobb első ülést némi közelharc árán, lévén 4-en, 170-180 cm közötti srácok akartunk beülni. Bepréselődtünk, letekertem az ablakot, mondván kényelmesebb lesz, ha a jobb karom legalább nem bent foglalja a helyet, lenyúltam és meg tudtam fogni a küszöb alját.
          taluga, Titus és 4 további látogató kedvelte ezt.
          There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Az sem volt semmi, amikor a 190 cm magas kollégám térde beszorult az ajtó és a kormánykerék közé úgy, hogy a komám a kézfejét nem tudta már hová szorítani, így próbált balra kanyarodni. Igazi motoros előélete vall, hogy próbálta dönteni a kanyart. Szerencsére négysávos út balos kanyarja volt, ezért sikerült neki.

Komment

Arról nem beszélve, hogy emelő nem is kell hozzá

Komment

Tesómnak volt Polskija, fehér színű, még karos indítású. Szerintem nagyon jó kisautó volt, én szívesen emlékszem rá. Persze ő nem biztos, hogy ugyanígy van ezzel Emlékszem volt benne még egy akksi, mert 12V-ról néha nem indult be, sorba kellett kötni, 24V-ról már bepöffent. Meg egyszer leszakadt a kipufogója, szerintem Jászberényből jövet a 31-esen. Meg egy nagyobb eső után telement vízzel a csomagtartó (ami igazából egy nagyobb kesztyűtartó volt szerintem).

Komment

Köszi!
                  Így a szétszedés előtt nézett ki. Most épp fényezéshez készülődünk.
                  A jelvényt 77 közepéíg szerelték, aztán jött az ismert fajta.

Neki is van neve, Bill kapitány a rendszáma után (BYL).

Komment

Jelentem, elkészültünk a kocsival. "Csak" a műszaki van hátra. Click image for larger version

Name:	WP_20141230_012.jpg
Views:	2
Size:	199.3 KB
ID:	143494 Click image for larger version

Name:	WP_20141230_007.jpg
Views:	2
Size:	199.1 KB
ID:	143495
                    Csodás ajándék ez, méltó zárása az idei évemnek!!
                    Több kép a galériámban található.

Boldog újévet kívánok minden kedves veterános kollégának!!

Komment

Gratulálok a kicsihez!

Fáj a szívem egy kicsit, mert éppen ilyen volt a feleségemnek, amivel egy havas úton bal első kerékkel villanyoszlopot fogott. Sajnos trélert hívott és nem engem. Egy olyan hiénához került, aki két kocsi árát kérte volna a műszaki mentésért. Mivel addig is a pénzt nyelte, inkább lemondtunk róla. Eladtam a segédjének alkatrészként. Persze forgalmival, törzskönyvvel együtt. A rendszámot viszont azonmód leadtam és kivonattam a forgalomból. Az adásvételiben benne szerepelt az alkatrészként való eladás. A fickó nagyon boldog volt - akkor. Két hónap múlva már kevésbé,mert kérte volna a rendszámokat. Mondtam, hogy az okmányirodában kap szép új uniós csillagosat a régi snassz magyarzászlós helyett. Kár, hogy nem láttam az arcát.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Az adásvételiben benne szerepelt az alkatrészként való eladás. A fickó nagyon boldog volt - akkor. Két hónap múlva már kevésbé,mert kérte volna a rendszámokat. Mondtam, hogy az okmányirodában kap szép új uniós csillagosat a régi snassz magyarzászlós helyett. Kár, hogy nem láttam az arcát
                        ..én is vonattam már ki forgalomból eladott autót ----amit a vételkor , megesküdtek : átiratom 2 héten belül .

-Én láttam az arcát , nagyon kárpótolt , a néhány kis kellemetlenségért . régvoltszépvolt

Komment

Nekem mint kasznisnak vannak "szép emlékeim" a tipussal mikor egyengetni kellett,nem úsztam meg a kezemen prezúr nélkül.Akkor tájt még egyengettünk nem az elemcserés javítás volt a divat és az a hatalmas hely főleg a sárvédőkben?!.Az volt az előnye,hogy egy kocsiállásban kényelmesen elfért kettő is!. Még egy kedves emlék az új 634-es sen az akkori kornak megfelelően a Kispolszkinak a lámpája volt rajta a simléderrel.

Komment

Hát, bizony nem volt egyszerű beállítani a cserés elemeket. A minőségük kritikán aluli. Amit saját kezűleg hajlított a lakatos, sokkal jobb volt. Mindettől Függetlenül örök élmény lesz Számomra, hiszen minden egyes munkafázisban részt vettem.

És, hogy megóvjam a kocsit, muszáj lesz vennem még egyet, amit használni is merek majd.

Komment

Találtam egy írást, ami ide illik a legjobban:

Fiat126.hu - Cikkek

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X