Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bemutatkozás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Bemutatkozás

Sziasztok, Jani vagyok, -mondhatni ősi gépész családból való.
    Sokmindennel foglalkozom, van pl. felújított Panni robogóm, Dongóm, és egy fellelt állapotú Bervám. Forgácsolással, motorkerékpár-főtengely felújítással, hengerfúrással is foglalkozom. Ezenkívül még öntészkedek, eletronikázom, optikai csiszolok -szóval igyekszem lefedni az ipar minden területét.
    Most még oktatásból élek, de rajta vagyok, hogy ez megváltozzon.
    Kíváncsi vagyok az itteni témákra, különben E2N-R gépkönyv keresése közben jutottam ide. Eddig még nem sikerült szereznem.
    Utoljára szerkesztve a következő által: sidius; 2014 nov. 10, 13:15.

Üdv. Jani!
    Bízom benne hogy aktív tag leszel, és láthatunk képeket is a Magyar kismotor gyártás eme 3 remekéről.
    Sajnos már ritkán látni működő Pannit, Bervát...
    Lemezjáték, sepy és chemotox kedvelte ezt.

Komment

Szia Jani!Bocsi, hogy rögtön ezzel kezdem, de van egy csepel henger, amit meg szeretnék furatni. :rolleys:Amúgy üdv a fórumon, érezd jól magad.
      "Akaraterő és szorgalom, ez a két tulajdonság az, amellyel bármilyen célt el lehet érni."

Komment

Őrs!

Semmi baj, hogy ezzel kezdted, haladni kell és kész. A fúrást meg tudjuk oldani, bár itt Kunszentmártonban eléggé messze vagyok nagyjából mindentől. Különben a hengerfúróm is hazai gyártmány, HF 60 típusú. A 60 alatti mérethez egy kiegészítő fejet készítettem hozzá.

- - - Updated - - -
        dongos78!

Majd csinálok képeket a motorokról, de egyelőre megközelíteni is alig tudom őket a "raktáramban". Időnként biztos aktív leszek itt, ez téma függvénye is lesz.
        Örs és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Szia!
          E2N, E2N-H, E2N-M, E2N-HM egyetemes kisesztergához van gépkönyvem, ha érdekel.
          Robroy kedvelte ezt.

Komment

Kedves Sidius!

Üdvözöllek a fórumon és egyben kérdezem,hogy a nevezett E2N R eszterga,nem e az E2N revolver változata e?

Üdvözlettel:Che

Komment

Kedves Che!

A gép teljesen szokványos négy késes, rendes szánrendszerrel. Az R jelölésről semmit sem találtam, szokványos gépkönyv járna hozzá, de az már nem volt meg. Egy idős bácsitól való, aki valaha marós volt a kőbányai gyárban, de nem az övé volt kezdettől. Szerintem műhelykocsi gép lehetett, ennek köszönhető, hogy a kúpolás pl. 0,00! /100 mm még egy komolyabb fogás után is. (Ezt magam is alig tudtam elhinni). A bácsi erősített ágyszerkezetűnek emlegette és adott hozzá jónéhány tartozékot is. Azt hiszem, alku nélkül is jócskán értéken alul jutottam hozzá. Csak az E3-as sorozatot ismerem közelebbről, úgyhogy nincs összehasonlítási alapom más E2-es gépekkel.
              UK kedvelte ezt.

Komment

Szia Béla!
                Ezek az irodalmak amiket említettél milyen formában vannak pontosan? Papír, vagy elektronikus alapon?

Láttam, hogy innen a fórumról letölthető volt valamikor, de már nem elérhető. Vagy én bénázom el a dolgot?
                Utoljára szerkesztve a következő által: sidius; 2014 nov. 12, 06:37.

Komment

Láttam, hogy innen a fórumról letölthető volt valamikor, de már nem elérhető. Vagy én bénázom el a dolgot?
                  Nem benned van a hiba. Hivatalosan fogalmazva: A letöltések menü - adat- és önvédelmi okok miatt - jelenleg nem elérhető. A "miértet" a fórum egyéb témáiban elolvashatod.
                  Örs és Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Köszi!
                    Olyat lehet kérni, hogy e-mailre elküldésre kerüljön?

Komment

Ha valamelyik fórumtagnak megvan, akkor privátban elintézhetitek.

Komment

Szöval, akinek van elektronikus formátumban e2n gépkönyve, azt megköszönném, ha elküldené a sidius4@gmail.com címre.
                        Utoljára szerkesztve a következő által: sidius; 2014 nov. 12, 18:46.

Komment

sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Őrs!

Semmi baj, hogy ezzel kezdted, haladni kell és kész. A fúrást meg tudjuk oldani, bár itt Kunszentmártonban eléggé messze vagyok nagyjából mindentől. Különben a hengerfúróm is hazai gyártmány, HF 60 típusú. A 60 alatti mérethez egy kiegészítő fejet készítettem hozzá.
                          Szia! Esedékes, hogy télen lekapom a hengert, aztán írok, ha nem probléma.
                          Persze addig nyugodtan szokd meg a fórumot.
                          "Akaraterő és szorgalom, ez a két tulajdonság az, amellyel bármilyen célt el lehet érni."

Komment

sidius eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Szia Béla!
                            Ezek az irodalmak amiket említettél milyen formában vannak pontosan? Papír, vagy elektronikus alapon?

Elketronikus formában vannak meg (pdf). 14 mb összesen.
                            Ha adsz egy email címet elküldöm.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                            Working...
                            X