Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Bemutatkozás

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Bemutatkozás

Sziasztok! Gabesz vagyok.
    Végzetségem szerint autószerelő.Gyerek korom óta motorozok és szívom a benzinszagot.
    Pár éve kezdtem érdeklődni a veterán,azon belül a magyar motorok iránt.Nagyon tetszenek a csepel 125 T,D modellek,ezek közül szeretnék beszerezni egy felújításra szoruló példányt amit saját kezüleg újraéleszthetek.
    Az első kérdésem az lenne mi alapján keressek,válasszak erre alkalmas motort?
    Köszönöm hogy itt lehetek!

Üdv a fórumon!
    Jómagam is hasonlóan gondolkoztam hozzád. Nekem már van egy 56-os D Csepelem.
    A példány kiválasztásánál az első és legfontosabb kérdés: Mire szeretnéd használni a motort? Csak úgymond szobadísznek kellene néha gyönyörködni benne, vagy pedig szeretnél vele motorozni is? Mert ha csak díszt szeretnél akkor jó egy papír nélküli is de ha motorozgatni is jó lenne vele akkor lepapírozhatót kell keresni.
    sepy és Che kedvelte ezt.

Komment

Előbb vagy utóbb motorozni is szeretnék vele!Mi kell ahoz hogy a motort forgalomba lehessen helyezni?Sokat olvasgattam a fórumot de elég zavaros nekem ez a téma,ugyan úgy mint a csepelek tipustisztasága.Hogy ha,illetve bízok benne hogy sikeres lesz az okmányait vesztett veterán járművek forgalomba helyezésének érdekében indított összefogás akkor lehet hogy elég lesz az egyező motor és vázszám?

Komment

Kedves Gabesz!

A fórumon már annyi írás született a forgalomba helyezéshez szükséges dokumentumokról,hogy abból doktorit lehetne írni.Amennyiben tanulmányozod az írásokat megkapod a választ.

Röviden annyit kell tudni,hogy csak követhető tulajdonosi lánccal rendelkező járművet lehet a hatályos törvények szerint forgalomba helyezni.A legjobb tulajdonostól,a nevére szóló forgalmival és adás-vételi szerződéssel motort vásárolni és a legolcsóbb megoldás is.A fogalmiban a vázszám egyezése a legfontosabb,mert motort a vázban bármikor lehet cserélni,függetlenül attól,hogy annak a származását is igazolni kell.

Üdvözlettel:Che
        sinter és Lemezjáték kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
        Working...
        X